Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
283.14 Кб
Скачать
  1. Синтетичні засоби маркетингових комунікацій.

Синтетичні м.к.:

  • Виставки та ярмарки

  • Виставка показ – основна мета полягає в інформуванні громадськості шляхом демонстрування засобів для задоволення потреб.

  • Торгово-промислова виставка – це короткочасний періодичний захід, що зазвичай проводиться в одному і тому самому місці.

  • Ярмарок – міжнародна економічна виставка зразків, яка відповідно до звичаїв тієї країни, на території якої вона проводиться, становить великий ринок товарів.

  • Торговий ярмарок – короткостроковий періодичний захід, який проводиться здебільшого в одному й тому самому місці. (схожа на торгово-промислову виставку).

  • Спонсорство – система взаємопов’язаних договірних відносин між спонсором, який є постачальником коштів, ресурсів і послуг, і реципієнтом – стороною, яка їх отримує в особі індивідів, груп, організацій з метою досягнення спонсором певних маркетингових комунікаційних цілей.

  • Брендинг – д-сть зі створення та реалізації бренду та управління ним

  • Система корпоративної ідентифікації

  • Інтегровані маркетингові комунікації в місцях продажу – комплексний синтетичний засіб маркетингових комунікацій, який вимагає елементів та прийомів реклами, стимулювання збуту, персонального продажу, паблік рилейшн та інших синтетичних комунікаційних засобів у місцях продажу товарів.

  • Імент маркетинг

  1. Складові процесу маркетингових комунікацій.

СМК- це комплекс, що поєднує учасників, канали та засоби комунікацій, для встановлення та підтримання певних взаємовідносин, які заплановані ініціатором цих комунікацій у останніх, позитивних для комунікатора психологічних установок у межах та з метою досягнення маркетингових цілей.

Основні складові процесу маркетингових комунікацій:

  1. відправник (адресант, комунікатор, джерело) – сторона, від імені якої звернення надсилається адресату;

  2. звернення – інформація, адресована цільовій аудиторії, представлена у формі набору символів;

  3. кодування – представлення ідеї комунікації, яка передає адресатові інформацію у вигляді текстів;

  4. канал комунікації об'єднує всіх учасників процесу комунікації та носіїв інформації;

  5. отримувач інформації – цільова аудиторія, якій призначається звернення;

  6. декодування – спосіб розшифровування споживачами маркетингового звернення, внаслідок якого символи, які надходять комунікаційними каналами, набувають для споживача конкретного значення;

  7. зворотна реакція – відгуки споживачів, їх дії у результаті контакту зі зверненням;

  8. зворотний зв'язок – частота зворотної реакції, яку отримувач доводить до відома відправника (звернення за додаткової інформацією, випробування товару);

  9. перешкоди або шум – незаплановані викривлення інформації у результаті втручання в процес комунікації факторів зовнішнього середовища.

  1. Сутність просування в маркетингу, характеристика елементів комплексу маркетингових комунікацій.

Просування – створення і підтримування постійних зв’язків між фірмою і ринком з метою активізації продаж товарів і формування позитивного іміджу шляхом інформування, переконування та нагадування про свою діяльність.

Основні елементи мк:

  • Реклама – будь-яка платна, неособиста форма поширення інформації про п-во, товари та послуги, що ним пропонуються.

  • Стимулювання збуту – форма просування товарів шляхом короткострокового використання стимулів з метою заохочення споживачів і посередників до здійснення купівлі.

  • Піар (зв’язки з громадськістю) - це діяльність людини або групи людей спрямована на формування позитивного іміджу п-ва у громадськості за допомогою змі.

  • Директ маркетинг - це прямі комунікації з певним споживачем у вигляді індивідуального діалогу для отримання термінового відгуку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]