Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індив роб+сом ФПмс12+.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
237.06 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний університет "Львівська політехніка"

Навчально-науковий інститут підприємництва та перспективних технологій

Кафедра фінансів

"Фінанси підприємств"

Методичні вказівки до

САМОСТІЙНої (в т.ч. індивідуальної) РОБОТи

для студентів спеціальності 5.03050901 „Бухгалтерський облік”

(освітньо-кваліфікаційний рівень – молодший спеціаліст)

Львів – 2012

Методичні вказівки до самостійної роботи студентів розроблено ст. викл. Фаринович І.В., Химич О.В.

Затверджено на засіданні кафедри фінансів

Протокол №1 від __________________2012 р.

Завідувач кафедри фінансів Гориславець П.А.

1. Загальні засади самостійної роботи студента

Самостійна робота студента є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, неформальність та стійкість набутих знань і умінь.

Метою самостійної роботи студента (СРС) є забезпечення засвоєння в повному обсязі навчальної програми шляхом свідомого закріплення, поглиблення і систематизації набутих теоретичних знань, а також опанування навичок роботи з навчальною і науково-методичною літературою, вміння вільно орієнтуватися в інформаційному просторі.

СРС є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи і його творчого застосування в майбутній професійній діяльності.

Розрізняють види (самостійна робота, яка забезпечує підготовку до аудиторних занять, поточного і семестрового контролю знань; пошуково-аналітична робота; науково-дослідна робота; практика на підприємствах та в організаціях, участь в тренінгах) та форми (самостійне опрацювання або вивчення теоретичного матеріалу; виконання домашніх завдань; підготовка до контрольних робіт, тестів та інших форм поточного контролю; письмове оформлення звітів з лабораторних робіт; підготовка до модульних та семестрових контролів; підготовка рефератів тощо) самостійної роботи студента.

Самостійна робота з дисципліни „Фінанси підприємств" передбачена навчальним планом підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня „бакалавр” базового напряму підготовки 0501 “Економіка і підприємництво”.

Завдання самостійної роботи з дисципліни "Фінанси підприємств" полягає в наступному:

  • Опрацювання прослуханого теоретичного матеріалу студентом, а також самостійне опрацювання окремих тем по даній дисципліні, які не розглядались під час аудиторних занять;

  • Опрацювання та засвоєння практичного матеріалу, а саме: самостійне опрацювання тестових завдань по вибіркових темах з дисципліни та самостійне виконання задач по цій дисципліні.

СРС спрямована на досягнення поставленої мети через виконання відповідних завдань, зміст, обсяги і структура яких наведені далі.

Самостійна робота студентів

Зміст роботи

К-сть годин

1

Самостійне опрацювання теоретичного матеріалу

7

2

Підготовка до практичних занять

7

3

Самостійне опрацювання практичного матеріалу (виконання задач)

8

4

Виконання індивідуальної (розрахункової) роботи

23

Разом

45

3. Питання для підготовки до практичних занять та задачі для виконання самостійної роботи студентами.

Тема практичного заняття 1. Зміст і організації фінансів підприємств.

  1. Підготовка до поточних аудиторних занять по лекційній темі №1 та за окремими питаннями теми №1 (див п.2 самостійної роботи - тема1).

  1. Розкрийте загальні і специфічні ознаки фінансів підприємств. 2. Назвіть умови, за яких грошові відносини можуть перетворюватися на фінансові. 3. Сформулюйте визначення фінансів підприємств. 4. Дайте характеристику функцій фінансів. 5. Охарактеризуйте поняття грошових коштів, грошових фондів і фінансових ресурсів. 6. Назвіть джерела формування фінансових ресурсів підприємства. 7. Назвіть джерела та склад фінансових ресурсів підприємств. 8. Що включається в поняття "організація фінансів підприємства" та "фінансова діяльність"? 9. Як галузева специфіка та форми власності впливають на особливості організації фінансів підприємств? 10. Розкрийте зміст фінансової роботи на підприємстві. 11. Розкрийте зміст і завдання управління фінансами підприємства. 12. Розкрийте зміст фінансового механізму та його структуру на підприємстві.

Тема практичного заняття 2. Грошові розрахунки підприємств.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]