Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КР з МПС 12-13.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
333.82 Кб
Скачать

Захист курсової роботи

Закінчена курсова робота, підписана студентом, перевіряється керівником. Після перегляду і схвалення КР керівник підписує її, вирішує питання про допущення студента до захисту, і робить відповідний запис на титульному аркуші.

Після завершення роботи над курсовим студенту необхідно захистити його перед комісією.

У порядку підготовки до виступу студент складає план доповіді, який розрахований на 5... 7 хвилин.

У доповіді перед комісією студент повинен викласти основні положення своєї роботи, зупинитися на поясненні технічних рішень та висновках. Рекомендується такий порядок викладення: повідомити назву теми і пояснити її актуальність, стисло викласти принцип дії спроектованої системи, пояснити схеми, охарактеризувати остаточні результати.

Після доповіді члени комісії роблять зауваження, задають питання, на які студент дає змістовну відповідь.

Після прослуховування доповіді та відповідей члени комісії на закритому засіданні обговорюють результати захисту і виносять рішення про оцінку роботи.

Студент, що вчасно виконав курсову роботу, але отримав при захисті незадовільну оцінку, може отримати дозвіл на повторний захист. При цьому в протоколі засідання комісія відзначає недоліки у підготовці студента та чи може він бути допущений до повторного захисту тієї ж роботи (з його виправленнями чи без виправлень), або для виконання іншої роботи йому повинно бути видане нове завдання.

Додаток а Елементи цифрової техніки (гост 2.743-82)

Елементи схеми чи виробу, що реалізує функцію чи систему функцій алгебри логіки (наприклад, елемент І, АБО, І-АБО-НІ, мікросхема інтегральна, тощо). До елементів цифрової техніки відносяться також елементи, що не виконують функції алгебри логіки, але застосовуються в логічних цілях (генератор, підсилювач і т.д.).

Умовні графічні позначення (УГП) елементів цифрової техніки будують на основі прямокутника. У самому загальному виді УГП може містити основне і два допоміжних поля, розташованих по обох сторонах від основного (рис. 1). Розмір прямокутника по ширині залежить від наявності додаткових полів і числа поміщених у них знаків (міток, позначення функції елемента), по висоті -від числа виводів, інтегралів між ними і числа рядків інформації в основному і додатковому полях. Відповідно до стандарту ширина основного поля повинна бути не менш 10, додаткових не менш 5 мм (при великому числі знаків у мітках і позначенні функції елемента ці розміри відповідно збільшують), відстань між виводами 5 мм, між виводом і горизонтальною стороною позначення (чи границею зони) - не менш 2,5мм, чи кратне цій величині.

Рисунок 1 – Умовне графічне позначення елемента цифрової техніки

Виводи елементів цифрової техніки поділяються на входи, виходи, двонаправлені виводи і виводи, що не несуть інформації. Входи зображують ліворуч, виходи праворуч, інші виводи з будь-якої сторони УГП. При необхідності дозволяється повертати на кут 90° по годинниковій стрілці, тобто розташовувати входи зверху, а виходи - знизу.

Функціональне призначення елемента цифрової техніки вказують у верхній частині основного поля УГП (див. рис. 1). Його складають із прописних букв латинського алфавіту, арабських цифр і спеціальних знаків, записаних без пробілів (число знаків у позначенні функції не обмежується). Усі надписи виконуються основним шрифтом за ГОСТ 2.304-81.

Додаток Б

Титульна сторінка пояснювальної записки

___________________________________________________________________

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Кіровоградський машинобудівний коледж

Кіровоградського національного технічного університету

Курсова робота

На тему:

(назва теми)

З предмету

(назва предмету)

Спеціальність Курс Група

(шифр)

Виконав студент

(підпис) (ініціали, прізвище)

Перевірив викладач

(підпис) (ініціали, прізвище)

Перевірив викладач

(підпис) (ініціали, прізвище)

Кіровоград, 20__р.

Додаток В

Загальний вид переліку елементів з великим штампом