Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zavd2012.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
314.88 Кб
Скачать

Створення запитів

  1. У режимі конструктора утворити запит, який містить дані з наступних полів: Опис основних фондів, Тип фондів, Стан, Дата обслуговування, Опис обслуговування, Виконав обслуговування.

  2. У режимі конструктора утворити запит, який містить дані з наступних полів: Прізвище, Ім'я, Посада, Опис основних фондів, Номер моделі, Серійний номер, Ціна купівлі. У запиті повинні відображатися тільки ті записи, для яких Ціна купівлі більша за 100 грн. Записи повинні бути відсортовані за зростанням значень поля Прізвище.

  3. У режимі конструктора утворити запит, який містить дані з наступних по­лів: Прізвище, Посада, Опис основних фондів, Ціна купівлі. Запит повинен відображати записи, для яких Ціна купівлі більша за певне числове значення (параметр). При цьому користувач повинен вводити параметр самостійно при кожному зверненні до запиту.

Зауваження: для цього у графі Условие отбора поля Ціна купівлі потрібно записати наступне: >[Введіть мінімальну ціну].

4) У режимі конструктора утворити запит, який містить дані з наступних по­лів: Прізвище, Ціна купівлі. У запиті повинні бути відображені дані про сумарну ціну купівлі всіх основних фондів, які числяться за кожним з працівників.

Зауваження: для цього потрібно відкрити запит у режимі конструктора і вибрати команду головного меню Вид – Групповые операции. Для кожного поля з'явиться додаткова графа Групповая операция. Вона буде містити значення Группировка для всіх полів. Для того поля, за яким відбуватиметься групування записів (у нашому випадку – Прізвище), потрібно залишити в графі Групповая операция значення Группировка. Для решти полів можна вибрати в цій графі відповідну підсумкову функцію (у нашому випадку – в полі Ціна купівлі вибираємо функцію Sum).

Створення форм

  1. Для таблиці Основні фонди утворити автоформу "у стовпчик".

  2. Для таблиці Співробітники утворити рядкову автоформу.

  3. Для таблиці Типи фондів утворити табличну автоформу.

  4. Для таблиці Основні фонди утворити форму типу Диаграмма, використо­ву­ючи дані поля Опис основних фондів та Ціна купівлі.

  5. Для запиту, згенерованого в завданні 4 лабораторної роботи 3, утворити форму типу Диаграмма, використо­ву­ючи дані поля Прізвище та Sum_Ціна купівлі.

  6. У режимі Мастер форм згенерувати форму для подання наступних даних: прізвище, посада співробітника та таблиця основних фондів, які за ним закріплені (опис, дата купівлі, ціна купівлі, поточна вартість, стан).

Зауваження: для цього потрібно відкрити Мастер форм і вибрати з таблиці Основні фонди такі поля: Опис основних фондів, Дата купівлі, Ціна купівлі, Поточне значення; з таблиці Стан – поле Стан; з таблиці Співробітники – поля Прізвище та Посада. Потім потрібно вибрати тип подання даних за таблицею Співробітники у вигляді Подчиненные формы. Зовнішний вигляд форми слід встановити Табличный.

Створення звітів

Завдання

  1. Створити звіт "Фонди за датою купівлі", в якому відобразити наступну інформацію: дата купівлі (групувати по місяцях), код, опис фондів, серійний номер, стан, ціна, поточна вартість. У кінці звіту вивести сумарну вартість купівлі та поточну вартість основних фондів.

З ауваження: для виведення сумарної вартості потрібно відкрити Мастер отчетов і при роботі з діалоговим вікном (Рис. Л.5.16), натиснути на кнопку Итоги.

Рис. Л.5.16

Після цього з'явиться діалогове вікно (Рис. Л.5.17). У ньому необхідно встановити прапорці біля потрібних групових значень (у нашому випадку – функція Sum для полів Ціна купівлі та Поточне значення). У разі необхідності можна вказати режим подання результатів (показувати тільки підсумкові результати чи дані і підсумкові результати) та обчислювати відсотки.

  1. Для таблиці Основні фонди створити автозвіт у стовпчик.

  2. Д ля таблиці Співробітники створити рядковий автозвіт.

Рис. Л.5.17

  1. Для запиту, згенерованого у завданні 4 лабораторної роботи 3, утворити звіт з використанням майстра діаграм.

  2. Створити для подальшого роздруку наклейки на предмети з групи основних фондів за зразком:

Персональний комп'ютер Код: 1

Дата купівлі: 10.05.2000 р.

Сер. номер: 311-245-67890

Строк амортизації: 5 років

З ауваження: для створення наклейок потрібно відкрити вкладку Отчеты вікна БД, натиснути на кнопку Создать і вибрати режим Почтовые наклейки. Потім слід виконувати інструкції відповідної програми-майстра. Крім інформації з таблиць БД до наклейок можна вносити і текстову інформацію (Рис. Л.5.18).

Рис. Л.5.18

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]