Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кіровський департамент освіти.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
553.36 Кб
Скачать

3.8 Ремонт кінцевих закладень

При руйнуванні корпусу закладення і вигоранні жил в корінці їх ремонтують так само як і кінцеві муфти. При цьому корпус закладення і деталі не можна використати повторно.

Ремонт кінцевих закладень в сталевих воронках при руйнуванні ізоляції жил виконують в наступній послідовності: зруйновану або таку, що зробилася непридатною ізоляцію жил(забруднення, зволоження) видаляють, змотують один шар паперової ізоляції, роблять підмотування в п'ять шарів з 50 %-ным перекриттям липкою полівінілхлоридною стрічкою або трьома шарами прогумованої стрічки з подальшим покриттям ізоляційними стрічками або фарбами. Ремонт може бути виконаний і із застосуванням стрічок ЛЭТСАР(два шари) і ПВХ(один шар). При розтріскуванні, відшаруванні, частковому відході і значному забрудненні заливального складу, особливо коли ці дефекти супроводжуються помітним зміщенням жил між собою або до корпусу воронки(що може у свою чергу викликатися неправильним положенням або відсутністю пластини розпору), слід зробити повну перезаливку сталевої воронки.

Старий заливальний склад видаляють(виплавляється), воронку опускають вниз і очищають від кіптяви і бруду. Після підмотування нового ущільнення(під воронку) воронку ставлять на місце.

Горловину воронки підмотують смільною стрічкою, потім воронку разом з кабелем прикріплюють до опорної конструкції хомутом. Перевіряють правильність положення фарфорових втулок, а потім використовують заливальний склад.

Ремонт кінцевих закладень з полівінілхлоридних стрічок роблять при попаданні просочувального складу в корінець або на жили, при розтріскуванні і обривах стрічок. Проводять демонтаж старих стрічок і підмотування на жилах нових стрічок ПВХ або ЛЭТСАР.

Ремонт епоксидних кінцевих закладень при руйнуванні підмотувань на жилах виконують з демонтажом старих стрічок, відновленням нових стрічок ЛЭТСАР і додатковою підливкою епоксидного компаунда з таким розрахунком, щоб стрічки заходили в компаунд, що заливався, не менше чим на 15 мм

При течі просочуючого складу по кабелю в корінці закладення знежирюють нижню частину закладення на ділянці 40.50 мм і на такій же відстані ділянка броні або оболонки(для неброньованих кабелів). На знежирену ділянку корпусу закладення і ділянку кабелю, що примикає до нього, шириною 15.20 мм накладають двошарове підмотування зі змащеної епоксидним компаундом бавовняної стрічки. Заливку ремонтної форми(мал. 6.3) роблять епоксидним компаундом.

При порушенні герметичності в місці виходу жил з корпусу закладення знежирюють верхню плоску частину корпусу закладення і ділянки трубок або підмотування жил завдовжки 30 мм, що примикають до корпусу. Встановлюють знімну ремонтну форму(мал. 6.4), розміри якої вибирають залежно від типоразмера закладення. Форму заливають компаундом. При порушенні герметичності на жилах знежирюють дефектну ділянку трубки або підмотування жили і накладають ремонтне двошарове підмотування з бавовняних стрічок з щедрою обмазкой епоксидним компаундом кожного витка обмотки або стрічку ЛЭТСАР в три шари.

При порушенні герметичності в місці примикання трубки або підмотування до циліндричної частини наконечника обезжири-вают поверхня бандажа і ділянка трубки або підмотування жили завдовжки 30 мм На знежирені ділянки накладають двошарове підмотування з бавовняних стрічок з щедрою обмазкой компаундом кожного витка підмотування. Поверх підмотування накладають щільний бандаж з крученого шпагату і обмазують епоксидним компаундом.

Мал. 3.3. Установка ремонтної форми для усунення течі просочуючого складу в місці введення кабелю в корпус закладення : 1 - корпус закладення; 2 - ремонтна форма; 3 - місце течі

Мал. 3.4. Установка ремонтної форми для усунення течі в місці виходу жил з корпусу закладення : 1 - ремонтна форма; 2 - місце течі; 3 - корпус закладення