Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OlyaKursova_KIB.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
244.22 Кб
Скачать

2. Тематика, структура і графік виконання курсової роботи

2.1. Обов'язки студента

Курсова робота є учбово-атестаційною роботою на задану тему, виконаною у формі рукопису, володіє оригінальністю, цілеспрямованістю і завершується конкретними висновками і пропозиціями.

В процесі виконання курсової роботи студент повинен:

- сформулювати постановку завдання дослідження;

- на основі наявних літературних джерел обґрунтувати методику дослідження, що проводиться;

- виконати системний аналіз досліджуваного об'єкту;

- виконати формальний опис структурних зв'язків, властивих досліджуваному об'єкту;

- оцінити кількісні параметри виявлених зв'язків;

- дати прогноз поведінки системи або її реакції на вірогідні зовнішні дії, що представляють інтерес з погляду мети курсової роботи;

- підготувати змістовні пропозиції по вдосконаленню структури досліджуваної системи;

- розробити програмний продукт, що реалізовує комп'ютерну модель системи або що автоматизує застосовані процедури.

Учбовий характер курсової роботи і обмеженість часу самостійної роботи, що виділяється на її виконання, допускає умовність її результатів. Застосовність методичних підходів, оцінок, висновків і пропозицій курсової роботи обмежується умовною учбовою ситуацією, яка не обов'язково повинна мати пряме відношення до реальності. Разом з тим наявність у курсової роботи практичної значущості є її позитивною рисою, яка може впливати на оцінку.

Студент, як правило, вибирає тему курсової роботи самостійно, враховуючи вимоги цих методичних рекомендацій і орієнтуючись на приведену в п. 2.2 рекомендовану тематику. Викладач має право обмежувати вибір з урахуванням тем, вже вибраних іншими студентами, але не повинен вимагати виконання конкретним студентом виключно певної теми.

Виконання курсових робіт на однакові або схожі теми студентами однієї групи допускається за умови, що об'єкти дослідження різні. Не рекомендується допускати вибір однієї і тієї ж теми більш ніж трьома студентами.

Приступаючи до виконання курсової роботи, слід усвідомлювати те, що позааудиторного учбового часу, передбаченого учбовим планом підготовки бакалаврів з економічної кібернетики, достатньо (при його строго цільовому використанні) для виконання курсової роботи студентом, що освоїв попередні курси, як мінімум на задовільну оцінку.

Викладач здійснює контроль за цільовим використанням часу самостійної роботи, що виділяється на виконання курсової роботи. У його обов'язок входить своєчасно інформувати деканат про порушення графіка виконання курсової роботи, обумовлені ухилянням студента від самостійної роботи в об'ємах, передбачених учбовим планом і цими методичними вказівками.

Курсова робота передбачає обов'язкову розробку програмного продукту, що володіє (на вибір розробника) функціональністю:

- комп’ютерної імітаційної моделі, відтворюючої функціонування системи;

- автоматизації однієї або декількох процедур аналізу або синтезу системи, що моделюється.

Програмний продукт може бути:

- закінченим самостійним додатком;

- модулем або пакетом розширення, що підключається до додатку, що підтримує його;

- процедурою або набором процедур (функцій) у складі закінченого додатку колективної розробки;

- закінченим програмним кодом, що підтримується деяким додатком.

В останньому випадку обов'язкова наявність проблемно-орієнтованого призначеного для користувача інтерфейсу, що відповідає суті вирішуваного завдання, забезпечує однозначне і ясне розуміння користувачем значення даних і команд що вводяться.

Електронний носій даних з програмним продуктом додається до рукопису курсової роботи.

За своїм правовим статусом курсова робота є об'єктом авторського права. Немайнове авторське право в повному об'ємі належить студентові, що виконав її, охороняється законами України і міжнародними угодами. Університет має право використання курсової роботи або будь-якої її частини в оригінальному, відредагованому або видозміненому вигляді в учбовому процесі, зокрема при підготовці будь-яких навчально-методичних матеріалів і публікацій, без попереднього повідомлення автора за умови дотримання його немайнових авторських прав, зокрема права на вказівку авторській приналежності використовуваних матеріалів. Інші майнові права з приводу курсових робіт регулюються чинним законодавством Україні і правовими актами, що регламентують відносини між студентом і університетом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]