Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пед.щоденник НОВИЙ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.89 Mб
Скачать

Перелік грубих порушень військової дисципліни, які не містять ознак злочину

1. Самовільне залишення частини або місця військової служби військовослужбовцем, нез’явлення його вчасно (без поважних причин) на військову службу (до трьох діб): зі звільнення з розташування військової частини, призначення або переведення до іншого місця служби, з відрядження, відпустки або лікувального закладу.

2. Уживання спиртних напоїв у службовий час, перебування на військовій службі в нетверезому стані, під впливом наркотичних або токсичних речовин.

3. Порушення статутних правил несення вартової (вахтової), внутрішньої служб, патрулювання, що не спричинило тяжких наслідків.

4. Порушення правил безпеки, що не створило загрозу загибелі людей чи не спричинило інших тяжких наслідків або не заподіяло шкоди здоров’ю потерпілого.

5. Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, що не містить у собі складу злочину.

Заступник командира роти з виховної роботи зобов’язаний:

знати кожного військовослужбовця роти, його ділові, професійні якості, морально-психологічний стан, запити, настрої, сімейний стан і відповідно до цього вести виховну роботу.

Командир взводу (групи, башти) зобов’язаний:

знати військове звання, прізвище, ім’я та по батькові кожного підлеглого, число, місяць і рік народження, віросповідання, ділові якості та морально-психологічний стан, захоплення, рід занять перед військовою службою, родинний стан, адресу батьків (рідних), успіхи й недоліки на службі, постійно вести індивідуальну роботу з виховання, складати іменний список особового складу взводу (групи, башти).

Старшина роти зобов’язаний:

знати рядовий і сержантський склад роти (військове звання і прізвище, строк служби, посаду або спеціальність, особисті якості, родинний стан) і піклуватися про підлеглих.

Заступник командира взводу зобов’язаний :

знати військове звання, прізвище, ім’я та по батькові кожного підлеглого, рік народження. Особисті якості, рід занять перед військовою службою, родинний стан, успіхи й недоліки в бойовій підготовці.

Індивідуально-виховна робота –

це систематичний, цілеспрямований, узгоджений, моральний і педагогічний впливі командирів, офіцерів виховної роботи на свідомість, почуття та поведінку конкретної особливості з врахуванням соціальних, психологічних та других особливостей, умов служби, побуту і відпочинку в інтересах її всебічного розвитку і підготовки до успішного виконання військових обов’язків.

Командир батальйону зобов’язаний:

знати ділові якості та морально-психологічний стан кожного офіцера, прапорщика, сержанта батальйону, постійно вести з ними індивідуальну роботу з виховання та вдосконалення підготовки за спеціальністю.

Заступник командира батальйону з озброєння зобов’язаний:

знати ділові якості та морально-психологічний стан військовослужбовців безпосередньо підпорядкованого йому підрозділу, постійно проводити з ним індивідуальну роботу з підготовки за спеціальністю.

Командир роти зобов’язаний:

знати військове звання, прізвище, строк служби, посаду чи спеціальність, родинний стан, ділові якості та морально-психологічний стан кожного військовослужбовця роти, постійно проводити з ними індивідуальну виховну роботу.

6. Недбале ставлення до військової служби, якщо це не містить у собі складу злочину.

7. Невихід офіцера , прапорщика , військовослужбовця , який

проходить військову службу за контрактом , на службу та

самовільне залишення місця служби без поважних причин більше

3 годин протягом робочого дня.