Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
гастроентерологія +.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
132.61 Кб
Скачать

66. Найчастішою причиною гострого холециститу є?

А. Порушення кровопосточання міхура;

Б. *Лямблії у жовчних протоках;

В. Камені в міхурі;

Г. Хронічний панкреатит;

Д. Хронічний холангіт .

67. На прийомі у стоматолога хворий В., 45 років, який страждає хронічною виразковою хворобою 12-палої кишки на протязі 10 років, раптово відчув «кинджальний» біль в епігастральній ділянці. При огляді хворий блідий, риси обличчя загострені. Язик сухий і обкладений білим нальотом. Черевна стінка різко болюча, напружена, дошкоподібна. Пульс частий, ниткоподібний. Який невідкладний стан виник у хворого?

А. Пенетраця виразки;

Б. Шлункова кровотеча;

В.* Перфорація виразки;

Г. Пілоростеноз;

Д. Малігнізація.

68. Хворий скаржиться на ниючий біль в правому підребер’ї, особливо після прийому їжі, періодично носові кровотечі, свербіж шкіри. В анамнезі в минулому зловживав алкогольними напоями. При огляді хворий худий, шкіряні покриви і слизові жовтушні, еритема долонь, пальці у вигляді «барабанних» паличок, на верхньому плечевому поясі – судинні «зірочки». Язик лакований, малинового кольору. Живіт м’який, збільшений в об’ємі, симптом флюктуації позитивний. На передній черевній стінці – «caput medusae». Печінка щільна, збільшена, виступає із під реберної дуги на 4 см, край її гострий, поверхня бугриста, помірно болюча. Пальпується селезінка. Поставте попередній діагноз:

А. Хронічний гепатит;

Б. Калькульозний холецистит;

В. *Цироз печінки;

Г. Рак шлунку;

Д. Хронічний панкреатит.

69. Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на постійний тупий біль в епігастральній ділянці, різке схуднення (за 3 місяці схуд на 12 кг), субфебрільну температуру тіла, поганий апетит, нудоту вранці, часте блювання. В анамнезі на протязі 10 років виразкова хвороба шлунку. Лікувався самостійно, нерегулярно. При огляді: хворий пониженого харчування. Шкіряні покриви землисто-сірого кольору, слизові бліді. Язик вологий, обкладений білим нальотом. Живіт м’який, болючий в епігастральній ділянці. При обстеженні: в крові - еритроцити 2,8х1012 /л., гемоглобін 60 г/л., К.П. 0.62, лейкоцити 5,8х109 /л., ШОЕ - 39 мм за годину. Рентгенологічно – «дефект наповнення». Чим ускладнився перебіг виразкової хвороби шлунку?

А. Перфорацією;

Б. Пенетрацією;

В. Шлунковою кровотечею;

Г. *Малігнізацією;

Д. Пілоростенозом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]