Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробнича практика .doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
182.27 Кб
Скачать

Методичні вказівки щодо складання звіту з виробничої практики

Виробнича практика завершується складанням студентами звіту згідно тем, передбачених програмою. У звіті дається коротка теоретична частина та додаються всі документи з кожної теми, які передбачені програмою (див. графу «Основні види робіт») та календарним планом (див. календарний план).

При написанні теоретичної частини звіту не потрібно переписувати законодавчий та інструктивний матеріали, конспекти лекцій, а необхідно коротко вказати:

- на яких засадах здійснюють свою діяльність підприємства різних форм власності і наскільки вона ефективна, якими особливостями характеризується фінансова діяльність банківських установ, страхових організацій, яка робота проводиться конкретними підрозділами та посадовими особами підприємств та організацій;

- з якими конкретно аспектами діяльності практикант познайомився під час проходження практики на обраній базі, з яких питань і в яких установах проведені перевірки, який інструктивний матеріал опрацьовано, яка звітність підлягала аналізу і оцінці, які види робіт практикант виконав самостійно, які висновки зробив і які вніс пропозиції, які теми (питання) залишилися не виконаними, з яких причин.

Наприклад:

Тема 3. Маркетингова служба страхової компанії.

Спочатку необхідно написати коротку теоретичну частину, а саме ознайомитись із роботою служби маркетингу страхової організації, її завданнями і структурою, функціональними елементами.

Далі необхідно описати, як проводиться дослідження ринку страхових продуктів в організації, процес розробки страхових продуктів та їх реалізацію.

В додатках до звіту необхідно прикласти копії таких документів:

-умови страхування;

-договір страхування;

-страховий поліс (страхове свідоцтво);

-таблиця тарифів;

-складові страхового продукту (опис актуарних розрахунків, кошторис рекламної компанії тощо)

-пам’ятка страхувальнику.

В такому ж порядку оформляється звіт з кожної теми.

До звіту додаються календарний план проходження практики, щоденник та ділова характеристика на практиканта, в якій виставляється оцінка.

Всі матеріали підписуються керівником практики.

13