Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
katya_11222552.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

2.1 Розробка технологічної послідовності виконання макіяжу

Візаж – один з важливих компонентів у створенні фантазійного образу. Вдалий підбір візажу сприяє кращій виразності розробленої моделі. Адже, макіяж як і зачіска, є компонентами єдиного цілого.

Макіяж стає як основа у доповненні індивідуального образу людини, він відкриває естетичну красу, гармонійне поєднання, витонченість і досконалість. Макіяж доповнює зачіску та одяг.

Макіяж - це мистецтво наведення краси, підсилення природної привабливості, деякі виправлення і корекція рис обличчя та зовнішнього вигляду людини в цілому.

При нанесенні макіяжу потрібно дотримуватись міри нанесення, накладання фарб і пам’ятати, що великий товстий шар фарб не надає обличчю краси. Макіяж потребує індивідуального, уважного підходу з урахуванням внутрішньої і зовнішньої культури поведінки людини. Необхідне індивідуальне бачення особливостей та властивостей обличчя та характеру людини.

Виконувати макіяж необхідно почати з повторного вивчення ескізу замальовок. Підготовлюються робоче місце і інструменти, косметику та потрібні матеріали. Підготовляємо фарби потрібного кольору для того, щоб виконати макіяж необхідно: крем для обличчя, загальний тон, румяна, олівці, тіні, помада, блиск для губ, туш для вій, аплікатори. З інструментів необхідні: кисті, губки, серветка, вата.

Наступним етапом покривається клієнт пеньюаром, вкладається зручно голова. Очищується шкіра обличчя від бруду ватним тампоном по масажних лініях за допомогою молочка з тоніком, видаляється бруд і шкірні виділення, промокується обличчя серветкою (додаток 4, схема 1).

Отже, після очищення обличчя наноситься "плямами" денний напівжирний крем, а потім погладжуючими рухами по масажних лініях розподіляється на обличчі і не змивається. Надлишки крему знімаються паперовою серветкою;

Таким чином йде підготовка особи до нанесення макіяжу (додаток 4, фото 1).

Потім робиться корекція обличчя. Так, як у даної моделі кругле обличчя, то корегується за допомогою темного коректору, затемнюючи виступаючі форми обличчя.

Перед нанесенням тонального крему використовується маскуючий олівець, яким затушовуються червоні плями, прищі і інші вади шкіри, оскільки вони здатні зіпсувати враження від будь-якого макіяжу, яким би бездоганним він не був.

Підбирається загальний тон по кольору шкіри. натуральності.

Далі у технології макіяжу «Єгипетська красуня» тональний крем наноситься кругоподібними рухами від центру до периферії. Щоб на підборідді не була помітна межа між нафарбованою і ненафарбованою шкірою, злегка зволожується косметична губка і розтушовується тональний крем по напряму вниз (додаток 4, схема 2).

Для того, щоб обличчя не виглядало контрастним у порівнянні з шиєю, її також покривається загальним тоном. Маскуючим засобом маскується круги навколо очей.

Для надання матовості та фіксації тону наноситься розсипчаста пудра. А особливо найбільше пудри наноситься в нижню зону око и на верхню частину вилиці, для того, щоб тіні, що осипатимуться під час макіяжу, приберуться за допомогою кісті – мітли.

Наступним етапом є нанесення рожево-персикових рум’ян. Оскільки в моделі кругле обличчя, для того щоб воно виглядало овальним, темні коректуючи відтінки наносяться по косій лінії від скроні до середини щоки. А світлими відтінками рум’ян виділяється трикутна зона, що має широку сторону від брів з скронями, яка звужується до підборіддя. Рум'яна застосовувати потрібно з обережністю, не правильно накладені рум’яна можуть зробити обличчя візуально ширше або вужче (додаток 4, схема 3).

Далі у макіяжі «Єгипетська красуня» є створення симетричного малюнку на обличчі. Вимальовується чорним олівцем контур малюнка. Спочатку малюються розширені лінії над бровами. Потім створюються трикутники від зовнішнього кута ока до скроневої впадини і ще один, який направлений на поверхню щоки (додаток 4, схема 4).

Форма малюнка має плавні форми, кольори та лінії. Загалом малюнок складається з розтяжок.

Далі починається заповнення малюнка яскравими тінями. Кольорова гамма складається з жовтого, помаранчевого, червоного та синього кольорів.

Підводкою проводимо лінії впродовж верхньої та нижньої повік, від внутрішнього кутка ока до зовнішнього, в кінці залишаючи хвостик. Краще користуватися рідкою підводкою – оскільки стрілочки виходять більш акуратними та плавними. Слизисту нижньої повіки підводимо олівцем.

Далі у макіяжі «Єгипетська красуня» на половину подвижної повіки наносяться тіні: на внутрішній кут ока – жовтий, по середині повіки – помаранчевий, та на зовнішній кут – червоний кольори. З цих кольорів утворюється розтяжка від жовтого до червоного (додаток 4, схема 5).

Наступним етапом є заповнення розширених ліній над бровами, над жовто-червоними розтяжками та трикутника, що виходить на щічку. Розтяжка виконується за допогою спеціальної кисті та від блакитного до синього кольору. ( додаток 4, схема 6).

Потім у технології фантазійного макіяжу виконуються розтяжки помаранчевого кольору під бровами (додаток 4, схема 7).

Далі у макіяжі «Єгипетська красуня» виконується розтяжка по формі розширених синіх вигнутих трикутників і над бровами від світло-жовтого до яскраво-жовтого за допомогою тіней та спеціальної кисті (додаток 4, схема 8).

Наступним етапом у виконанні фантазійного макіяжу є додавання насичено-синіх тіней по основі виконаного малюнку (додаток 4, схема 9).

Потім у макіяжі «Єгипетська красуня» є промальовування трикутників за допомогою синього олівця над бровами, по верхньому повіці ока, по середині лоба, бороді та понад трикутником, що розширяється до скроні. А також наносяться жовті точечки по формі малюнку та заповнення трикутників жовтим кольором (додаток 4, схема 10).

Для виразності очей фарбуються вії тушшю і приклеюються накладні авангардні вії, підкреслюючи таким чином фантазійність образу.

Технологія макіяжу губ «Єгипетська красуня». Виконується корекція губ. За допомогою контурного олівця наводиться контур вуст, підкреслюється форма. Помадою, за допомогою спеціальної кисті фарбуються губи за технологією від центру до країв, від країв до центру. Колір помади рожевий з червоним відтінком. Посередині губ виконується розтяжка від жовтого до червоного кольорів. В кінцевому результаті губи покриваємо прозорим блиском (додаток 4, схема 11).

Виконаний макіяж «Єгипетська красуня» є неймовірно гарним, незвичайним, складним у виконанні та конкурсним, який не підходить для носіння в повсякденному житті, а служить для використання феєричних шоу (додаток 4, схема 12).

Після закінчення оформлення макіяжу необхідно проводимо заключні роботи.

Потім виконується зачіска і одягається потрібний костюм і образ завершено (додаток 4, фото 2).

Для гармонійності образу було підібрано одяг в єгипетському стилі і відповідне взуття. Туфлі на високих підборах є доповненням до фантазійного образу. Цим і створюється образ таємничості, казковості та образу фараонів, пірамід та Єгипту взагалі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]