Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 4.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
196.1 Кб
Скачать

4. Технологічна частина

4.1. Організація технічного обслуговування і поточного ремонту локомотивів та вузла.

Згідно з наказом №310 від 13.02.86р. про удосконалені системи технічного обслуговування та ремонту локомотивів з метою поліпшення технічного стану та удосконалення систем технічного обслуговування і ремонту локомотивів (тепловозів, електровозів та тягових агрегатів), а також підвищення їх надійності в експлуатації передбачена система ТО та ПР.

Структура системи ТО та ПР згідно схеми 4.1.

Схема 4.1. Системи ТО та ПР.

Види ТО та ПР згідно таблиці 4.2.

Таблиця 4.2. Види ТО та ПР.

Види ТО і ПР

Призначення

Технічне обслуговування

ТО-1

ТО-2

ТО-3

Поточні ремонти

ПР-1

ПР-2

ПР-3

КР-і1

КР-2

Попередження появлення пошкоджень і підтримання локомотивів у працездатному стані, забезпечуючи його безперебійну роботу та безпечність руху.

Відновлення основних експлуатаційних характеристик та працездатності локомотивів шляхом ревізії, ремонту та заміни окремих деталей, вузлів та іспит, а також модернізація.

Періодичність технічного обслуговування і ремонту локомотивів згідно таблиці 4.3.

Таблиця 4.3. Періодичність технічного обслуговування і ремонту локомотивів.

Серія локомотива

Періодичність

ТО-1

ТО-2

ТО-3

доба

ПР-1

місяць

ПР-2

місяць

ПР-3

місяць

Тепловоз

2ТЕ10В

ТГМ6

Щозмінні

При проходженні екіпіровки, але не менше одного разу у 10 днів

7.2 тис.км

10

29 тис.км

2

115 тис.км

8

210 тис.км

16


4.2. Технологічний процес ремонту вузла.

4.2.1. Розбирання.

Ділянки розбирання букс захистіть від потрапляння бруду, пилу, вологи і т. п. Колісні пари з буксами очистіть від бруду, зовнішні поверхні букс промийте освітлювальним гасом і витріть насухо. Деталі розбираємо букс при подальшій збірці встановіть на колишні місця. Зовнішні кільця при установці в корпус повертайте при кожній наступній збірці індивідуальним номером на 60 ° за годинниковою стрілкою від колишнього стану. Цим досягається зміна зони максимального навантаження кільця підшипника і збільшується його довговічність. Для розбирання букси зніміть з корпусу арку спільно з опорами, планку, корпус 20 осьового упору разом з пружиною і регулювальними прокладками, осьової упор з гнотом, прокладки і передню кришку. Зніміть з шийки осі корпус букси разом із зовнішніми кільцями підшипників, дистанційним кільцем і лабіринтової кришкою. Потім зніміть лабіринтову кришку, випрессуйте зовнішні кільця підшипників разом з сепараторами, роликами і дистанційним кільцем за допомогою гідравлічного або гвинтового приспособлення або ударами молотка через контрольну втулку. Для розбирання шийки осі зніміть кільце, а потім по черзі внутрішні кільця підшипників і дистанційне кільце. Внутрішні кільця підшипників знімайте за допомогою індукційного нагрівача. При відсутності нагрівача дозволяється приміняти гвинтовий знімач з обов'язковим поливанням кільця будь-яким мінеральним маслом, нагрітим до температури 150-170 ° С. Внутрішні кільця при цьому підігрівайте можливо швидше, щоб не встигла прогрітися шийка осі. Вільні ділянки шийки необхідно закрити від бризок гарячого масла листовим азбестом. Заднє внутрішнє кільце підшипника знімайте після повного остигання шийки осі. Щоб уникнути пошкодження посадочних поверхонь шийки осі і внутрішніх кілець підшипників знімати їх без підігріву не дозволяється. Далі необхідно зняти лабіринтове кільце за допомогою індукційного нагрівача або гвинтового знімача. При зйомці гвинтовим знімачем лабіринтове кільце слід поливати мінеральним маслом, нагрітим до температури 150-170 ° С. Зйомка лабіринтного кільця без підігріву, щоб уникнути його деформації і пошкодження посадочних поверхонь не допускається. Шейки осей у всіх випадках демонтажу внутрішніх кілець підшипників повинні бути перевірені дефектоскопом. При розбиранні щелепної букси відвертають болти кріплення кришок, знімають осьовий упор з передньою кришкою, зачаливають буксу краном і знімають її з шийки осі разом з роликопідшипниками. При знятті пружинних осьових упорів крайніх колісних пар потрібно проявляти особливу обережність, оскільки пружини стиснуті. У такій же послідовності розбирають букси безщелепних візків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]