Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ses2011007-113-d.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
474.62 Кб
Скачать

Глава 7. Порядок скликання та підготовки чергової сесії

Стаття 36.

1. Чергові сесії міської ради скликаються за розпорядженням міського голови в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок – не рідше ніж один раз на місяць.

2. Сесія скликається невідкладно, не пізніше наступного дня після одержання подання, для інформування депутатів про обставини, передбачені статтею 31 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”.

3. Сесія розпочинає свою роботу, як правило, в останній четвер місяця.

Стаття 37.

1. У разі немотивованої відмови міського голови або неможливості ним скликати сесію ради, сесія скликається секретарем міської ради у випадках:

  1. якщо сесія не скликається міським головою у строки, передбачені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

  2. якщо міський голова без поважних причин не скликав сесію у двотижневий строк за пропозиціями не менш як 1/3 депутатів від загального складу міської ради, фракціями, які налічують не менш як 1/3 депутатів від загального складу міської ради, чи виконавчого комітету міської ради.

2. Мотивованою вважається така відмова міського голови від скликання сесії ради, яка оформлена у вигляді розпорядження з викладенням причин відмови та доведена до відома депутатів шляхом оприлюднення цього розпорядження у газеті «Чернівці» та/або на офіційному веб-порталі міської ради в мережі Інтернет.

3. Неможливістю міського голови скликати сесію вважається:

1) перебування його на лікарняному;

2) перебування його у відпустці;

3) перебування у відрядженні;

4) якщо голова іншим чином обмежений у своїх повноваженнях.

4. Пропозиція 1/3 депутатів має бути засвідчена їх підписами, а пропозиція виконавчого комітету ради – ухваленим ним рішенням, або підписами більше половини його членів.

Стаття 38.

1. У разі, якщо міський голова або секретар ради згідно зі статтями 38 і 39 цього Регламенту у двотижневий строк не скликають сесію на вимогу суб’єктів, зазначених у статті 39 Регламенту, сесія може бути скликана депутатами ради, які становлять не менш як 1/3 її складу, або постійною комісією ради, а також фракціями за поданням їх керівників (не менш 1/3 депутатів від загального складу ради).

2. У цьому випадку рішення про скликання сесії, підписане не менш як 1/3 депутатів, оприлюднюються з дотриманням вимог статті 41 цього Регламенту.

Стаття 39.

1. Рішення про скликання сесії міської ради відповідно до частини 1 статті 38, частин 1-2 статті 39 та статті 40 цього Регламенту доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 10 календарних днів до сесії, а у виняткових випадках – не пізніш як за день до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд сесії ради.

2. Інформація про місце і час проведення засідань ради повідомляється в газеті «Чернівці» та інших засобах масової інформації.

Стаття 40.

1. Рада правоможна розглядати і вирішувати на сесіях всі питання, віднесені до її відання законодавством України.

2. Пропозиції щодо питань на розгляд пленарного засідання ради можуть вноситися міським головою, секретарем ради, постійними комісіями, депутатами, депутатськими групами та фракціями, виконавчим комітетом та іншими виконавчими органами ради, загальними зборами громадян, органами самоорганізації населення в порядку місцевої ініціативи.

3. Пропозиції щодо прийняття рішень, які відповідно до закону є регуляторними актами, вносяться з урахуванням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та цього Регламенту.

4. Всі питання для розгляду на сесії, пропозиції щодо їх заміни чи уточнення формулювання в період до сесії подаються міському голові або секретареві ради за 20 робочих днів до пленарного засідання ради.

5. До порядку денного вносяться лише ті питання, з яких є підготовлений проект рішення, а в разі необхідності довідка-обґрунтування, в якій вказується потреба і мета прийняття рішення, прогнозовані суспільні, економічні, фінансові та юридичні наслідки прийняття рішення.

6. Не допускається внесення на сесію додаткових питань, які не розглянуті постійними комісіями ради.

7. Як виняток, до порядку денного сесії при його затвердженні можуть бути внесені окремі питання, які вимагають негайного розгляду.

Стаття 41.

До проекту порядку денного чергової сесії регулярно включаються звіти органів, посадових осіб, які рада відповідно утворює, обирає, призначає чи затверджує, міського голови, його заступників, керівників департаментів та інших виконавчих органів ради про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, інших цільових програм, бюджету, рішень ради із зазначених питань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]