Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова з мови.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
80.04 Кб
Скачать

3.1. Загальні поняття мультимедійної презентації

Мультимедійна презентація (від лат. Praesentatio - суспільне уявлення чого-небудь нового, що недавно з'явився, створеного) - інформаційний або рекламний інструмент, що дозволяє користувачеві активно взаємодіяти з ним через елементи управління.

Мета мультимедійної презентації - донести до цільової аудиторії повноцінну інформацію про об'єкт презентації в зручній формі. Опис

Презентація являє собою поєднання тексту, гіпертекстових посилань, комп'ютерної анімації, графіки, відео, музики та звукового ряду (але не обов'язково всі разом), які організовані в єдину середу.

Крім того, презентація має сюжет, сценарій і структуру, організовану для зручного сприйняття інформації. Відмінною особливістю презентації є її інтерактивність, тобто створюється для користувача можливість взаємодії через елементи управління.

Залежно від місця використання презентації різняться певними особливостями:

• Презентація, створена для самостійного вивчення, може містити всі властиві їй елементи, мати розгалужену структуру і розглядати об'єкт презентації з усіх сторін. Реалізується, як правило, з використанням елементів гіпертексту.

• Презентація, створена для підтримки будь-якого заходу чи події відрізняється більшою мінімалістичністю і простотою в плані наявності мультимедіа та елементів управління, зазвичай не містить тексту, тому що текст проговорюється ведучим, і служить для наочної візуалізації його слів.

• Презентація, створена для відео демонстрації, не містить інтерактивних елементів, включає в себе відеоролик про об'єкт презентації, може містити також текст і аудіо доріжку. Різновидом такої презентації є рекламний ролик. • Презентація, створена для електронної рекламної розсилки, створюється з мінімальним застосуванням інструментів мультимедіа з метою зменшення обсягу листи.

• Презентація у форматі програми для мобільних телефонів і смартфонів створюється з урахуванням перегляду на портативних пристроях (невеликий розмір екрану, обмеження за обсягом пам'яті і т. п.) і може розсилатися через MMS-повідомлення або по каналу bluetooth.

Є й інші типи презентацій. Але незалежно від виконання кожна самостійна презентація повинна чітко виконувати поставлену мету: допомогти донести потрібну інформацію про об'єкт презентації.

Прослухати

Читати фонетично

Словник - Переглянути докладний словник

3.2. Роль мультимедіа презентації у маркетинговій стратегії фірми

Мультимедіа презентація - це потужний, сучасної інструмент продажів, виконаний на високому графічному рівні, що суміщає 3D графіку, відео, аудіо та іншу інформацію і вирішальний одночасно кілька завдань. Звідси і виникає назва «мульти», то є багато.          Мультимедіа презентація покликана активно просувати товари або послуги, а так само імідж компанії. Це рекламна продукція покликана допомогти у розвитку бізнесу.          Мультимедіа презентація - це унікальний і найсучасніший на сьогоднішній день спосіб представлення інформації. Це програмний продукт, який може містити текстові матеріали, фотографії, малюнки, слайд-шоу, звукове оформлення і дикторський супровід, відеофрагменти і анімацію, тривимірну графіку. Основною відмінністю презентацій від інших способів подання інформації є їх особлива насиченість змістом і інтерактивність, тобто здатність певним чином змінюватися і реагувати на дії користувача. Крім того, презентація може бути ключем до Вашого сайту. Тобто за наявності доступу до мережі Інтернет під час перегляду презентації одним клацанням миші можна отримати найсвіжішу інформацію з сайту компанії. Варіант презентації може бути розміщений в мережі Інтернет.          Мультимедіа презентації діляться 5 видів, це іміджеві мультимедіа презентації покликані підвищити впізнаваність і імідж компанії, мультимедіа каталоги, що містять широкий асортимент продукції або послуг з докладними описами та відео-інструкціями із застосування, навчальні мультимедіа презентації, що несуть завдання навчити користувача тим чи іншим навичкам і DVD презентації для перегляду на DVD програвачах.          Мультимедіа презентація можуть тиражуватися на CD або DVD диски, не тільки заводським, а й ручним методом на звичайному друкарській CD приводі. Таким чином, вирішується питання з екстреною печаткою CD диска з мультимедіа презентацією у разі потреби.

