Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Osoblivosti_masovoyi_komunikatsiyi (1).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
253.95 Кб
Скачать

1.3 Предмет і задачі рк.

Сьогодні у період розвитку ринкової економіки України конкуренція у комунікативному полі зумовлює необхідність посилення відкритості діяльності виробничо-торгівельних і торгівельних підприємств що-до паблік рілейшнз, використання стратегічного маркетингового підходу з їх організації. Таким чином, проблема вдосконалення паб~шік рілейшнз підприємств одержує на сучасному етапі пріоритетного значення. За кілька останніх десятиліть виробничі підприємства, а за ними і торговельні, вперше відчули на собі вплив громадської думки, тому нераціональна система взаємовідносин з цільовою і по~тенційно-цільовою громадськістю обумовлює неминучу втрату підприємствами своїх іміджевих позицій у маркетинговому середовищі. Для збереження або здобуття привабливих комунікативних позицій у жорстких сучасних умовах підприємствам необхідно дотримувались принципів відкритості, своєчасно реагувати на зміни в очікуваннях громадськості. Серед чинників, що останнім часом формують діяльність суб'єктів господарювання та зокрема РК-ді'ї можна назвати: високу інтерактивність суспільства, підвищення ви-мог до соціально-етичної діяльності підприємств, розповсюдження нових інструментів комунікацій тощо.

У зв'язку з цим проблема формування і підтримки відносин з громадськістю має науковий інтерес і практичне значення.

Предметом РК вважають - відноси^ни в організації щодо перетворення інформаційних ресурсів у спеціальний продукт - стійкі інформаційні зв'язки із суб'єктами ділово-то оточення, які повинні сформувати сприятливе середовище для підприємства, яке динамічно розвивається.

Метою дисципліни РК є:

- формування уміння, навичок щодо загальної професійної та фахової підготовки за напрямками діяль-'ності (інформаційно-творчої, соціально-психологічної, інформацій~іно- комунікаційної, інформаційно-управлінської, аналітичної, культурної, інформаційно-соціологічної, науково-дослідної), а також розширити та поглибити знання студентів в області теорії і практики паблік рілейшнз.

Навчальні задачі дисципліни РК:

  • забезпечити засвоєння студентами основних теоретичних пи~тань з управління паблік рілейшнз;

  • визначити паблік рілейшнз як один з основних стратегічних маркетингових напрямків діяльності в управлінні організацією;

  • показати основну специфіку РК-управління відносно інших сфер діяльності;

  • обґрунтувати необхідність вибору різних видів комунікацій в РК-діяльності;

  • охарактеризувати групи громадськості;

- сформулювати основні напрямки РК-діяльності (формування іміджу, організація специфічних подій, лобіювання, управління у кризових умовах, відносини зі ЗМІ та ін.);

  • сформувати необхідні знання та вміння підготовки інформаційних матеріалів;

  • створити умови для активної пізнавальної та наукової роботи студентів.

2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]