Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Глава 16. Набрання чинності рішеннями ради та внесення до них змін і доповнень

Стаття 103.

1. Рішення ради нормативно - правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення (викладення державною мовою в офіційному друкованому органі міської ради газеті «Чернівці», а в окремих випадках - на офіційному веб-порталі міської ради у мережі Інтернет після їх прийняття і підписання), якщо радою не встановлено більш пізній строк введення цих рішень в дію.

Рішення нормативно-правового характеру підлягають оприлюдненню міським головою невідкладно, але не пізніше 5-ти днів.

2. Інші рішення ради набувають чинності через 10 днів з дня їх прийняття, якщо радою не встановлено більш пізній строк введення цих рішень в дію, але не раніше дня їх оприлюднення.

3. Рішення ради без вказівки часу (термінів, строків) дії є чинним до моменту визнання його таким, що втратило чинність.

4. Акти ради, прийняті в межах наданих їй законом повноважень, є обов'язковими для виконання всіма розташованими на території міста органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на території міста Чернівців.

5. На вимогу громадян їм може бути видана копія рішення чи іншого документа міської ради.

Стаття 104.

1. Зміни та доповнення до рішень міської ради вносяться у порядку, передбаченому цим Регламентом для прийняття рішень.

2. Рада не може визнавати свої попередні рішення такими, що втратили чинність, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов'язані з реалізацією певних суб'єктивних прав та охоронюваних законом інтересів і суб'єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення.

3. Внесення змін та доповнень до рішень ради індивідуальної дії може відбуватися виключно за згодою особи, якої воно стосується, крім необхідності внесення змін чи доповнень, пов'язаних з технічною помилкою.

4. Визнання рішення таким, що втратило чинність, відбувається шляхом прийняття радою відповідного рішення, за винятком тих рішень ради, що визнані незаконними та скасовані в судовому порядку.

Глава 17. Контроль за виконанням прийнятих рішень

Стаття 105.

1. Контроль за виконанням рішень ради, як правило, покладається на відповідну постійну комісію ради, а вразі необхідності - на міського голову або секретаря ради.

2. Організація виконання рішення покладається на відповідних посадових осіб.

3. Контроль за організацією виконання рішень посадовими особами міської ради покладається на відділ організаційної роботи та контролю міської ради в межах повноважень, визначених положеннями про ці виконавчі органи ради.

4. З метою здійснення контролю за виконанням рішень, пов’язаних з діяльністю ради, секретар міської ради може видавати доручення, які є правовими актами індивідуальної дії та мають характер розпорядчого документа, обов’язкового для виконання суб’єктами, яким вони адресовані.

5. Як правило, на кожному пленарному засіданні ради заслуховуються інформації про хід виконання прийнятих радою рішень, зауважень і пропозицій, висловлених депутатами.

Стаття 106.

1. Для організації контролю виконання рішення міської ради посадова особа, орган міської ради, на кого покладено контроль, може вжити таких заходів:

  1. організація перевірки (як правило, комісійно) виконання рішення міської ради, за результатами якої подаються рекомендації на розгляд виконавців, а в необхідних випадках – на розгляд виконавчого комітету міської ради, постійних комісій міської ради або на сесію міської ради;

  2. організація підготовки питання про хід виконання рішення міської ради на розгляд міської ради, якщо це було передбачено рішенням або в ході перевірок з’явилася для цього необхідність;

  3. аналіз письмової інформації виконавців про хід виконання рішення міської ради, якщо подача такої інформації була передбачена цим рішенням міської ради;

  4. організація розгляду ходу виконання рішення міської ради на засіданнях виконавчого комітету міської ради, постійних комісій міської ради на підставі відповідного аналізу;

  5. організація інформування виконавцями про хід виконання рішення міської ради на дні депутата;

  6. організація висвітлення ходу виконання рішення міської ради в засобах масової інформації;

  7. інші організаційні заходи на розсуд відповідальних за контроль виконання рішення міської ради.

2. Заходи щодо реалізації рішень ради подаються посадовою особою, на яку покладено відповідальність за їх виконання, на затвердження секретарю міської ради не пізніше ніж в 15 денний термін після прийняття рішення радою.

Стаття 107.

1. Інформація про виконання рішення міської ради заслуховується на пленарному засіданні міської ради у визначений рішенням термін.

2. При цьому можуть вноситися пропозиції міській раді:

  1. про зняття з контролю рішення (або окремих його пунктів) як виконаних;

  2. про продовження строків дії рішення міської ради (або окремих його пунктів) на аргументованій основі;

  3. про доповнення чи зміни до рішення (або окремих його пунктів) з визначених причин;

  4. про втрату рішенням (або окремими його пунктами) чинності у зв’язку зі зміною законодавства, зміною обставин та з інших причин.

Стаття 108.

1. Рішення міської ради знімається з контролю після повного його виконання.

2. Рішення міської ради з планових питань знімаються з контролю після розгляду інформації про хід їх виконання на засіданні постійної комісії та пленарному засіданні ради. В інших випадках за пропозицією постійної комісії - резолюцією міського голови або секретаря ради.

3. Якщо виконання рішення у визначений термін не може бути здійснено, виконавець за 10 днів до закінчення терміну подає на ім’я міського голови записку, погоджену з головою постійної комісії, з обгрунтуванням цих причин, пропонує новий термін, який необхідний для реалізації всіх вимог, але не більше як 2 місяці.

Стаття 109.

Для здійснення контролю з конкретно визначених питань, що належать до повноважень місцевого самоврядування, рада утворює тимчасові контрольні комісії у порядку, передбаченому цим Регламентом.

Стаття 110.

1. Міська рада на підставі відповідних висновків юридичного управління приймає рішення про визнання раніше прийнятого рішення міської ради (окремих його пунктів) як такого, що втратило чинність, у випадках:

1) ухвалення рішення міської ради, що змінює положення раніше прийнятого рішення (або окремих його пунктів);

2) втрати актуальності, зміни обставин щодо положень раніше прийнятого рішення (або окремих його пунктів);

3) вступу в протиріччя положень раніше прийнятого рішення (або окремих його пунктів) з вимогами законодавства, що змінилося;

4) скасування раніше прийнятого рішення (або окремих його пунктів) судом у встановленому порядку;

5) внесення прокурором подання або протесту щодо раніше прийнятого рішення (окремих його пунктів), якщо аргументи подання, протесту прокурора прийняті міською радою як обґрунтовані.

Стаття 111.

1. Рішення ради з мотивів їх невідповідності Конституції або законам України визнаються незаконними в судовому порядку.

2. Рішення суду, що набрало законної сили, яким рішення міської ради визнане незаконним та скасоване, засвідчене печаткою суду, надсилається юридичним управлінням загальному або архівному відділам міської ради (в залежності від місця зберігання зазначеного рішення ради) для вчинення відповідних написів про втрату їх чинності.

3. Загальний або архівний відділи ради після отримання судового рішення вчиняють напис у відповідному протоколі засідання ради із зазначенням підстави скасування рішення ради.

4. Виконавчий орган ради, на зберіганні якого перебувають рішення ради, обліковує судові рішення про скасування рішень міської ради.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]