Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
katya_11222552.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

2 Технологічна частина

Візажист - професія особлива. Йому доводиться постійно звертатися до клієнтів, виявляти такт, витримку, спокій. Дуже важливим засобом успішної діяльності перукаря є його професійна поведінка, що становить неодмінну умову для здобуття симпатії і приязні клієнтів. Професійна поведінка перукаря - це сукупність вчинків, що здійснюються нею при взаємодії із суспільством. Поведінка людини характеризує її потреби, смаки, погляди, особливості темпераменту і характеру. На поведінку людини накладає відбиток не тільки тип її нервової діяльності, але і стан людини в цю хвилину. Поведінка людини включає в свій склад оцінку ситуації спілкування, прогноз його розвитку і вироблення тактики дій у відповідь.

Важливе місце в салоні перукарні займає культура обслуговування клієнтів. Ділова етика - сукупність норм поведінки, мораль якої-небудь групи людей, пов'язаних однією професійною діяльністю. Етикет - встановлений порядок поведінки, форм поводження.

Найважливіша якість при будь-якому спілкуванні - тактовність. Вихована людина не помічає дрібних помилок іншого. Такт - це свого роду внутрішнє чуття, яке втім, не дається від народження, а виробляється людиною в процесі спілкування.

Форма спілкування - один з одним серед членів одного трудового колективу залежить від міри їх взаємних симпатій і традицій, що склалися. Необразливі дружні прізвиська, які можуть вживатися при спілкуванні тільки близьких людей, абсолютно недопустимі в стосунках на службі і в громадських місцях.

Імідж салону створюють насамперед дизайн інтер'єру та робочих місць, сучасне обладнання й інструменти.

Визначальною рисою салону може стати робота в ньому представників однієї професійної школи, послідовників відомого майстра-перукаря або використання препаратів відомої парфумерної фірми-виробника, спеціалізація з виконання дитячих зачісок чи надання повного комплексу перукарських і косметичних послуг.

Незалежно від категорії, специфіки, підпорядкування та тривалості існування закладу, робота кожного салону має відповідати Державним санітарним правилам і нормам, встановленим Міністерством охорони здоров'я України.

У салонах установлюють крісла з ручками, підставками для ніг; вони мають вільно обертатися та регулюватися по висоті.

В салоні – перукарні є місце візажиста. Робоче місце повинно бути завжди в чистоті і в естетичному вигляді. Робоче місце має бути обладнане усім необхідним для виконання робіт. Устаткування складається з туалетного столу з тумбочками і ящиками, дзеркала, крісла. Дуже важливо, щоб візажистське крісло було стійким і зручним для клієнта і візажиста.

Для правильного визначення кольору та відтінку макіяжу при його нанесенні, точного виконання малюнків візажисту необхідне якісне сильне та рівномірне освітлення. Найкращим вважається природне освітлення, яке рекомендується використовувати з максимальною ефективністю.

Забезпечити необхідне освітлення протягом усього часу роботи перукарні, особливо в осінньо-зимовий період, природним шляхом неможливо. Тому виникає потреба у штучному світлі, близькому до природного. Його забезпечують люмінесцентні світильники із розсіювачами або плафонами з матового скла.

Відповідно до санітарних норм усі перукарні з кількістю робочих місць від трьох до десяти необхідно обладнати припливною вентиляцією, від десяти до двадцяти — припливно-витяжною, а для перукарень з великою кількістю робочих місць бажано передбачати кондиціювання повітря та повітряно-теплову завісу головного входу в приміщення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]