Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12 из 20.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

14. Робота станції р-409м1 в режимі «вузлова по стр.Схемі» Режим «узл» - вузловий режим

Даний режим використовується на проміжних станціях радіорелейної лінії.

В цьому режимі забезпечується:

  • транзит одної з 3-х канальної групи з одного напрямку зв'язку на друге;

  • відгалуження одної з 3-х канальних груп з обох напрямків з виходом їх на ву­зол зв'язку у виді широких каналів (ШК-1, ШК-2) або з розподілом на три опе­ративних каналу зі спектрами тональних частот 0,3-3.4кГц;

  • вставлення нових каналів на вільне місце.

Включення режиму «УЗЛ» робиться шляхом ручної комутації ланцюгів на обох блоках Б16 та на блоках Б6, Б19 і ПЗОЗ-ОБ. Розглянемо взаємодію блоків станції при проходженні сигналів з напрямку А на напрямок Б (рис 2.7).

Прийнятий радіосигнал антеною А1 по коаксіальному фідеру РК-75 через блок Б9Б на­дходить на приймач Б7Б. У приймачі цей радіосигнал перетворюсться в сигнал групового спектру, який потім через блоки Б6 і Б16(1) надходить в апаратуру ущільнення ПЗОЗ-ОБ(1).

Рис, 2.7. Структурна схема в режимі «УЗЛ»

В апаратурі ПЗОЗ-ОБ(І) службовий канал надходить до МкТ ПВУ, а сигнал групового спектру поділяється на дві 3-х канальних групи: ШК-1 (1,2,3-канали) і ШК-2 (4.5.6-канали).

Примітка. ШК - це широкі канали зі спектрами 12,3- 23,4 (кГц).

Якщо потрібно одну з груп (наприклад, ШК-1) передати на ретрансляцію в напрямок Б, а другу (наприклад, ШК-2) розділити на три оперативних канали зі спектрами ТЧ, або не роз­діляє (в виді ШК-2) передати на місцевий вузол зв'язку, то комутація відповідних ланцюгів здійснюється на обох комплектах ПЗОЗ-ОБ та на двох блоках Б16 (І і II).

Після чого група ШК-2 (або 4,5,6 канали зі спектрами ТЧ) через блок комутації режи­мів Б16 (І), ввідний щит Б23 надходять по кабелю на місцевий вузол зв'язку.

Перша група ШК-1 через блоки Б16 надходить на апаратуру ущільнення ПЗОЗ-ОБ(ІІ), де вона об'єднується з новою 3-х канальною групою ШК-2а. Нова ШК-2а надходить з вузла зв'язку через блоки Б23, Б16(1І), або формується із сигналів абонентів місцевого вузлу зв'язку (4,5,6 канали), що надходять через Б23, блок Б17 на апаратуру ущільнення П303-OБ(ІІ). Далі з апаратури ПЗОЗ-ОБ сигнал групового спектру у складі 6-ти оперативних Каналів з приєднаним до нього сигналом службового каналу з МкТ ПВУ через блоки: Б16->Б6->Б1-> Б8Б->Б9Б-> коаксіальний фідер і антену А2 випромінюється у напрямку Б.

15. Варіант розгортання антенних полів р161а-2м при використанні в оперативному звені управління

ЗАПИСАНО ПІД ДИКТОВКУ КАЗМЕРЧУКА

При использовании в оперативном звене управления радиостанция используется в составе груп радиостанций передающего радиоцентра.

Особеностью есть то, что в состав радиостанций, которые входят в группу радиостанций передающего радиоцентра входят только передающие антенны (V образная антенна, лямда образная антенна, дипольные антенны, Т-образные антенны, штыревые антенны, антенна зенитного излучения, логопериодическая антенна, широкодиапазонная антенна). При этом, используются только те передающие антенны, которые необходимы для выполнения задач, поставленых начальством.

Примеры вариантов развёртывания антенных полей

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]