Презентації дають можливість подати у привабливому вигляді ретельно підготовлену інформацію і можуть бути використані в різних цілях:

1. Електронні презентації та рекламні ролики. У цьому випадку презентація створюється з метою реклами, тобто просування торгової марки компанії; поширення інформації про компанії; підвищення впізнаваності та підвищення іміджу, розміщення реклами супутніх і товарів, що доповнюють, інформаційних ресурсів з даної теми. Ролик відрізняється від презентації лінійним поданням інформації, тобто в ньому не передбачена взаємодія з користувачем, який в цій ситуації є тільки глядачем. Електронні презентації та рекламні ролики - ефектний і комфортний спосіб привернути увагу користувачів до товарів і послуг як самої компанії, так і її партнерів і представників.

Ще одне застосування таких презентацій - подарункові видання та сувенірна продукція. На диску можуть бути представлені досягнення компанії, опис виробництва, продукції та послуг, заслуги колективу, опис минулих заходів, тенденції та плани розвитку, фото співробітників, привітання керівника. Диск даного виду можна використовувати не тільки як оригінальний подарунок співробітникам, партнерам і гостям, але і для представлення своєї компанії на ринку. Презентації можуть демонструватися на виставках, конференціях і семінарах, в офісах, в торгових залах.

2. Електронні каталоги. Такі презентації можуть бути використані в якості каталогу товарів та послуг. Торгові представники і менеджери зможуть використовувати весь матеріал цілком або окремі його частини. У всьому світі багато видавництв і компанії поступово переходять від випуску масивних рекламних каталогів та інших друкованих видань до набагато більш ефективному і економічному мультимедіа CD-ROM. Це дає можливість поширювати великі обсяги інформації швидко, якісно і ефективно. З такою презентацією Вашим менеджерам простіше буде спілкуватися з клієнтами, тому що весь обсяг інформації може становити презентація.

3. Навчальні та тестові програми. За допомогою такої презентації можна навчати співробітників, слухачів семінарів, курсів, і т.п. Така презентація може бути додатком до технічно складною і наукомісткої продукції. Вона не тільки навчить, але і проконтролює рівень знань.

4. Нормативно-технічна документація, методична та супутня література. Презентація може бути використана в якості оболонки для зручного доступу до інформації. Така презентація може містити креслення, технічні паспорти, інструкції і т.п. У цьому випадку презентація забезпечує не тільки зручний доступ до інформації, але й дозволяє суттєво економити на тиражуванні великих обсягів інформації.

5. Візитна картка. Електронна візитна картка з мультимедіа презентацією необхідна річ для людей, які ведуть активний, публічний спосіб життя, бізнесменів, артистів, політиків, громадських діячів. Будь-яка "друкарський" візитка буде "програвати" електронної. Це дуже важливий елемент Вашого іміджу. Розмір CD-диска електронної візитної картки, можна порівняти з розміром звичайної візитної картки. Крім цього можливий запис на CD-диски замовний нестандартної форми.

6. Побутове використання мультимедіа технологій. Термін зберігання фотографій, і відео на магнітних носіях (відеокасетах) обмежений. Перевівши цю інформацію в електронний вигляд (оцифрувати), можна збільшити термін її зберігання без втрати якості. А використовуючи мультимедійні технології, зробити цю інформацію більш наочною, "оживити її". Один з можливих варіантів, застосування мультимедійних технологій в побутових цілях це красиво оформлений сімейний фотоальбом, з музичним супроводом та коментарями.

ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 3

 Мультимедіа презентація - це унікальний і найсучасніший на сьогоднішній день спосіб представлення інформації. Це програмний продукт, який може містити текстові матеріали, фотографії, малюнки, слайд-шоу, звукове оформлення і дикторський супровід, відеофрагменти і анімацію, тривимірну графіку.

Основною відмінністю презентацій від інших способів подання інформації є їх особлива насиченість змістом і інтерактивність, тобто здатність певним чином змінюватися і реагувати на дії користувача.

Мультимедіа презентація можуть тиражуватися на CD або DVD диски, не тільки заводським, а й ручним методом на звичайному друкарській CD приводі. Таким чином, вирішується питання з екстреною печаткою CD диска з мультимедіа презентацією у разі потреби.

