Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
93_otveta_na_gosy_TFK.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
211.46 Кб
Скачать

14. Значення методів контролю в системі управління процесом фізичного виховання та спортивного тренування школярів

Методи контролю — це способи, з допомогою яких визначається результативність навчально-пізнавальної та інших видів діяльності учнів і педагогічної роботи вчителя Найдоступнішим методом контролю є планомірне цілеспрямоване й систематичне спостереження вчителя за діяльністю учнів.Моніторинг є об’єднане поняття контроль-перевірка і оцінка успішності школярів і контроль їх фізичного стану.Під контролем розуміють спостереження перевірку оцінкуЄ 3 напрямкипед контролю-контроль сукупності зовнішніх чинників направлених дій на учнів, контр. Рухової діяльності. І ефекту дій.Отже, головний напрям пед. Контролю полягає в аналізі співвідношень динаміки пед. Напрямлених дій і пед. Обумовлених змін рівня освіти, розвитку і поведінки школярів.

15. Значення методів Математична статистика — розділ математики, в якому на основі дослідних даних вивчаються імовірнісні закономірності масових явищ Математична статистика широко використовує методи теорії ймовірностей. Порівняно новим напрямом розвитку математичної статистики є послідовний аналіз та загальна теорія статистичних рішень, яка тісно пов'язана з теорією ігор. Одержані у процесі дослідження кількісні дані подають переважно трьома способами: перераховують у тексті роботи; подають у вигляді таблиць; подають у вигляді графічних зображень Результати кожного дослідження важливо обробляти по можливості негайно ж після його закінчення, поки пам'ять експериментатора може підказати не зафіксовані деталі Дослідження в галузі фізичного виховання пов'язані насамперед з вивченням навчально-виховного процесу.

16. Класифікація занять урочного типу

Різновиди шкільних уроків фізичної культури Всі уроки фізичної культури в школі можна класифікувати за їх спрямованістю i можливістю рішення педагогічних завдань на: навчальні, тренувальні, комплексні, контрольні. Навчальні уроки переважно спрямовані на засвоєння техніки виконання вправ, виявлення помилок під час виконання вправ та їх усунення. Широко використовуються прийоми страхування, самострахування, взаємонавчання, активізація учнів, повідомлення теоретичних відомостей. В молодших класах навчальні уроки складають приблизно 70–80 від загальної кількості занять. Тренувальні уроки проводяться з метою удосконалення вивченого матеріалу і розвитку фізичних якостей. Широко використовуються змагальний і ігровий методи. Комплексні уроки передбачають матеріал з різних розділів програми. Обов’язковим є визначення стержневого матеріалу на певну серію уроків. Контрольні уроки розв’язують завдання контролю за ходом засвоєння вправ, виховання фізичних якостей, вони мають великий навчальний і тренувальний ефект. В практиці роботи школи чисто навчальні, контрольні або тренувальні уроки зустрічаються досить рідко. В кожному занятті присутні елементи навчання, контролю i тренування.

17. Класифікація засобів та методів спортивного тренування

Спортивне тренування - це спеціалізований процес всебічного фізичного виховання, спрямований на досягнення високих спортивних результатів.Методи ,і засоби тренування повинні забезпечувати виконання задач учбово-тренувального процесу. Відповідно до цих задач методи і засоби можна розділити на групи;всебічного фізичного розвитку;навчання техніці певного предметуі вдосконалення в ній;навчання тактиці і вдосконалення в ній;етичного виховання;психологічної підготовки і виховання вольових якостей;теоретичної підготовки із загальних і часткових питань данного Виду

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]