Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_byudzhetna_sistema.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
282.11 Кб
Скачать

9.Неподаткові надходження (платних послуг, грошово-речових лотерей, відсотки банків за користування вільними коштами, дивідендів, ренти).

Неподаткові надходження — доходи бюджету у вигляді доходів від власності та підприємницької діяльності, адміністративних зборів і плате­жів, некомерційного та побічного продажу, надходжень від штрафів та фі­нансових санкцій, інших неподаткових надходжень.

Наступним видом поступлень є надходження від грошово-речових лотерей. Такі лотереї можуть випускати агенти, що мають видані Міністерством фінансів України відповідні свідоцтва. Умови лотереї мають передбачати наявність надходжень і поступлень до бюджету сум відсотків банків за користування тимчасово-вільними бюджетними коштами. Доцільність запровадження такого виду надходжень пов'язана з тим, що уповноважені банки користуються тимчасово-вільними залишками коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та позабюджетних бюджетних фондів, внаслідок чого отримують валові доходи. Враховуючи це, органи Державного казначейства та фінансові органи, укладаючи договори з комерційними банками, визначають плату за користування такими коштами в обсязі 50% від облікової ставки НБУ, що складають доходи бюджету.

установи комерційних банків сплачують до Державного бюджету України відсотки за користування тимчасово вільними залишками коштів Державного бюджету і державних позабюджетних фондів, що перебувають на окремих рахунках міністерств, відомств, інших органів державної виконавчої влади, бюджетних установ і організацій.

відсотки нараховуються комерційними банками щоденно у розмірі 30 відсотків облікової ставки Національного банку, що діяла на протязі звітного місяця. Якщо облікова ставка змінювалась протягом місяця, то, починаючи з дня зміни облікової ставки, відсотки нараховуються на нову облікову ставку Національного банку України.

Суми відсотків за користування тимчасово вільними коштами Державного бюджету і державних позабюджетних фондів сплачуються установами комерційних банків щомісячно, у строк до 25 числа місяця, наступного за звітним, безпосередньо в доход Державного бюджету.

Дивіденди - це грошові виплати, що являють собою частину прибутку акціонерного товариства (якщо такий прибуток є), які розподіляється між акціонерами пропорційно до кількості акцій, якими володіє кожен з них. Але акціонери мусять розуміти, що акціонерне товариство не може розподіляти весь прибуток.

Дивіденди по акціях виплачуються один раз на рік за підсумками календарного року в порядку, передбаченому статутом акціонерного товариства, за рахунок прибутку, що залишається у його розпорядженні після сплати встановлених законодавством податків, інших платежів у бюджет та процентів за банківський кредит (за його наявності). В статутах товариств визначаються такі елементи правового режиму дивідендів (окремі пункти): розмір дивідендів (у розрахунку на одну звичайну акцію його визначають загальні збори товариства на пропозицію правління); строк виплат (виплата дивідендів акціонерам здійснюється один раз на рік протягом одного місяця після прийняття зборами рішення про виплату дивідендів); спосіб виплат (дивіденд виплачується на рахунок, зареєстрований у реєстрі акціонерів. У разі відсутності повної інформації про акціонера, дивіденд депонується на рахунку товариства.

???.Офіційні трансфери.

Як і в кожній футбольній лізі, тут не обходиться без трансферів. Примітка: трансферів політичних. Успіх операції із придбання цінного гравця-депутата в команди-суперника залежить від трьох факторів: ціна, практичність та ефективність.

Ціна узгоджується безпосередньо з кожним гравцем. Тобто, як домовишся, але в межах розумного. Набивання собі ціни може закінчитися вкрай плачевно для самого гравця. Адже він може так і залишитися в збанкрутілому клубі, який не має перспективи на виборах потрапити до першої п'ятірки.

Про суми відомо, що вони із шістьма нулями, та котируються у вічнозеленій валюті. Звісно, може узяти й у рідній національній грошовій одиниці. Але ризикуєш "прогоріти" на інфляції або курсових "гойдалках".

Практичність новобранців високо цінують керівники об'єднання "Стабільність та реформи". Уміння тримати язика за зубами, готовність виконувати завдання команди, не конфліктувати - ось складові запоруки потрапляння до бойового складу.

Третя складова - ефективність. Вона має проявитися під час основної гри. Гравець, або, як вам зручніше, депутат, повинен продемонструвати дриблінг, себто неодноразово відзначитися у ворота противника. Для цього в нього є звичайна картка, та простий пристрій із трьох кнопок із надписами: "за", "проти", "утримався".

Під час гри арбітр, або, як вам зручніше, спікер, ставить на голосування різні питання, які вигідні згаданому нами об'єднанню. Рідше - командам, які не ввійшли до складу об'єднання. Голосування гравців відбувається синхронно, а про результат гри сповіщає центральне табло.

Деякі правила в парламенті, як і футболі, пересікаються.

Наприклад, фол останньої надії. Депутат товче пику іншому депутатові, внаслідок чого останній потрапляє до клубного лазарету, себто до "Феофаніі", і на невизначений термін вилітає із гри. Щоправда, той, котрий товк пику, не одержує "гірчичника" чи червоної картки, а продовжує перебувати на полі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]