Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Management VED - 02 (II).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
374.27 Кб
Скачать

Митна вартість товарів, що вивозяться з України

Митна вартість товарів, що вивозяться (експортуються) з України на підставі договору купівлі-продажу або міни, визначається на основі ціни, яку було фактично сплачено або яка підлягає сплаті за ці товари на момент перетинання митного кордону України.

До митної вартості товарів, що вивозяться (експортуються), також включаються фактичні витрати, якщо вони не були раніше до неї включені:

а) на навантаження, вивантаження, перевантаження, транспортування та страхування до пункту перетинання митного кордону України;

б) комісійні та брокерські винагороди;

в) ліцензійні та інші платежі за використання об'єктів права інтелектуальної власності, які покупець повинен прямо чи побічно здійснити як умову продажу (експорту) товарів, які оцінюються.

Митна вартість товарів, що вивозяться (експортуються) з України на підставі договору, відмінного від договорів купівлі-продажу чи міни, визначається на основі ціни, підтвердженої комерційними, транспортними, банківськими, бухгалтерськими та іншими документами, що містять відомості про вартість товарів, які оцінюються, з урахуванням витрат на транспортування та страхування товарів до пункту перетинання митного кордону України.

У разі вивезення (експорту) товарів, на які встановлено вивізне, антидемпінгове, компенсаційне чи спеціальні види мита, митна вартість декларується шляхом подання декларації митної вартості.

Декларація митної вартості подається в усіх випадках митного оформлення товарів, крім:

переміщення через митний кордон України партії товарів, митна вартість якої не перевищує еквівалент 5 тис. євро;

заявлення товарів у митний режим переробки на митній території України;

заявлення товарів в інший митний режим, відповідно до якого товари не підлягають обкладенню податками і зборами;

митного оформлення товарів, які відповідно до законодавства підлягають обкладенню тільки митними зборами;

ввезення за одним договором (контрактом), від одного відправника (експортера), на адресу одного одержувача (імпортера) ідентичних товарів, щодо яких митним органом приймалося рішення про визначення їх митної вартості у разі, коли така вартість залишається незмінною;

переміщення товарів підприємствами, щодо яких застосовується спрощений режим митного контролю та митного оформлення або режим найбільшого сприяння.

У зазначених випадках декларант може подавати декларацію митної вартості за власним бажанням.

Декларація митної вартості подається обов'язково у разі:

коли покупець та продавець пов'язані між собою;

коли покупець сплачує прямо чи опосередковано як умову продажу оцінюваних товарів роялті та ліцензійні платежі, що стосуються оцінюваних товарів, якщо такі платежі не включені до ціни, яка фактично сплачена або підлягає сплаті;

сплати відповідної частини виручки від будь-якого подальшого перепродажу, передачі чи використання на митній території України оцінюваних товарів, яка прямо чи опосередковано йде на користь продавця.

Митні платежі як сукупність податків і зборів, що справляються при переміщенні товарів та інших предметів через митний кордон України, є, водночас, складовою частиною податкової системи та інструментами реалізації митної політики. До основних митних платежів згідно із Класифікатором митних платежів належать: митні збори, мито (ввізне, антидемпінгове, вивізне), акцизний збір, податок на додану вартість, єдиний збір, який справляється в пунктах пропуску через державний кордон України. Як і податки, ці платежі виконують дві основні функції: фіскальну і регулюючу. Регулююче призначення митних податків передбачає зміну географічного спрямування та структури товарних операцій відповідно до інтересів держави. Фіскальна функція митних податків створює об’єктивні передумови для підвищення ролі держави в економічних процесах суспільства, але не має перевищувати того рівня, коли починається зворотній процес: зменшення податкових надходжень до бюджету, зниження ділової активності суб’єктів ЗЕД. За таких умов податкові надходження від оподаткування зовнішньоторгових операцій зменшуються не тільки від зменшення обсягів зовнішньоторговельного обороту, що підлягає оподаткуванню, а й за рахунок приховування або зменшення бази оподаткування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]