Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekzamen all.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
2.74 Mб
Скачать

37. Підготовка наступу

Підготовка наступу починається з одержанням завдання. Вона включає: організацію бою (прийняття рішення, рекогносцировку, постановку бойового завдання підрозділам, організацію взаємодії, вогневого ураження противника, всебічного забезпечення бою і управління); підготовку батальйону (роти) до виконання бойового завдання; підготовку вихідного району; організацію і проведення виховної роботи; практичну роботу командира батальйону (роти), його заступників і штабу батальйону в підпорядкованих підрозділах та інші заходи.

У задумі бою командир батальйону (роти) визначає: напрямок зосередження основних зусиль; способи розгрому противника (якого противника, де, в якій послідовності і як розгромити з указанням порядку його ураження вогнем танків, бойових машин піхоти, інших штатних і приданих засобів, заходів щодо обману, а також порядок дій підрозділів) бойовий порядок батальйону (роти).

Крім того, залежно від умов переходу в наступ командир батальйону (роти) визначає (якщо вони не вказані старшим командиром) вихідні і очікувальні райони (позиції), вихідний рубіж, рубежі розгортання, рубіж переходу в атаку і маршрути висування; під час наступу механізованого батальйону на автомобілях — місця посадки десантом на танки.

38.Способи пересування військ Під пересуванням підрозділів розуміють організоване переміщення їх Каїм-яким способом з одного району в інший.  Пересування підрозділів може здійснюватися різними способами:  * Маршем  * Залізничним  * Морським (річковим)  * Повітряним транспортом (як правило МСБ)  * На важких автопоїздах (як правило ТБ і гусенична техніка)  * Комбінованим способом  Під комбінованим способом пересування військ розуміється таке їх переміщення з одного району в інший або на вказаний рубіж, при якому поєднуються різні способи пересування.  У сучасних умовах, коли діям військ властиві виняткова маневреність, динамічність, просторовий розмах, значення пересування ще більше зріс. Якщо минулого пересування застосовувалося поза полем бою, то тепер воно стало невід'ємною частиною бою. Зараз різні способи пересування широко застосовуються при висуненні військ в район бойових дій, при перегрупування і маневр силами, засобами, що проводяться з різними цілями при підготовці й у ході бою. Марш є основним способом пересування, оскільки при цьому забезпечується постійна бойова готовність подразделеній6 можливість швидкого їх розгортання і вступу в бій з ходу. При здійсненні маршу є також можливість швидко змінювати напрямок руху і обходити зони зараження, райони руйнування, затоплення і лісових пожеж.

39. Марш - це організоване пересування підрозділів і частин у колонах по дорогах і колонним шляхах з метою виходу в призначений район або вказаний рубіж.  Він може здійснюватися в передбаченні вступу в бій або поза загрозою зіткнення з противником.  Марш в передбаченні вступу в бій підрозділи здійснюють:  * При переслідування в ході розвитку наступу  * При висуненні назустріч прорвалася противнику (висадівшімуся десанту)  * При введенні в бій другого ешелону або резерву  * При відході  * При перегрупування військ  Марш поза загрозу зіткнення з противником підрозділи здійснюють зазвичай в тилу своїх військ. При цьому він буде характеризуватися великою довжиною.  Залежно від поставлених завдань і умов обстановки марш відбувається до фронту, уздовж фронту або від фронту в тил.  Марш з тилу до фронту відбувається при створенні угруповань військ для наступу, нарощування зусиль для розвитку успіху підрозділів 1 ешелону або для переходу до оборони на напрямку прориву противника.  Уздовж фронту марш може совершатьсядля знищення прорвалися танків або піхоти супротивника, з метою перенесення зусиль на новий напрямок і при перепідпорядкування.  Від фронту в тил марш звичайно відбувається при перегрупування військ і при відході.  Щоб не дати розвідці противника виявити пересування наших військ і сцелью убезпечити їх від ударів засобами ЗМУ противника марш відбувається приховано, як правило, вночі або в інших умовах обмеженої видимості. Маршрути руху по можливості не повинні проходити через великі населені пункти, вузли доріг, тіснини, поблизу залізничних станцій (портів, аеропортів). Відстані між сусідніми маршрутами повинні бути такімі6 щоб виключити одночасне ураження двох паралельно наступних колон одним ядерним боєприпасом середньої потужності. У всіх випадках призначаються запасні маршрути. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]