Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
km_lec_all17-01-2012_raw.doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
30.04 Mб
Скачать

4. Управління автономними серверами (headless server)

Підтримка дистанційно адмініструються серверів - це новий засіб, що дозволяє вам керувати "автономними" (headless) комп'ютерами (в тому числі, встановлювати їх), тобто комп'ютерами, які не мають монітора, VGA-адаптера, клавіатури і миші. Багато компаній мають сотні і навіть тисячі серверів, де можна побачити "серверні приміщення", заповнені рядами комп'ютерів.

Виробники комп'ютерів тепер випускають комп'ютери, що містять набори BIOS, які дозволяють завантажувати такий комп'ютер (без помилки) у відсутність таких базових компонентів, як пристрої введення і відеоконтролер. (Тут вже немає поширеного повідомлення BIOS: Keyboard error, press F2 to continue - Помилка клавіатури, для продовження натисніть клавішу F2.)

Установка таких серверів означає, що вам не потрібно витрачати гроші на клавіатури, монітори і миші або навіть KVM-перемикачі та кабель. Ще важливіше те, що вам не потрібно мати стіл, щоб тримати на ньому всі ці компоненти обладнання.

У Windows 7 дана функція підключення до робочого столу виглядає нижче описаним чином. Функція віддаленого робочого столу у Windows 7 з’єднує два комп’ютери через мережу або Інтернет. Після того як підключення буде встановлено, на екрані вашого ПК з’явиться робочий стіл віддаленого комп’ютера так, неначе ви сидите безпосередньо перед ним. Тепер ви можете отримати доступ до всіх його програм і файлів.

Ця функція входить до всіх випусків Windows 7, проте підключити можна лише комп’ютери під керуванням випуску Professional, Ultimate або Enterprise. Викликається через Пуск – Стандартні – Підключення до віддаленого робочого столу. Появиться вікно підключення де необхідно ввести ім’я або адресу віддаленого комп’ютера та ім’я користувача (див. рис. 9.0)

Рисунок 9.0 Доступ до віддаленого ПК за допомогою функції підключення до віддаленого робочого стола.

Для організації віддаленого доступу необхідно надати права для виконання даних дій на комп’ютері користувача. Для цього необхідно виконати наступні дії:

  1. Щоб відкрити вікно "Система", натисніть кнопку Пуск , клацніть правою кнопкою миші Комп’ютер, а потім – Властивості.

  2. Клацніть Настройки віддаленого підключення. Якщо буде запропоновано ввести пароль адміністратора або підтвердити видалення, введіть пароль або надайте підтвердження.

Рисунок 8.0 Владка "Віддалене використання" в діалоговому вікні "Властивості системи"

  1. У розділі Віддалений робочий стіл виберіть один із трьох варіантів.

  2. Клацніть Виберіть користувачів. Якщо ви адміністратор комп’ютера, поточний обліковий запис користувача буде автоматично додано до списку віддалених користувачів, і наступні два кроки можна буде пропустити.

  3. У діалоговому вікні Користувачі віддаленого робочого стола клацніть Додати.

  4. У діалоговому вікні Вибір користувачів або груп виконайте такі дії.

    • Щоб указати розташування для пошуку, виберіть пункт Розташування, після чого виберіть розташування, в якому потрібно виконати пошук.

    • У полі Введіть імена вибраних об’єктів введіть ім’я користувача, яке потрібно додати, після чого клацніть ОК. Це ім’я відобразиться у списку користувачів у діалоговому вікні «Користувачі віддаленого робочого стола». Натисніть кнопку OK, а потім виберіть її ще раз. Неможливо виконати підключення до комп’ютера, який перебуває у сплячому режимі або в режимі глибокого сну, тому переконайтеся, що в параметрах цих режимів для віддаленого комп’ютера встановлено значення Ніколи. (Режим глибокого сну доступний не на всіх комп’ютерах.).

Лабораторна робота №16. Модеми . Встановлення і робота.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]