Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Джужа - Кримінально-виконавче право України_фор...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Глава III

ПОРЯДОК І УМОВИ ВИКОНАННЯ ПОКАРАННЯ У ВИГЛЯДІ ШТРАФУ

Стаття 11. Звернення до виконання вироку про призна­чення штрафу

Суд, який постановив вирок, пропонує засудженому добровільно внес­ти до державної трудової ощадної каси або установи Державного банку

389

СРСР суму штрафу в місячний строк і попереджає його, що в разі неспла­ти штрафу його буде стягнуто в примусовому порядку.

Сплату штрафу може бути відстрочено або розстрочено в порядку, встановленому статтею 405 Кримінально-процесуального кодексу Україн­ської РСР.

Стаття 12. Примусове стягнення штрафу

У разі несплати засудженим штрафу в установлений строк виконання покарання у вигляді штрафу провадиться примусово в порядку і в строки, передбачені статтею 362 Цивільного процесуального кодексу Української РСР, на підставі виконавчого листа, виданого судом, який постановив вирок.

Стягнення штрафу звертається на особисте майно засудженого, а та­кож на його частку в спільній власності.

Звернення стягнення на заробітну плату чи інший заробіток, пенсію або стипендію засудженого провадиться в разі відсутності у нього майна або недостатності цього майна для повного стягнення штрафу.

Стягнення на майно засудженого не звертається, якщо розмір стягнен­ня не перевищує 20 процентів місячної заробітної плати чи іншого заробіт­ку, пенсії або стипендії, на які за законом може бути звернене стягнення.

При стягненні штрафу не може бути вилучено майно, що не підлягає конфіскації відповідно до Переліку, що міститься в додатку до Криміналь­ного кодексу Української РСР.

Стаття 13. Орган, який виконує покарання у вигляді штрафу

Виконання покарання у вигляді штрафу як основного покарання або додаткового покарання при умовному засудженні провадиться судовими виконавцями, які перебувають при районних (міських) народних судах за місцем проживання, або за місцем роботи засудженого, або за місцем зна­ходження його майна.

Виконання покарання: у вигляді штрафу як додаткового покарання до позбавлення волі, Заслання, вислання, а також при умовному засудженні до позбавлення волі з, обов'язковим залученням до праці провадиться су­довими виконавцями, які перебувають при районних (міських) народних судах за місцем проживання, або за місцем роботи засудженого, або за міс­цем знаходження його майна, або за місцем відбування засудженим основ­ного покарання.

Стаття 14. Наслідки злісного ухилення від виконання покарання у вигляді штрафу

У разі злісного ухилення засудженого від сплати штрафу, призначено­го як основне покарання, суд за поданням судового виконавця або з своєї ініціативи може замінити несплачену суму штрафу покаранням у вигляді виправних робіт без позбавлення волі з розрахунку один місяць виправних робіт за двадцять карбованців штрафу, але на строк не більше двох років у порядку, передбаченому законодавством Союзу РСР і статтею 410 Кри­мінально-процесуального кодексу Української РСР.

390

Стаття 15. Заміна штрафу при неможливості його сплати

Якщо при виконанні вироку про призначення штрафу буде встановле­но неможливість його сплати, суд може постановити про заміну штрафу громадською доганою в порядку, передбаченому статтею 410 Кримінально-процесуального кодексу Української РСР.

Стаття 16. Закінчення виконавчих дій

Виконавчий лист з відміткою про виконання вироку про стягнення штрафу повертається судові, який постановив вирок.