Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora_vse_krim_10_12_28_29_34_38_39_41_47.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
425.69 Кб
Скачать

21. Види принтерів:

  • Матричні - зображення формується друкуючою головкою, яка складається з набору голок (голкова матриця), що приводяться в дію електромагнітами. Головка пересувається по-рядково вздовж аркуша, при цьому голки вдаряють по паперу через фарбувальну стрічку, формуючи точкове зображення.

  • Струменеві - зображення на носієві формується з крапок. Але замість головок з голками в струменевих принтерах використовується матриця що друкує рідкими барвниками. Використовується для малих об'ємів чорного та кольорового друку (переважно для домашнього використання).

  • Лазерні - формування зображення відбувається шляхом безпосереднього сканування лазерним променем фоточутливих елементів принтера. Використовується для великих об'ємів чорного друку – друку документів (переважно для офісного використання)

  • Сублімаційні - зображення друкується на щільних твердих поверхнях шляхом внесення твердотільного барвника під поверхню твердого тіла. Голівка принтера сильно нагрівається і розм'якшує поверхню тонка голка "впорскує" з дуже великою швидкістю крихітні частинки барвника, які переходять в газоподібний стан минаючи рідкий. Принтер зазвичай використовують для друку зображень на пластикових картах і на CD, DVD

22. Маніпулятори для ПК здійснюють безпосереднє введення інформації, вказуючи курсором на екрані монітора команду або місце введення даних. Маніпулятори, як правило, підключаються до послідовного порту. Використовуються для полегшення управління комп'ютером (ПК). До маніпуляторам відносяться: З відносним зазначенням позиції (переміщення): миша, трекбол, трекпоінт, тачпад , джойстик Roller Mouse. З можливістю вказівки абсолютної позиції: графічний планшет, світлове перо, аналоговий джойстик, клавіатура. Ігрові маніпулятори: джойстики, гейм пади, комп'ютерне кермо, танцювальна платформа

23. Види сканерів та їх характеристики.

Сканер (англ. scanner) — пристрій, що аналізуючи певний об'єкт, створює його цифрове зображення. Процес отримання такого зображення називають скануванням.

Види:

  • Планшетні — найпоширеніший вид ,забезпечує максимальну зручність для користувача — високу якість і прийнятну швидкість сканування. Являє собою планшет, усередині якого під прозорим склом розташований механізм сканування. Планшетні сканери відносять до систем з рухомим дзеркалом (оригінал нерухомий), які мають інтегровану сканувальну головку.

  • Ручні — у них відсутній двигун, об'єкт доводиться сканувати користувачеві вручну, єдиним його плюсом є дешевина й мобільність, при цьому він має масу недоліків — низька роздільна здатність, мала швидкість роботи, вузька смуга сканування, можливі перекоси зображення, оскільки користувачеві буде важко переміщати сканер з постійною швидкістю.

  • Аркушопротяжні — аркуш паперу вставляють у щілину і він протягується по напрямних роликах усередині сканера повз лампу. Може мати менші розміри, у порівнянні із планшетним, однак здатен сканувати лише окремі аркуші, що обмежує його застосування переважно офісами компаній. Багато моделей мають пристрій автоматичної подачі, що дозволяє швидко сканувати велику кількість документів.

  • Фотосканери — пристрої для сканування фотовідбитків. Мають таку ж конструкцію як аркушопротяжні.

  • Планетарні сканери (також орбітальні) — застосовують для сканування книг або документів, що легко ушкоджуються. При скануванні немає контакту зі сканованим об'єктом (як у планшетних сканерах)

  • Барабанні — застосовують у поліграфії, мають велику роздільну здатність (близько 10 тисяч пікселів на дюйм). Оригінал розташовується на внутрішній або зовнішній стінці прозорого циліндра (барабана).

  • Слайд-сканери — слугують для сканування плівкових слайдів. Виробляються і як самостійні пристрої, і як додаткові модулі до звичайних сканерів.

  • Сканери штрих-коду — невеликі, компактні моделі для сканування штрих-кодів товарів у магазинах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]