Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
історія психології 12-13 (1).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
300.54 Кб
Скачать

Критерії оцінювання

Контрольна робота

Передбачено проведення 3 модульних контрольних робіт у тестовій формі. У випадку правильної відповіді за кожне питання нараховується 1 бал. Максимальна оцінка за роботу – 15 балів.

Есе

З переліку тем до самостійної роботи (1-8) студент обирає одну і пише за нею есе. Обсяг роботи – до 5 сторінок друкованого тексту (шрифт 14; інтервал – 1,5; поля: верхнє, нижнє – 2 см, ліве – 3, праве – 1). Наприкінці обов’язково додається перелік використаної літератури.

Максимальна кількість балів – 15.

Робота оцінюється:

10 – 15 балів, якщо характеризується оригінальністю, послідовністю у розкритті змісту проблеми, відповідає формальним критеріям, вказано використану літературу та в тексті присутні посилання на неї;

79 балів, якщо вона досить повно розкриває зміст проблеми, характеризується оригінальністю, проте присутні незначні помилки, вказано використану літературу та в тексті присутні посилання на неї;

5 – 6 балів, якщо вона досить повно розкриває зміст проблеми, характеризується оригінальністю, проте присутні помилки, відсутні посилання на використану літературу;

3 – 4 бали, якщо тема розкрита частково, присутні помилки, робота не відповідає формальним критеріям;

1 – 2 бали, якщо тема практично не розкрита або представлений фрагмент із джерела без відповідного посилання.

Підсумкова письмова робота (екзамен)

Екзаменаційний білет містить 3 питання. Повна, ґрунтовна відповідь, без помилок, на 1 та 2 питання оцінюється у 10 балів, на третє – 20 балів. Максимальна кількість балів виставляється, коли студент вільно використовує набуті теоретичні знання при аналізі поставленої проблеми, висловлює своє ставлення до неї, демонструє високий рівень засвоєння загальних закономірностей та етапів формування предмету психологічної науки.

У випадку, коли студент добре засвоїв теоретичний матеріал, аргументовано викладає його, висловлює свої міркування з приводу тих чи інших проблем, але припускається певних неточностей і похибок у логіці викладу теоретичного змісту та його відповідь містить дрібні помилки (не більше 1-2), оцінка знижується на 3 (4 бали) за відповідне питання.

Коли студент в основному опанував теоретичними знаннями навчальної дисципліни, але непереконливо відповідає, плутає поняття, виявляє неточності у знаннях, не вміє оцінювати факти та явища,– оцінка знижується на 6 (14 балів).

0 Балів нараховується у випадку неправильної відповіді на питання.

7 с е м е с т р

Поточне тестування та самостійна робота

Підсумковий cеместровий контроль (екзамен)

Сума

Модуль

1

Модуль

2

Модуль 3

Т1

Т2

Т3

Т4

Т5

Т6

Т7

Т8

Т9

Т10

Т11

Т12

Т13

Т14

13

6

4

6

8

16

7

40

100

Т1, Т2 ... Т14– теми модулів