Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка на отчёт.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
56.63 Кб
Скачать
  1. Зміст, оформлення і терміни захисту звітів

У термін практики студент складає звіт, до якого прикладає щоденник практики, підписаний керівником практики від кафедри. В характеристиці відзначається якість виконання студентом програми практики та індивідуального завдання.

Звіт складається кожним студентом самостійно і відображає тільки його особисті спостереження і результати досліджень.

Звіт має бути оформлений з виділенням розділів та підрозділів, з нумерацією сторінок. Послідовність опису основної частини має відповідати послідовності програми практики.

Звіт має бути в обсязі не менше 30 сторінок формату А-4 (210x297). Текст виконують з однієї сторони сторінки. Розмір полів - 20мм з усіх боків (при комп'ютерному наборі). Рамку полів не проставляють. Нумерацію сторінок (наскрізну) виконують арабськими цифрами. Номер сторінки проставляють у верхньому правому куті, починаючи з другої сторінки звіту.

Звіт складається з таких елементів:

титульний аркуш (форму титульного аркушу наведено в додатку А) містить назву навчального закладу, кафедри; прізвище, ім'я, по батькові автора; науковий ступінь, вчене звання, прізвище, ім'я, по батькові викладача, який керує практикою від кафедри; місто і рік виконання.

зміст подають на початку звіту. Він містить найменування й номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів і пунктів, зокрема вступу, висновків, додатків, списку використаних джерел. Приклад оформлення змісту наведено в додатку Б.

Вступ розкриває місце організаційної практики у навчальному процесі, об'єкти та мети дослідження.

Розділ 1 «Загальна характеристика підприємства-бази практики». Складається з підрозділів:

1.1. Форма власності підприємства;

1.2. Історія створення підприємства;

1.3. Перспективи розвитку підприємства;

1.4. Асортимент туристично-рекреаційних продуктів та окремих послуг;

1.5. Організація реалізації туристично-рекреаційних продуктів та заохочення клієнтів;

1.6. Особливість охорони праці, техніки безпеки, протипожежних заходів.

Розділ 2 «Дослідження діяльності туристично-рекреаційного підприємства». Складається з підрозділів:

2.1. Об’єкти туристично-рекреаційної діяльності;

2.2. Рекреаційні ресурси, що є у досяжності;

2.3. Рекреаційний потенціал бази практики, що є у наявності;

2.4. Обслуговуючий персонал;

2.5. Органи управління.

Розділ 3 «Аналіз діяльності бази практики». Складається з підрозділів:

3.1. Аналіз загальних характеристик підприємства та його планувальної структури;

3.2. Властивості туристично-рекреаційної території;

3.3. Основні та додаткові послуги та організація їх виробництва і надання;

3.4. Організація залучення та обслуговування споживачів;

3.5. Організація забезпечення безпеки персоналу та споживачів.

Розділ 4 «Екскурсія». У звіті відображаються:

    1. Маршрут екскурсії;

    2. Об’єкти показу і розповіді, що використовуються;

    3. Аналіз результатів екскурсії;

    4. Наводяться рекомендації щодо удосконалення екскурсії .

Розділ 5 «Індивідуальне завдання». Розкриваються основні етапи вирішення завдання, представленого у додатку В, яке ґрунтується на додатковому дослідженні різних аспектів діяльності бази практики різними методами: історичним, порівняльним, картографічним, аналітико-статистичним, експедиційних досліджень. Номер завдання співпадає з номером студента у списку групи.

Висновки та рекомендації стисло відображають результати проведеної роботи у всіх розділах, наводять пропозиції, розроблені у розділі «Індивідуальне завдання». Висновки є логічним завершенням формування звіту. Головною їх метою є ­підсумки проведеної роботи. Висновки подають у вигляді окремих лаконічних положень, рекомендацій. Дуже важливо, щоб вони відповідали поставленим завданням. Викладати зміст висновків можливо в два способи: суцільний текст з абзацами або нумерований список.

Список використаних джерел є "візитною карткою" автора звіту, його професійним обличчям, свідчить про рівень володіння навичками роботи з інформаційним джерелами. Цей список має містити бібліографічний опис праць, використаних під час складання звіту. До списку використаних джерел слід вносити лише ті, на які в тексті були зроблені посилання. Кожний бібліографічний запис має свій порядковий номер і записується з нового рядка. Складати список використаних джерел можливо:

спочатку законодавчі та нормативно-правові документи, ДСТУ, далі в алфавітному порядку прізвищ авторів та назв праць видання українською та російською мовами, картографічні джерела і, наприкінці, адреси інформаційних джерел в мережі Інтернет - за наскрізною нумерацією;

у порядку згадування у тексті за наскрізною нумерацією.

Додатки - це необхідна частина звіту, що використовується для більш повного висвітлення поставлених завдань. За змістом додатки дуже різноманітні. Це можуть бути копії документів, таблиці, карти, графіки, схеми, фотоматеріали, ілюстрації, та ін. Додатки оформлюються як продовження звіту на останніх сторінках. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А.

У додатку Д представлено рекомендований перелік джерел для написання звіту з технологічної практики.

Додаток Е розкриває критерії оцінювання за шкалою ЕСТ8

Додаток А