Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ПО К.Р.2012, рец.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
499.2 Кб
Скачать
  1. Загальне положення

1.1. Мета та завдання курсової роботи

Курсова робота з дисципліни “Організації діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів” спрямована на закріплення теоретичних та практичних навичок студентами вищих навчальних закладів.

Метою курсової роботи є перевірка та узагальнення теоретичних знань та практичних навичок щодо організації та ефективного функціонування сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Основними завданнями курсової роботи є:

  • узагальнення теоретичних положень про сільськогосподарську обслуговуючу кооперацію

  • визначення алгоритму створення обслуговуючого кооперативу, виділення ініціативної групи, основних завдань та напрямків роботи;

  • розробка організаційно – економічних заходів щодо організація кооперативу на базі сільськогосподарських підприємств різних організаційно – правових форм;

  • розрахунок основних показників діяльності кооперативу та ефективності роботи членів – учасників кооперації;

  • обґрунтування спільних видів діяльності МТБ, розрахунок пайових внесків тощо

Курсова робота виконується на базі фактичних даних про господарську діяльність матеріалах сільськогосподарських підприємств.

До виконання курсової роботи студенту видається завдання по виконанню курсової роботи, яке затверджується керівником роботи та завідуючим кафедрою.

В роботі необхідно викласти розуміння теоретичних аспектів питань розвитку кооперації, а також зробити розрахунки виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств, що аналізуються. Аналіз проводиться за період – 3 роки.

В цілому зміст курсової роботи повинен відображати творчій підхід студента, його вміння працювати з науковою літературою та аналізувати виробничі процеси, визначати шляхи удосконалення організації діяльності сільськогосподарських підприємств.

Строки виконання курсової роботи визначаються разом з науковим керівником.

1.2. Тематика курсових робіт

Курсову роботу рекомендується виконувати по одній з наступних тем з урахуванням творчих інтересів студентів та конкретних умов одного або декількох сільськогосподарських підприємств, що досліджуються. Однак це не виключає можливості вибору іншої теми по узгодженню з керівником.

Рекомендовані теми курсових робіт:

  1. Організація маркетингового обслуговуючого кооперативу.

  2. Організація постачальницько - збутового сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу зернового, мясного, молочного, овочевого та інших напрямків на базі фермерських або інших сільськогосподарських підприємств.

  3. Організація сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу зі спільною переробкою та реалізацією продукцією

  4. Організація сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу зі спільним використанням техніки (на збиранні врожаю; при внесенні засобів захисту рослин, добрив; при оранки, лущінні, дискуванні тощо) на базі фермерських господарств, або сільгосппідприємства.

  5. Організації багатофункціонального сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу на базі сільськогосподарських підприємств по реалізації та переробки продукції сільського господарства.

  6. Організація сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу в процесі реформування сільськогосподарських підприємств.