Презентації дають можливість подати у привабливому вигляді ретельно підготовлену інформацію і можуть бути використані в різних цілях.

Прослухати

Читати фонетично

Словник - Переглянути докладний словник

ВИСНОВКИ

Роботу було розпочато із загального розділу «Маркетинг. Комунікації» для того, щоб ввести читаючих у сферу маркетингу. Маркетинг – це сфера ринку, де відбувається реклама та презентація пропонованих товарів та послуг.

Тому, по-перше, було опрацьовано матеріал, що краще розповість про структуру маркетингових комунікацій та покаже загальну роль презентацій у сфері реклами.

По-друге, «Презентація як етап просування товарів та послуг» - розділ, що є найважливішим та повністю розкриває проблематику завдання роботи.

По-третє, було розглянуто мультимедійну презентацію як сучасна інтерпретація традиційної презентації. Це те, що є на сучасному рівні ділового життя і надалі буде використовуватися.

Отже, робота, представлена за темою «Презентація як важливий етап просування товарів та послуг компанії», спирається не лише на теоретичні основи за темою. Але й робить акцент на сприйняття на сучасному етапі. Розглядуються різні види та методи організації презентації та маркетингові стратегії на прикладі відомих фірм.

ЛІТЕРАТУРА

  1. Антоненко-Давидович Б. Як ми говоримо / Борис Антоненко-Давидович. – К. : Либідь, 1991. – 254 с.

  2. Армстронг Г., Котлер Ф. Маркетинг. Загальний курс, 5-те видання.: Пер. з англ.: Навч посібник. – М.: К.: Видавничий дім „Вільямс”, 2003. – 283с.

  3. Глущик С. В. Сучасні ділові папери / С. В. Глущик, О. В. Дияк, С. В. Шевчук. – К. : А.С.К., 2001. – 400с.

  4. Гончаров С.М. Маркетинг: Інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення. – Рівне: НУВГП, 2006. – 380с.

  5. Коваль А. П. Культура ділового мовлення. – К. : Вища шк., 1991. – 397 с.

  6. Котлер Ф., Армстронг Г., Сондерс Д., Вонг В. Основы маркетинга: Пер. с англ. – 2-е европ. изд. – М.: СПб.: К.: Издательский дом «Вильямс», 2003.- 215с.

  7. Луцій О.П., Новікова І.В. Маркетинговий менеджмент. К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2005. – 319с.

  8. Любимець Л. П. Ділові папери / Любимець Л. П. – К. : Рад. шк., 1981. – 78 с.

  9. Маратова А. Ф. Мова сучасних ділових документів / Маратова А.Ф. – К. : Наук. думка, 1981. – 140 с.

  10. Пазяк О. М. Українська мова і культура мовлення / О. М. Пазяк, Г. Г. Кисіль. – К. : Вища шк., 1995. – 239 с.

  11. Пентилюк М.І. Культура мови і стилістика / Пентилюк М.І. – К. : Вежа, 1994. – 240 с.

  12. Пономарів О.Д. Культура слова: Мовностилістичні поради / Пономарів О.Д.– К. :Либідь, 2000. – 200 с.

  13. Райс.Э., Траут Д. Маркетинговые войны. – СПб.: Питер, 2000. – 416с.

  14. Ромат Е.В. Реклама в системе маркетинга: Учеб. пособие. Харьков: НВФ „Студцентр”, 1995. – 452с.

  15. Internet

Додаток А

Словник використаних термінів

Комунікації — методи і форми передачі інформації, засоби впливу на певну аудиторію, адресатів.

Маркетингова політика комунікацій — це комплекс заходів, який використовує підприємство (фірма, компанія) для інформування, переконання та нагадування своїм споживачам про свої товари чи послуги.

Просування товару — це будь-яка форма повідомлень, що використовується підприємством (організацією, фірмою, компанією) для інформації, переконання та нагадування про свої товари, послуги або саме підприємство (організацію, фірму, компанію).

Комплекс просування — специфічне поєднання засобів реклами, персонального продажу, стимулювання збуту, зв’язків з громадськістю та інструментів прямого маркетингу.

Канали комунікацій — це засоби поширення інформації, конкретні її носії.