Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
katya_11222552.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

1.2 Розробка моделі макіяжу відповідно до історичної епохи, сучасного напрямку моди і типу обличчі

Fantasy макіяж призначений для створення конкурсів, подіумів, кліпів. Це про те, як однозначно виділитися.

Конкурсний макіяж приносить велике враження. Це може бути буквально всі образи, як комаха, русалки, відьми, тварин і навіть музичний інструмент.

Конкурсний макіяж дійсно розробляє використання косметики для трансформації себе в те, що можливо думати про себе або замість цього використовуючи косметику для підвищення вигляду.

Поудіумний макіяж може бути в будь-якому вигляді, тому немає ніяких фактичних меж для фантазійного вигляду.

Базовою основою для створення «Єгипетська красуня» став макіяж «Фантазія» в єгипетському стилі. Запозиченими елементами у створенні власної розробки було взято за основу стрілки, техніку «банан» та яскравість кольорової гамми. Від базової історичної моделі перейнято акцент на очі і за основу взято синій колір тіней.

Макіяж «Фантазія» є основою для створення власної розробки «Єгипетська красуня». Даний make – up виконаний у блакитно-синій гамі, а також трикутник у зовнішньому куті ока заповнений жовтими тінями, обрамлений чорною підводкою.

За основу власної моделі розробленого фантазійного макіяжу «Єгипетська красуня» було взято модні трендові пропозиції на 2012 рік.

У колекціях весни-літа 2012 Victo, Rolf, Roccobaroco, Badgley Michkо, Nicole Farhi синій колір править балом. У підтвердженнях модних візажистів і дизайнерів цей колір і всі його відтінки стануть основним beauty-трендом в 2012 і тому ця модна тенденція взята за основу у власній розробці макіяжу «Єгипетська красуня»..

У 2012 губи будуть яскравими, чуттєвими і спокусливими. Насичений колір губ підкреслить сексуальність і харизму жіночності. Найактуальніші цього року відтінки помади: червоний, помаранчевий, бордовий, жовтий і яскраво-рожевий. Поєднання декількох яскравих кольрів стало основу макіяжу губ у макіяжі «Єгипетська красуня».

Для створення фантазійного образу «Єгипетська красуня» було взято єгипетський стиль.

Історія створення косметики йде з глибокої давнини. Перші згадки приходяться на 3 тис. - 2 тис. рр. до н.е. А конкретніше - у Єгипті, при розкопках, були виявлені перші креми, фарби із сурми й сажі для повік.

У Стародавньому Єгипті широко застосовувалася косметика. У пірамідах, у гробницях фараонів зберігалися туалетні коробочки з повним набором баночок, тарілочок, ложечок.

Багато косметичних засобів були не лише декоративними, але й, як з'ясувалося, мали лікувальні властивості. Єгипетська цариця Клеопатра навіть написала книгу про косметику й мала для виробництва парфумерних виробів цілу фабрику.

Так, для запобігання сивини використовували жир чорних змій, кров чорних биків і яйця сорок, ворон. Перукарі запевняли, що мазі, виготовлені на жирі лева, мають чудодійну силу, сприяють густоті й росту волосся. На перуки прикріплювали ароматичні башточки.

Цінувалися мазі, до складу яких входили риб'ячий жир, порошок з копит ослів. Ці засоби були предметом експорту й продавалися за великі гроші. Єгипетські рецепти згадуються в Гіппократа, увійшли вони й у народну європейську медицину.

Мистецтво макіяжу відомо вже тисячі років. Фарба для підводки очей була знайдена ще в єгипетських похованнях, що відносяться до 3000 року до нашої ери.

Єгипетські красуні змушені були наводити стрілки малахітовими грифелями. Нам у цьому відношенні пощастило більше – для цього в арсеналі будь-якої дівчини знайдеться і кілька варіантів рідкої підводки, і олівці різного кольору.

Єгиптяни також використовували татуювання на тілі. Учені з'ясували це, вивчаючи фігурки "наречених мертвих" у пірамідах Нового царства. Татуювання були покликані підсилити жіночі чари.

Тепер зрозуміло, чому Клеопатру й Нефертіті вважають незвичайно гарними - це була штучна краса, підкріплена косметикою.

Доказом того, що косметикою користувалися ще в Древньому Єгипті, служать так само знайдені при розкопках записані на стінах храмів рецепти різних засобів. Призначалися вони не для всіх, а лише для жреців і служителів храму.

