Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА #7.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
105.36 Кб
Скачать

Форми особових рахунків платників податків:

  • ф. № 5  - для здійснення обліку податку на додану вартість для платників податків - юридичних та фізичних осіб; 

  • ф. № 6  - для здійснення обліку платежів, за якими передбачено подання платником податкових декларацій (розрахунків);

  • ф. № 15  - для здійснення обліку платежів, за якими не передбачено подання платником податкових декларацій (розрахунків) та обліку надходжень на погашення простроченої заборгованості за кредитами, залученими державою або під державні гарантії, та бюджетними позичками згідно з переліком боржників; 

  • ф.№ 1 Р - для здійснення обліку реструктурованих сум.

Правила здійснення записів в особових рахунках платників:

  • Проведення операцій в особових рахунках платників здійснюється в хронологічному порядку.

  • При введенні первинних документів до АІС за кожною операцією фіксуються особистий номер працівника, дата та час уведення інформації.

  • Облікові операції з коригування даних у картках особових рахунків платників податків проводяться підрозділами обліку та звітності на підставі відповідних документів, датою їх надходження, з візою керівника (заступника керівника) органу державної податкової служби "До обліку".

  • На дату проведення останньої облікової операції підбиваються підсумки за всіма графами карток особових рахунків з початку місяця та з початку року (крім граф, що відображають сальдо розрахунків з бюджетом).

  • На кінець місяця після проведення останньої операції здійснюється запис указаних підсумкових рядків до особового рахунку.

В особових рахунках нараховуються:

  1. Податкові зобов'язання, штрафні санкції та пеня, самостійно визначені платником;

  2. Податкові зобов'язання, штрафні санкції та пеня, нараховані органом державної податкової служби та узгоджені платником відповідно до чинного законодавства;

  3. Пеня за порушення встановлених строків погашення узгодженого податкового зобов'язання;

  4. Відсотки за користування розстроченням (відстроченням) податкових зобов'язань;

  5. Непогашені суми векселя, що видається суб'єктом господарювання при здійсненні операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах.

  6. Податкові зобов'язання, штрафні санкції, пеня, самостійно визначені платником у податковій звітності, уносяться до електронної бази даних підрозділами обробки та ведення податкових документів і формуються в електронні та паперові реєстри.

Після перенесення засобами програмного забезпечення даних з електронної бази звітних документів до карток особових рахунків платників податків формується протокол помилкових записів за відповідними кодами можливих помилок. У залежності від коду помилки над їх усуненням працюють працівники відповідних підрозділів.

Податкові зобов'язання, штрафні санкції та пеня, розраховані органом державної податкової служби, обліковуються у картках особових рахунків за даними електронного реєстру податкових повідомлень.

Звірка достовірності даних, перенесених засобами програмного забезпечення з реєстру податкових повідомлень до карток особових рахунків платників податків, здійснюється на підставі паперових виписок з зазначеного реєстру, що надходять до підрозділу обліку та звітності від структурних підрозділів, які складають податкові повідомлення.