Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_specialist_mova_2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
262.14 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Київський національний лінгвістичний університет

Витяг

З програми вступного екзамену з першої іноземної мови

Спеціальність «Мова і література»

Освітньо-кваліфікаційний рівень «спеціаліст»

Київ2012

Пояснювальна записка

Вступний письмовий екзамен з першої іноземної мови є однією з форм вступних випробувань до Київського національного лінгвістичного університету на навчання за програмою підготовки спеціаліста за спеціальністю 7.02030302 «Мова і література» (дві іноземні мови).

Вступний письмовий екзамен має на меті перевірку рівня сформованості у вступників навичок і вмінь писемного мовлення та контроль знань базових теоретичних мовних дисциплін, щоб визначити їх готовність до здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» зі спеціальності 7.02030302 «Мова і література».

Вступний письмовий екзамен до навчання за програмою підготовки спеціаліста складається іноземною мовою, що вивчається.

І. ВИМОГИ ДО ВСТУПНИКІВ НА ПИСЬМОВОМУ ЕКЗАМЕНІ З ПЕРШОЇ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

Вступний письмовий екзамен передбачає визначення відповідності рівня знань практичних і теоретичних аспектів іноземної мови вступників вимогам програми підготовки спеціаліста. Особи, які беруть участь у складанні вступного екзамену, повинні володіти комплексними лінгвістичними знаннями, необхідними для навчання за обраним напрямом, та виявити готовність до їх удосконалення.

На письмовому екзамені з першої іноземної мови вступники повинні продемонструвати:

  • вільне володіння іноземною мовою, вміння формулювання думки в різних видах мовленнєвої діяльності та сферах спілкування ;

  • багатий лексичний запас мови, що вивчається, його оптимальне використання в рецептивних та продуктивних видах мовленнєвої діяльності;

  • свідоме володіння граматичними структурами, конекторами та зв'язними програмами висловлювання;

  • сформованість навичок писемного мовлення іноземною мовою, зокрема володіння орфоепічною, лексичною, граматичною нормами, а також нормами побудови тексту та контексту;

  • чітке уявлення про теоретичну базу мови, що вивчається, зокрема знання фонетики, лексикології, граматики, стилістики та історії мови.

2. Структура вступного письмового екзамену

Вступний письмовий екзамен до навчання за програмою підготовки спеціаліста передбачає виконання двох екзаменаційних завдань з практичних і теоретичних аспектів іноземної мови, що вивчається.

Перше завдання: Виконайте тест для перевірки знань з теоретичних аспектів іноземної мови.

Час виконання — одна академічна година.

Тестові завдання базуються на таких теоретичних дисциплінах як історія мови, лексикологія, теоретична фонетика, теоретична граматика, стилістика. Відповідаючи на питання тесту, вступник повинен виявити обізнаність з основних понять теорії мови; надати чіткі відповіді на запропоновані питання; навести приклади, якщо це зазначено в завданні.

Вступники повинні повністю виконувати інструкції до тестів і відмічати відповіді так, як це зазначено в завданні. Позначки повинні бути чіткими; за наявності виправлень при виборі відповідей на запитання тесту відповідь не зараховується, а вступник отримує 0 балів за відповідне завдання.

Друге завдання: Прочитайте іншомовний автентичний текст, сформулюйте його основну ідею і висловіть власну думку стосовно висвітлених у тексті проблем у письмовій формі.

Обсяг запропонованого тексту — 750-850 слів.

Обсяг виконаної роботи — 250-300 слів.

Час виконання — дві академічні години.

До другого завдання кожному зі вступників пропонується іншомовний автентичний текст. У письмовій відповіді на питання другого завдання вступник повинен сформулювати основну ідею запропонованого тексту, висловити власні міркування щодо проблем, висвітлених у ньому, вжити лексичні одиниці та мовленнєві структури, які відповідають його змісту та стилю. Після виконання роботи вступник подає її до фахової атестаційної комісії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]