Ідеалом жіночої краси стародавнього Єгипту вважається знаменита Нефертіті, дружина фараона Ехнатона. Природній красі досконалої особи все ж допомагала косметика: очевидний догляд за шкірою, грим, прикраси. Малюнок рота, брів, око було підкреслене гримом, щоки також були підфарбовані. Вважається, що вона досконало володіла мистецтвом макіяжу.

Макіяж Стародавнього Єгипту є вигадливим та незвичайним і тому саме він став основою для створення власної розробки «Єгипетська красуня».

Макіяж потребує індивідуального, уважного підходу з урахуванням внутрішньої і зовнішньої культури поведінки моделі. Необхідне індивідуальне бачення особливостей та властивостей обличчя та характеру моделі.

Макіяж очей повинен бути виразним, у даному випадку яскравим, виконаний у синій, жовтій, червоній, помаранчевій колірній гамі. Таким чином відкривши всю сутність очей.

Модель, на якій виконується макіяж - струнка, гарна молода дівчина, з наступними рисами обличчя:

Модель макіяжу « Єгипетська красуня має круглу форму обличчя, тому корекцію потрібно виконувати. Така форма характеризується широкими вилицями, що плавно переходять в підборіддя. Ця форма обличчя має наявність круглих щічок, тому за допомогою тон-основи на тон темнішої, затемнюються виступаючі кути, щоб візуально наблизити форму обличчя до овальної, до класичної. Наявність щічок корегуються елементами зачіски та декоративної кометики.

Обрана модель відноситься до весняного типу. Шкіра у жінок цього типу світла, майже прозора, жовтувато-золотиста. Це створює враження ніжності і крихкості, незалежно від розміру одягу і ваги тіла. При щонайменшому хвилюванні на щоках виникають червоні плями.

Кольоровий тип обличчя моделі – весняний. Цей тип зовнішності характеризується ніжністю і тендітністю. Колір волосся – теплий блонд, русі кольори, яскраво руді кольори. У цього кольорового типу шкіра є ніжною, прозорою, рожевою і вона легко піддається засмазі. Очі завжди яскраві та теплі: сірі, сіро-зелені, світло-карі. Для цього кольорового типу в макіяжі використовується пастельно-ніжні кольори і відтінки яскравих акцентів. Використовується тепла кольорова гамма. Цьому весняному типові найбільш притаманні чутливість і природність.

У макіяжі «Єгипетська красуня» кольорова палітра складається з яскравих тонів жовтих, помаранчевих, червоних та синіх відтінків. Для основи та пудри характерними є рожеві тона, що дуже гармонують із шкірою жінки – «Весна».

В курсовій роботі поєдуються знання з історії зачіски та костюму, композиції, кольорознавства, історії образотворчого мистецтва, декоративної косметики, гриму.

Завданням курсової роботи було виконати конкурсний макіяж і створити цілісний авангардний образ. У власній розробці фантазійного макіяжу були використані тенденції на майбутній сезон, а саме акцент – яскраві, червоні, руді вуста та збільшені фейеричні очі.

Розроблений макіяж спільній з зображувальним образом однаковою формою та насиченістю відтінків ( додаток 3, малюнок 7 ).

Виконана зачіска за складністю проста, сформовано високий хвіст. У фантазійній зачісці акцентом є клафт – головний убір, який складається з великої частини синьої тканини, з полоскою та обручем.

Для гармонійності образу «Єгипетська красуня» було підібрано одяг в синьо-жовтих тонах. Сукня виконана синього кольору, злегка зверху приталена, а далі до низу розширена. Також в даному образі є акцент на широкий, оформлений різноманітними трикутниками, стразами, камінням комір на шию. Підібрано заздалегідь стегнову пов´язку, яка ще раз підкреслює фантазійність образу.

За взуття добре підійдуть туфлі золотистого кольору, обов’язково на високому підборі (додаток 3, мал.8).

Виконаний фантазійний макіяж ще раз підкреслює видовищність розробленої моделі, яка гармонійно вплітається в сучасну моду.

«Єгипетська красуня» є втіленням сучасної моди та Стародавнього Єгипту.

Таким чином, проаналізувавши направлення моди та індивідуальні риси людини зроблено завершальний етап у створенні сучасного образу.

Образ «Єгипетська красуня» відзначається яскравістю кольорів. Все гармонійно поєднано - зачіска, макіяж, образ.

Завершена модель макіяжу «Єгипетська красуня» оригінальна, яскрава, гармонійна, відповідає індивідуальності і загальному задуму. Також відповідає сучасним напрямкам моди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]