Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
prog_piznai.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
78.85 Кб
Скачать

Виховання та просвітництво засобами туризму

16. Включення навчальних тематичних екскурсій визначними історичними, культурними та промисловими центрами України до навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів та запровадження їх проведення в навчальний час.

МОН, Держтуризмкурортів

2007-2012

17. Сприяння організації екскурсій з відвіданням музеїв і визначних місць дітьми під час щорічного літнього відпочинку в закладах оздоровлення та відпочинку усіх типів.

Мінсім’ямолодьспорт, МКТ,

Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська

міські держадміністрації

2007-2012

18. Здійснення заходів щодо розширення мережі Центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді у туристичних центрах та історичних містах.

МОН, Держтуризмкурортів

2007-2012

19. Запровадження в наявних тематичних теле- і радіопрограмах, друкованих періодичних виданнях постійно діючих рубрик, присвячених історико-культурним пам’яткам, туристичному потенціалу регіонів України.

Держкомтелерадіо, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські

держадміністрації, МКТ, Держтуризмкурортів

2007-2012

20. Розроблення та запровадження культурно-просвітницьких проектів народознавчої, краєзнавчо-етнографічної спрямованості “Українське різдво”, “Великодня гаївка” тощо.

Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська

міські держадміністрації,

Держтуризмкурортів, МКТ, МОН

2007-2012

21. Вжиття заходів щодо введення туристсько-краєзнавчих факультативів, секцій, гуртків у вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, комплексних позашкільних навчальних закладах.

МОН, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська

міські держадміністрації

2007-2012

22. Під час навчальних практик учнів 8–10 класів проведення краєзнавчих практикумів з відвіданням культурно-історичних пам’яток та промислових об’єктів України.

МОН

2008-2012

Розвиток краєзнавчого руху та науково-дослідницької діяльності молоді

23. Сприяння туристично-пізнавальній діяльності дітей та молоді шляхом на обміну групами між регіонами України.

Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська

міські держадміністрації,

Держтуризмкурортів,

Мінсім’ямолодьспорт, МОН

2007-2012

24. Залучення молоді до соціально-корисних робіт і робіт зі збереження і відновлення історичних пам’яток та природних територій у національних заповідниках, заказниках, на об’єктах культурної спадщини з метою формування у підростаючого покоління усвідомлення необхідності їх збереження.

Мінсім’ямолодьспорт, МОН, МКТ, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська

міські держадміністрації

2007-2012

25. Організація національних та регіональних навчально-пізнавальних ігрових заходів з метою поглиблення знань про історію, народні звичаї та традиції України, окремих її регіонів через участь дітей та молоді у заходах, що відтворюють історичні події, народні звичаї, обряди тощо.

Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, МОН, Держтуризмкурортів, МКТ

2007-2012

26. Сприяння широкому залученню учнівської та студентської молоді до участі у Всеукраїнській історико-географічній експедиції “Історія міст і сіл України” та Всеукраїнській історико-етнографічній експедиції “Україна Вишивана”.

МОН

2007-2012

27. Започаткування серед учнівської молоді щорічного всеукраїнського конкурсу на краще краєзнавче дослідження “Мій рідний край”, “Розповім про Батьківщину моєму іноземному другові” із винагородженням переможців безкоштовними екскурсіями різними регіонами України.

МОН, Держтуризмкурортів,

Держкомтелерадіо

2007-2008

28. Підготовка та видання друкованої продукції з краєзнавства та туризму із обов’язковим поповненням бібліотечних фондів.

Держтуризмкурортів, МОН,

МКТ, Держкомтелерадіо

2007-2012

29. Проведення регіональних історико-краєзнавчих конференцій учнівської та студентської молоді.

МОН, Держтуризмкурортів

2007-2012

30. Запровадження Всеукраїнських літніх шкіл “Пізнай свою країну” для туристів-краєзнавців за напрямами краєзнавства та видами туризму.

МОН, Держтуризмкурортів

2008-2010

31. Забезпечення публікацій збірок кращих робіт переможців і лауреатів Всеукраїнських експедицій учнівської молоді: “Краса і біль України”, “Сто чудес України”, “Історія міст і сіл України”, “Україна Вишивана” тощо.

Держтуризмкурортів, МОН,

МКТ, Держкомтелерадіо

2007-2012

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]