Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
моя курсова робота.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
53.44 Кб
Скачать

Висновок

В процесі вивчення написання детективу ми прийшли до висновку, що створення твору даного жанру пов’язане з багатьма труднощами, такими, як дотримання норм класичного детективу та образів персонажів.

Ми встановили, що правила детективу являються важливою складовою цього жанру, так як в них в стислій формі містяться вдалі та невдалі детективні ходи.

Ми відмітили, що успіх гарної книги в більшості залежить від успішного створення образів персонажів.

На прикладі детективів англійської письменниці агати Крісті ми мали змогу спостерігати її способи створення позитивних та негативних персонажів.

При аналізі творчості агати Крісті нам вдалося виділити характерні для неї риси, які роблять її детективи більш захопливими та запаморочливими. Ці риси можуть бути властиві як частинам її творчості («вбивцею виявляється той, хто був виправданий раніше»), так і всієї творчості в цілому («наявність любовної лінії на детективному тлі»). Ми побачили, наскільки важким є шлях письменника й наскільки ми важливими є нюанси характерів та ситуацій під час написання книги.

В сфері детективу було організовано багато наукових досліджень, вже з кінця XIX сторіччя ця тема починає цікавити різноманітних письменників. Тим не менше, дослідження детективу залишається актуальним, тому що, описує структурні, композиційні та сюжетні особливості детективу, автори наукових досліджень дуже рідко залучають лінгвістичний та стилістичний апарат, мотивуючи це посередністю стилю детективу, шаблонністю його мови, запрограмованістю його персонажів, сюжетних ходів і так далі.

На мій погляд, творчість англійської письменниці леді Агати Крісті була й залишається однією з найкращих взірців детективу. ЇЇ книги визнані загальнонаціональним шедевром детективної літератури, та можуть слугувати багатьом письменникам еталоном для наслідування. Вивчення її творчості продовжується та заохочує нових спеціалістів в галузі лінгвістики та літературознавства. І це цілком виправдано, так як книги письменниці справляють неймовірне враження на світову літературу.

Список використаної літератури

  1. . Борєв Ю.Б. Естетика. Теорія літератури: Енциклопедичний словник термінів.-М.: ООО "Видавництво Астрель": ООО "Видавництво АСТ", 2003.-575с.

  2. Вольский Н.Н. Класичний детектив. Поетика жанру//http://literra.websib.ru/volsky/

  3. Як зробити детектив: Збірка статей Г.К. Честертона, Р.Нокса, С.С. Ван Дайна / Пер. В.Вороніна.-М.: Райдуга, 2004.-298 с.

  4. Фрей, Джеймс Н. Як написати геніальний роман/ Пер. з англ. Н.Вуля.-СПб.: Амфора, 2005.-239 с.

  5. Енциклопедія для дітей. Том 15. Всесвітня література. Ч. 2. XIX и XX ст../ Глав. Ред. В.А. Володін.-М.: Аванта+, 2001.-656 с.:

  6. . Баннікова І.А. Про стилістичний контекст детективу та методи його дослідження і застосування//http://hclub.cluster.sgu.ru/lingvistic/11.html

  7. Бодик О.П., Сушко С.О. Науково-дослідна робота студентів- філологів. Курсова робота з історії зарубіжної літератури: Навчальний посібник для студентів філологічних спеціальностей вищих навчальних закладів. – Краматорськ: «Тираж-51», 2005.- 193с.

  8. . Гіленсон Б.А. Історія літератури США: Навч. посібник для студ. вищ. навч. закладу. – М.: Видавничий центр «Академія», 2003. – С.97-99.

  9. Зарубіжні письменники. Енциклопедичний довідник. Том 2. Л-Я / за ред.. Н.Михальської та Б.Щавурської. Тернопіль: Богдан. – С.359-361.

  10. . Історія зарубіжної літератуиы XIX века: И 90 Підручник для філол. спеціальностей/ В.Н. Богословський, А.С. Дмітриєв, Н.А. Соловйова и др.; Під ред. Н.А. Соловйової. – М.: Вищ. шк., 1991. – С.381-382.

  11. . Наливайко Д.С., Шахова К.О. Зарубіжна література ХІХ сторіччя: Підручник. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2001. – С. 400-401.

  12. Храповицька Г.Н., Коровін А.В. «Історія зарубіжної літератури: Західноєвропейський та американський романтизм: Підручник/Під ред. Г.Н. Храповицької. – 2-е вид. – М.: Флінта: Наука, 2003. – С.398-401.