Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Розділ ііі. Організація роботи міської ради

Стаття 28.

Міська рада організовує свою роботу шляхом розгляду і вирішення питань, що відносяться до її компетенції, безпосередньо на пленарних засіданнях міської ради або через постійні комісії (тимчасові контрольні та інші створені міською радою комісії), виконавчий комітет міської ради, відділи, управління та інші виконавчі органи міської ради в межах їх компетенції, встановленої чинним законодавством України, регламентами та положеннями, які затверджуються радою.

Глава 5. Планування роботи ради

Стаття 29.

1. Міська рада здійснює свою діяльність на основі річного планування, з урахуванням статті 32 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

2. План роботи на календарний рік розробляється відділом організаційної роботи та контролю міської ради на основі пропозицій міського голови, секретаря ради, постійних комісій, депутатських фракцій та груп, депутатів та виконавчих органів ради і затверджується радою на пленарному засіданні.

3. План роботи міської ради складається з таких розділів:

  1. питання для розгляду на пленарних засіданнях міської ради;

  2. питання для розгляду постійними комісіями, у тому числі на спільних засіданнях комісій міської ради з аналогічними комісіями районних у місті рад, інших рад;

  3. заходи щодо вивчення депутатами чинного законодавства, досвіду роботи місцевого самоврядування;

  4. інші заходи, питання, пов'язані із практичною реалізацією повноважень і обов'язків депутатів.

4. План містить заходи з основних напрямків діяльності міської ради, терміни з їх підготовки та реалізації, визначає конкретних осіб, відповідальних за виконання планових завдань.

5. Перед внесенням на затвердження план роботи міської ради обговорюється на засіданнях постійних комісій.

6. Загальний контроль за виконанням плану роботи ради покладається на секретаря ради.

7. Рада щорічно заслуховує звіт про виконання плану роботи ради.

Стаття 30.

Планування діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів здійснюється виконавчим комітетом ради шляхом затвердження плану не пізніше 15 грудня поточного року.

Стаття 31.

Планування роботи постійних комісій, виконавчих органів міської ради здійснюється відповідно до річного плану роботи міської ради.

Глава 6. Загальний порядок роботи ради

Стаття 32.

1. Міська рада проводить свою роботу сесійно. Сесія міської ради складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради, що проводяться у період між пленарними засіданнями.

2. Постійна комісія може проводити своє засідання одночасно з пленарними засіданнями ради у тому разі, коли є доручення ради невідкладно підготувати проект рішення, якщо в цей час пленарне засідання не пов’язане з прийняттям рішень, проведенням виборів, призначенням або затвердженням посадових осіб.

3. Пленарні засідання ради проводяться, як правило, в сесійній залі міської ради.

4. Для автоматизації процесу проведення пленарних засідань використовується електронна система “Рада”.

5. В разі потреби пленарне засідання за ініціативою міського голови, постійних комісій та за рекомендацією погоджувальної ради може бути скликане в іншому приміщенні (виїзна сесія).

6. За рішенням більшості депутатів або за пропозицією, підтриманою 1/3 депутатів ради, для вирішення питань господарського і соціально-культурного життя можуть проводитися спільні пленарні засідання з районними у місті радами та громадськими організаціями міста Чернівців, а також з міськими радами інших міст України. Такі об’єднані пленарні засідання проводяться за згодою сторін.

Стаття 33.

Напередодні пленарного засідання ради проводиться день депутата. У ході його проведення розглядаються тематичні питання, перелік яких формується відділом організаційної роботи та контролю міської ради на підставі плану роботи ради, питання порядку денного пленарного засідання ради, а також можуть заслуховуватися інформації виконавчих органів ради та/або її посадових осіб щодо окремих зауважень, пропозицій або доручень, висловлених (наданих) депутатами під час розгляду постійними комісіями ради проектів рішень.

Стаття 34.

1. Перед початком кожного пленарного засідання ради відділ організаційної роботи та контролю міської ради видає депутатам під розпис магнітні картки для реєстрації та голосування, а також проводить попередню поіменну реєстрацію депутатів.

2. Після закінчення пленарного засідання картки для голосування підлягають обов’язковому поверненню у відділ організаційної роботи та контролю міської ради.

Стаття 35.

1. Зауваження та пропозиції, висловлені депутатами на засіданні ради при обговоренні питань порядку денного засідання ради, узагальнюються відділом організаційної роботи та контролю міської ради та за дорученням міського голови або секретаря міської ради спрямовуються для розгляду відповідним виконавчим органам (посадовим особам).

2. Безпосередні виконавці зобов'язані розробити відповідні заходи із зазначенням термінів їх виконання щодо реалізації висловлених депутатами зауважень і пропозицій та подати відповідну інформацію у визначений термін.

3. Інформація про хід виконання зауважень та пропозицій депутатів міської ради заслуховується радою з прийняттям відповідного рішення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]