Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_specialist_mova_2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
262.14 Кб
Скачать

4.1. Оцінювання першого завдання

Перше завдання: Виконайте тест для перевірки знань з теоретичних аспектів іноземної мови.

Оцінювання письмового тесту відбувається за такими критеріями: виконання за виконання 90-100% завдань вступник отримує оцінку "відмінно", 75-89% - "добре", 60-74% - "задовільно" (див. Таблиця 1).

Таблиця 1 Оцінювання тестових завдань

90-100 %

"відмінно"

75-89 %

"добре"

60-74 %

"задовільно"

0-59%

"незадовільно"

4.2. Оцінювання другого завдання

Друге завдання: Прочитайте іншомовний автентичний текст, сформулюйте його основну ідею і висловіть власну думку стосовно висвітлених у тексті проблем у письмовій формі.

Оцінка «відмінно»

Зміст відповіді:

— повне розуміння тексту;

—змістовне та логічне розкриття основних проблем, висвітлених у тексті;

—аргументоване висловлення власної точки зору стосовно проблем, висвітлених у тексті;

  • дотримання відповідних стилістичних норм.

Форма відповіді:

— дотримання необхідних міжфразових зв'язків;

  • наявність не більше двох помилок лексичного, граматичного або стилістичного характеру;

  • обсяг вихідного тексту — 250-300 слів.

Оцінка «добре»

Невиконання однієї вимоги до змісту та / або однієї вимоги до форми. Допускається до п'яти незначних помилок лексичного, граматичного та стилістичного характеру.

Оцінка «задовільно»

Невиконання двох вимог до змісту та/або двох вимог до форми. Допускається не більше семи помилок лексичного, граматичного та стилістичного характеру.

Оцінка «незадовільно»

Невиконання трьох та більше вимог до змісту та / або трьох та більше вимог до форми. Наявність восьми та більше помилок лексичного, граматичного та стилістичного характеру.

4.3. Підсумкова оцінка за вступний письмовий екзамен

Підсумкова оцінка за вступний письмовий екзамен виставляється з урахуванням двох складників оцінок за виконання кожного завдання. Усі складники є рівноцінними.

Якщо результати виконання вступником обох завдань є позитивними й однаковими, йому виставляється аналогічна підсумкова оцінка за вступний екзамен.

У разі отримання вступником комбінації оцінок "відмінно" та "задовільно" за виконання двох завдань, винесених на вступний екзамен, виставляється підсумкова оцінка "добре".

Уразі отримання вступником комбінації оцінок "відмінно" та "добре" або "добре" та "задовільно" за будь-яке із завдань, винесених на вступний екзамен, підсумкова оцінка виставляється на користь студента.

Наявність хоча б однієї оцінки "незадовільно" за виконання будь-якого з екзаменаційних завдань є обов'язковою підставою для виставлення вступникові за екзамен підсумкової оцінки "незадовільно" незалежно від іншої оцінки.

Рекомендована література

А нглійська мова

Л ітература з практичного курсу англійської мови

  1. Методичні рекомендації з письмової практики: Пунктуація та механіка (для студентів старших курсів факультету англійської мови) / Укл. Г. В. Чеснокова. К. : Вид. центр КДЛУ, 2000. 61 с.

  2. Методические рекомендации по развитию навыков письменной речи (тема "Предложение и абзац") для студентов старших курсов ф-та англ. яз. / Сост. Л. Н. Бескровная. - К. : КГПИИЯ, 1989. 52 с.

  3. Beskrovna L. N. A Way from Analytical Reading to Analytical Writing: Навч. посібник. — К. : Скарби, 2003. — 219 с.

  4. Evans V, Edwards L. Upstream Proficiency. Student's Book. Newbury : Express Publishing, 2003. 256 p.

  5. Hewings M. Advanced Grammar in Use. A self-study reference and practice book for advanced students of English. Cambridge : Cambridge University Press, 2005. 294 p.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]