Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звітна документація.docx
Скачиваний:
143
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
161.62 Кб
Скачать

Обов’язки осіб внутрішнього наряду

Внутрішній наряд караулу призначається з числа осіб чергового караулу для охорони службових приміщень, техніки, устаткування і території пожежної частини, підтримання статутного порядку. Особи, які несуть службу у внутрішньому наряді, підпорядковуються начальникові чергового караулу.

Склад внутрішнього наряду пожежної частини визначається начальником ГПО, за погодженням з УДПО, і залежить від штатної чисельності караулу. Для несення служби у внутрішньому наряді призначаються особи з усього складу чергового караулу з розрахунку рівномірного розподілу навантаження на весь особовий склад караулу як протягом чергової доби, так і протягом місяця, у тому числі з урахуванням виду наряду і черговості змін.

Як правило, передбачається такий склад внутрішнього наряду:

- черговий по караулу;

- днювальний по гаражу пожежної частини;

- постовий біля фасаду частини.

За неможливості забезпечення зазначених видів внутрішнього наряду, за малої чисельності особового складу чергового караулу, передбачається несення служби лише постовим біля фасаду пожежної частини.

Особи внутрішнього наряду за сигналом тривоги виїздять у складі караулу. Порядок охорони службових приміщень пожежної частини на час виїзду караулу за сигналом тривоги встановлюється начальником пожежної частини.

Зміна осіб внутрішнього наряду проводиться у встановлений час начальником караулу або черговим по караулу в порядку, встановленому дійсним Статутом.

Черговий по караулу

Черговий по караулу підпорядковується начальникові караулу. Черговими по караулу призначаються командири відділень (крім осіб, які одночасно займають посади водіїв). Якщо в штатах караулу один командир відділення, то черговими по караулу можуть призначатися старші пожежники, або найбільш досвідчені та найбільш підготовлені пожежники.

Черговий по караулу зобов’язаний:

- знати обов’язки всіх осіб караулу, інструкцію обов’язків начальника чергового караулу;

- під час відсутності чи під час відпочинку начальника караулу виконувати його обов’язки;

- проводити зміну осіб внутрішнього наряду і перевіряти несення ними служби;

- відправляти за вказівкою начальника караулу зміни на пости, в дозори та перевіряти несення ними служби;

- стежити за статутним порядком у караулі, виконанням розпорядку дня особовим складом караулу, за належним утриманням обладнання, інвентарю і майна, за дотриманням чистоти, порядку і правил техніки безпеки та пожежної безпеки в приміщеннях і на прилеглій до частини території, а також за опаленням та освітленням приміщень;

- про всі події та порушення, що трапилися за час несення служби в наряді, доповідати начальникові караулу;

- представлятися особам, які перевіряють службу караулів, та іншим особам, які прибули у підрозділ з питань, що стосуються діяльності пожежної охорони.

Днювальний по гаражу

Днювальними по гаражу пожежної частини призначаються, як правило, водії пожежних автомобілів. Якщо в штатах караулу один водій, днювальними по гаражу призначаються й інші особи зі складу караулу.

Днювальний до гаражу пожежної частини зобов’язаний:

- не допускати в гараж осіб, які не мають на це право;

- допускати особовий склад караулу в гараж тільки для виконання службових обов’язків, чергові водії допускаються тільки до закріпленої за ними техніки. Переміщення пожежно-технічного озброєння на пожежних автомобілях здійснюється лише у присутності командирів відділень цієї техніки;

- забезпечувати дотримання в гаражі встановленого протипожежного режиму, правил техніки безпеки, чистоти і порядку;

- стежити за підтримкою необхідної температури повітря в гаражі, вчасно провітрювати приміщення гаража, у нічний час вмикати чергове освітлення.