Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БАНК ВСЬК СИСТЕМА.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Міністерство фінансів України Львівська державна фінансова академія Кафедра фінансів суб’єктів господарювання

Затверджую:

Перший проректор

___________ Н.СИТНИК

5 травня 2010р.

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«Банківська система»

для студентів, які навчаються за галуззю знань

0305 “Економіка та підприємництво”

за напрямом підготовки

6.030508 “Фінанси і кредит”

освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”

Львів – 2010

УДК336.71(07)

ББК65.262.1

Банківська система // Програма навчальної дисципліни. – ЛДФА, Львів: Видавництво ВТЗНВ, 2010. – 11 с.

Розробник:

Блащук-Дев’яткіна Н.З., к.е.н., доцент кафедри фінансів суб’єктів господарювання ЛДФА

Рецензенти: Липчук В.В. - д.е.н.,професор, завідувач кафедри статистики та аналізу Львівського національного аграрного університету

Дуб А.Р. - к.е.н.,доцент кафедри теорії фінансів і кредиту ЛДФА

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри фінансів суб’єктів господарювання (протокол №9 від 28.04.2010 р.) як програму підготовки бакалаврів галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямом підготовки 6.030508 „Фінанси і кредит”, складеної на основі освітньо-професійної програми підготовки бакалавра, розробленої науково-методичною комісією Міністерства освіти і науки України та Київським національним економічним університетом ім. Вадима Гетьмана у 2010 році.

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри

фінансів суб’єктів господарювання

Протокол №9 від 28.04.2010 р.

Зав кафедри

__________ проф. Васьківська К.В.

І. Пояснювальна записка

Розбудова ринкової економіки в Україні висунула на передній край економічної науки та практики дослідження та вивчення сутності та механізмів функціонування категорій “банки”, “гроші”, “кредит”. На їх використанні ґрунтується більшість інструментів ринкового регулювання. З урахуванням закономірностей функціонування грошей і грошового ринку, банків, банківської системи формується економічна політика держави взагалі і грошово-кредитна політика центрального банку зокрема, здійснюється державне регулювання всіх сфер економічного життя суспільства.

Предмет навчальної дисципліни - організація функціонального та методичного забезпечення функціонування банківських установ та їхньої взаємодії із суб’єктами господарювання.

Мета дисципліни “Банківська система” Оволодіння студентами професійними знаннями у галузі комерційної діяльності банків, вивчення правил організації банківської справи та функціонування банківської системи в цілому.

Завдання дисципліни визначається вимогами до професійної підготовки бакалаврів за спеціальністю «Фінанси та кредит» та місцем дисципліни у навчальному плані. Дисципліна відноситься до базових теоретичних предметів, на якому ґрунтується вивчення прикладних курсів.

Завдання цього курсу – дати майбутнім фахівцям з економіки знання щодо сутності та механізму функціонування таких категорій як банківська система, банк, види банківських операцій і прищепити вміння, навички виконувати конкретну роботу, пов’язану з основними напрямками банківської діяльності.

Вимоги до знань студентів.

У результаті вивчення курсу студент повинен знати:

  • сутність та види банківських операцій в Україні;

  • порядок заснування та організації діяльності комерційних банків;

  • методики проведення основних прогресивних видів банківських операцій та послуг, а також методики формування ресурсів банків.

Уміти:

  • аналізувати прибутковість та фінансову стійкість банку;

  • розробляти та вирішувати питання теорії й практики банківської діяльності в умовах розвиненої ринкової економіки.

Курс “Банківська система” посідає важливе місце у навчальному процесі, оскільки дає методичні знання і практичне вміння виконувати найбільш поширені банківські операції. Він має зв’язок з такими курсами, як «Фінанси» «Гроші та кредит», «Фінанси підприємств», «Інвестування», «Ринок фінансових послуг» та ін.

В зв’язку із змінами законодавчих, нормативних та інструктивних матеріалів необхідно використовувати нові матеріали, зокрема, постанови Кабінету Міністрів України, нормативні документи Національного банку України, періодичних видань з питань економіки.

Назва рівня сформованості вміння

Зміст критерію рівня сформованості вміння

Репродуктивний рівень:

сутність і значення банківської системи,

природа та принципи її функціонування, рівні нормативного регулювання.

Алгоритмічний рівень:

формування документарного забезпечення банківської діяльності у частині взаємодії з клієнтами та основ аналітичного обліку

банківських операцій.

Евристичний рівень:

спланувати роботу, сформувати робочий план, розробити ефективну програму контролю за якістю і своєчасністю щодо стану позичальника та аналізу стану банківських установ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]