Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
атестаційна справа - копия.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
131.58 Кб
Скачать

Дотримання санітарно – протиепідемічного режиму

Санітарний стан аптечного пупнку контролюється органами Державного санітарного нагляду.

В своїй роботі приділяю велику увагу дотриманню та виконанню вимог наказу МОЗ України від 15. 06. 2006 р. № 275 «Про затвердження Інструкції із санітарно – протиепідемічного режиму аптечних закладів».

Перед входом в аптечний пункт для очищення взуття є скребок.

Перед входом в торговий зал лежить гумовий килимок, який миється і дезинфікується кожного дня.

В аптечному пункті проводиться постійне дотримання санітарних норм, правил прибирання та обробки приміщень, догляду за устаткуванням аптечного закладу, особистої гігієни працівника.

В приміщенні аптечного пункту проводиться тільки вологе прибирання з використанням миючих і дезинфікуючих засобів. Підлогу мию один раз в день, стіни і двері – один раз на тиждень, стелю один раз на місяць очищаю від пилу вологим способом. Віконне скло, рами мию один раз на місяць.

Устаткування приміщення прибираю кожного дня. Шафи для зберігання медикаментів прибираю один раз на тиждень.

Раковина для миття рук чищу і дезинфікую кожного дня.

Для обробки рук протягом робочого дня користуюсь розчином ,, Стериліум’’.

Весь прибиральний інвентар промаркований, обробляється, використовується за призначенням і зберігається в окремій спеціальній шафі.

Всі витрати дезинфікуючих засобів заношу в журнал обліку, в кінці кожного місяця підраховую.

Один раз на тиждень роблю генеральне прибирання, один раз на місяць - санітарний день. Кожного року проводиться косметичний ремонт приміщення.

Технологічний одяг зберігається в шафі окремо від особистого. Зміну технологічного одягу провожу 2 рази на тиждень.

Медичне обстеження проходжу один раз на рік, результати якого заносяться в особову медичну книжку.

Охорона праці і техніки безпеки

В аптечному пункті забезпечуються правила техніки безпеки, охорона праці згідно з Законом України від 14. 10. 1992 р. № 2695 – ХІІ «Про охорону праці»

Охорона праці аптечних працівників регламентується правилами по техніці безпеки, проти пожежної техніки і виробничої санітарії.

З метою запобігання профілактичних захворювань і виробничого травматизму в аптечному пункті розроблені інструкції по техніці безпеки і виробничої санітарії.

В ТОВ «Аптека №180» проходжу 2 рази на рік періодичний інструктаж з техніки безпеки та протипожежної безпеки із записом в журналі періодичного контролю.

В аптечному пункті оформлений протипожежний стенд, де показано, як запобігти виникненню пожежонебезпечних ситуацій.

Розроблені інструкції по експлуатації електроприладів. При роботі з електричними приладами додержуюсь всіх правил безпеки. Є набір засобів пожежогасіння, два вогнегасники, які перезаряджаються один раз на рік.

Біля телефону на видному місці є номери телефонів організацій, куди необхідно звернутися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Робота по покращенню умов охорони праці, протипожежної безпеки дає можливість попередити випадки виробничого травматизму і зменшити захворювання аптечних працівників.