Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_prakt_nova.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
427.01 Кб
Скачать

Вплив строків продажу сільськогосподарської продукції на ціну реалізації 1ц в__________________

Місяць

Овочі

Соняшник

Молоко

200__ р.

200__ р.

200__ р.

200__ р.

200__ р.

200__ р.

Січень

Лютий

Березень

Квітень

Травень

Червень

Липень

Серпень

Вересень

Жовтень

Листопад

Грудень

На ціну реалізації продукції, а відповідно і на можливі обсяги грошових надходжень від реалізації впливують канали реалізації продукції. Вибір найбільш оптимальних та економічно вигідних дає можливість отримати високу ціну за одиницю реалізованої продукції та збільшити грошову виручку від реалізації.

Таблиця 31

Середні реалізаційні ціни на основну сільськогосподарську продукцію в________________________

Види продукції

200__ р.

200__ р.

Середня

Фактична

По догові-рах

На ринку

Перероб-ним

підпр-вам

По

Іншім

Каналам

Озима пшениця

Соняшник

Цукровий буряк

Молоко

М’ясо

Покращення якості продукції в сучасних умовах – один з вирішальних факторів росту ефективності виробництва. По деяким видам рослинницької продукції ціни диференціюються в залежності від того, якими біологічними сортами вона представлена.

В ході виконання завдання необхідно означити фактично одержані показники рентабельності окремих видів продукції, проаналізувати основні фактори, що виливаються на рентабельність, визначити резерви її приросту.

Рівень рентабельності в цілому по господарству визначається результатами роботи всіх галузей. В зв’язку з цим має велике значення аналіз рівня рентабельності галузей і окремих видів продукції (табл.32).

Поглиблюючи дослідження, слід з’ясувати причини відхилення від рівня рентабельності, і особливо, по тим галузям і видам продукції, по яким є тенденція до зниження. Зміна рівня рентабельності окремого виду продукції залежить в кінцевому результаті від того, наскільки за досліджуваний період змінювались розміри прибутку (в цілому або на 1ц продукції) і собівартості реалізованої продукції (в цілому або на 1ц продукції).

Таблиця 32