Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт 1 курс.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
517.12 Кб
Скачать

3.8 Підготовка документації для туристської групи

Документом, що дає право на проведення походу чи подорожі вихідного дня, або некатегорійного походу є маршрутний лист встановленої форми, а на категорійні походи (І-V категорій складності) – маршрутна книжка встановленої форми. Документи заповнюються керівником туристичної групи і завіряються керівником відповідної організації, що проводить похід. Ці документи подаються на розгляд у МКК (маршрутно-кваліфікаційна комісія). МКК завіряє своїм штампом і записує визначення місця для реєстрації у КРС (контрольно-рятувальній службі).

Однієї з основних загальних вимог до оформлення документації є чіткість і розбірливість записів, що вносяться. Не допускаються помарки і виправлення, особливо в розділах «Склад групи» і «План подорожі». Обов’язково повинні бути заповнені всі графи документів; якщо потрібні відомості не вміщаються на відведеному для них місці, необхідно акуратно знизу чистий лист паперу необхідного розміру або вклеїти додаткову сторінку.

При заповнені документів слід уникати скорочень в назвах підприємств, установ і учбових закладів, там де це потрібно, обов’язково приводити повністю імя і по батькові учасників подорожі.

Маршрутні листи оформляються керівником групи для проведення походів вихідного дня. Вказані листи застосовуються і для оформлення багатоденних походів, що не є по своїй складності категорійними.

Заявочна книжка оформляється в двох екземплярах керівником групи, підписується керівником організації яка проводить подорож і завіряється круглою печаткою. Якщо не потрібно копію залишати організації, тоді книжка оформляється лише в одному екземплярі. Заявка прямує як правило, в найближчу МКК. Якщо її повноваження достатні для видачі висновку по даній категорії складності подорожі [10].

Розділ 4. Організація і проведення туристського походу

Одноденний туристичний похід автобусна оглядова екскурсія по місту Черкаси:

Зустріч групи  на  залізничному вокзалі ст.Черкаси о 9:00 годині.

  1. Свято-Михайлівський собор

  2. Огляд площі та пам’ятника гетьману Б.Хмельницькому з палацом "Дружба народів"

  3. Відвідування обласного драматичного театру на Театральній площі з пам’ятником Т.Г. Шевченку

  4. Відвідування єдиного в світі музею однієї книги "Кобзаря" Т.Г.Шевченко, який знаходиться в мемориальномому будинку, в якому в 1859 році проживав Т.Г.Шевченко.

  5. Комерційний банк (1914р.)

  6. особняк підприємця Щербини (1892р.)

  7. готель "Слов’янський" (початок ХХ ст.),

  8. Свято-Троїцький собор, меморіальний комплекс "Пагорб слави". Відвідування обласного краєзнавчого музею,  художнього музею.

  9. Прогулянка по "Ювілейному" парку, який являється  прикладом садово-паркової архітектури середини ХХ ст.  закладений на честь 50-річчя Великого Жовтня.

Всі переміщення по маршруту здійснюються на автобусі . Кількісний склад групи – 30 чоловік.

Триденний туристичний похід, автобусна оглядова екскурсія Черкаси-Моринці-Шевченково-Будище-Канів 

1-й день :

Оглядова екскурсія по місту Черкасси. Місце початку : м.Черкаси ( Залізничний вокзал )

2-й день :

1) О 7 годині виїзд з екскурсоводом на Звенигородщину до Державного історико-культурногозаповідника "Батьківщина Тараса Шевченка"

2) 10:00 Переїзд до с.Шевченково (Відвідування літературно-меморіального музею  Великого Кобзаря, могили матері та батька, хати  дяка (1782 р.), в якого навчався грамоті Тарас)

3) 13:00 Обід

4) 14:00 Переїзд до с.Будище (де Тарас підлітком козачкував у пана Енгельгарда. Зберігся маєток поміщика, де нині оформлена музейна кімната, та прекрасний парк. А також велетенський дуб, у дуплі якого Тарас ховав свої малюнки)

5) 17:00 Переїзд до Черкас

3-й день:

Автобусна екскурсія до м.Канева

1) 7 ранку, виїзд з м. Черкаси. По дорозі зупинка  в с. Мошни та огляд Преображенської церкви (1830-1840 рр.) побудованої  за проектом архітектора  Торічеллі в стилі романтизму  з використанням елементів  тюдоровської готики.

2) Автобусна оглядова екскурсія центром міста Канева. Відвідування Шевченківського національного заповідника

3) Сходження на Чернечу (Тарасову) гору до могили Т.Г.Шевченка

4) Відвідування літературно-меморіально музею Т.Г.Шевченка

5) обід 14:00

6) Екскурсія до Успенського собору (1144р.)

7) Відвідування музею народного декоративногомистецтва та історичного музею

8) Переїзд  на залізничний вокзал ст.Черкаси

Всі переміщення по маршруту здійснюються на автобусі . Кількісний склад групи – 30 чоловік.