Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Імідж.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
122.52 Кб
Скачать

«Імідж керівника: методи формування».

Зміст.

Введення. 3

Основна частина.

Глава 1. Сутність і значення іміджу.

1.1. Поняття про імідж. 5

1.2. Самоімідж. Фактори, що впливають

на формування іміджу. 6

1.3. Складові частини іміджу.

1.3.1. Зовнішній вигляд. 9

1.3.2. «Тілесний» імідж. 17

1.3.3. Голос і мова. 18

Глава 2. База формування іміджу керівника.

2.1. Психологічні основи.

2.1.1. Екстраверти та інтроверти. 22

2.1.2.Темперамент. 24

2.1.3. Формування здібностей. 29

2.1.4. Типи мислення. 32

2.2. Соціально-психологічні основи. 40

Етапи формування керівника.

2.3. Етичні засади.

2.3.1. Поняття етики та етикету. 44

2.3.2. Поведінковий етикет. 44

2.3.3. Мовний етикет. 46

Глава 3. Імідж у практиці керівника.

3.1. Переговори. 51

3.2. Взаємовідносини керівника з підлеглими.

3.2.1. Прийом на роботу. 53

3.2.2. Стилі керівництва. 56

3.2.3. Розподіл повноважень. 60

3.2.4. Застосування методів оцінки

дій керівника. 62

3.2.5. Професійне навчання

і розвиток кар'єри. 63

3.3. Організація роботи над формуванням

іміджу керівника. 68

Висновок. 72

Література. 74

Введення.

В останні роки значення іміджу для розвитку світу в цілому все більше зростає. Поняття іміджу дуже широко. Під іміджем може розумітися імідж компанії, імідж товару, імідж політика і т.д. Розвиток науки про імідж почалося з виникненням так званого маркетингового мислення.

Поняття іміджу тісно пов'язано з поняттям продажу. Будь-яка акція, що виникає при взаємодії людей, так чи інакше, пов'язана з продажем, прямої або непрямої. Люди прагнуть сподобатися одне одному для того, щоб надалі бути одне одному корисними. Виняток у даному випадку становлять лише близькі друзі і сім'я. Всі інші спілкуються, іноді навіть неусвідомлено, з метою отримання будь-якої користі для себе. Тому в світі бізнесу отримало широке поширення поняття іміджу. Імідж - це подання інших про особистості та діяльності якої-небудь людини. Як правило, поняття «імідж» найчастіше застосовують до особистості.

Іміджу приділяється увага в багатьох сферах діяльності людини. Найбільше значення має імідж для політиків. Особистість більшості політиків прихована від широкої аудиторії, основою формування уявлень про них служить імідж, штучно створюється за допомогою найманих фахівців та засобів масової інформації. Останнім часом зростає значення іміджу в бізнесі. Конкуренція сприяє посиленню цього процесу. Отримала широке поширення іміджева реклама, тобто реклама, яка не містить назви конкретного товару, а спрямована на підтримку престижу фірми.

Особистість керівника грає в бізнесі дуже важливу роль. Часто саме за особистості судять про компанію в цілому. Тому проблема формування іміджу стає для керівників все більш актуальною.

Для того щоб правильно сформувати власний імідж, керівник повинен дотримуватися ряду правил. Аналізу методів формування іміджу, що існують в даний час, і присвячений даний дипломний проект.

У першому розділі розкрито поняття іміджу і його значення в сучасному світі, наведені основні складові іміджу.

Друга глава присвячена основам формування іміджу людини взагалі і керівника зокрема. До основ формування іміджу можна віднести психологічні, соціально-психологічні та етичні засади. Вони впливають як на формування особистості людини, так і на уявлення людини про саму себе і подання, що створюється про цю людину в оточуючих.

У третьому розділі справжнього дипломного проекту більш конкретно розібрані ситуації, що зустрічаються в процесі професійної діяльності керівника, та їх зв'язок з іміджем керівника. До таких ситуацій можна віднести переговори, прийом на роботу, вступ на посаду, перебування на керівній посаді.

Вступ на посаду є важливим етапом в житті кожного працівника, незалежно від самої посади. Проте особливе значення даний етап має для керівних працівників. У даному дипломному проекті розглянуті питання, що стосуються, в основному, керівників (менеджерів) середньої ланки, проте ті ж проблеми можуть виникнути і в процесі просування по службі інших працівників.

Основною проблемою, що встає перед керівником, є проблема побудови взаємин з підлеглим йому колективом і вищим керівництвом. Ці взаємини повинні будуватися так, щоб сприяти налагодженню ефективної роботи всього колективу, досягненню цілей, поставлених перед організацією в цілому.

У третьому розділі розглянуті типові рекомендації, що дозволяють керівнику налагодити відносини з підлеглими так, щоб імідж керівника від цього виграв.

Наведено також рекомендації щодо створення іміджу за допомогою оточення. Правильно створене оточення сприяє поліпшенню іміджу як керівника, так і компанії в цілому.

Один з пунктів третього розділу присвячений власне організації роботи над формуванням іміджу, і являє собою узагальнення присвяченої цьому питанню літератури. Раціональна організація роботи сприяє досягненню поставленої мети з мінімальними витратами сил, коштів і часу.