Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
презентация піца.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
8.3 Mб
Скачать

Створення власної презентації

  1. Власну презентацію можна створити «з чистого аркуша», без використання Мастера автосодержания або шаблонів. Для цього на панелі Создание презентации Области задач одразу після завантаження МS РоwerPoint слід вибрати посилання Новая презентация з розділу Создать.

  2. У діалоговому вікні, що заявиться, за замовчуванням буде відображатися авторозмітка з маркірованим списком. Щоб обрати потрібну користувачу розмітку, яка відрізняється від поточної, слід прокрутити вертикальну лінійку прокручування (меню Формат/Разметка слайда).

Слайди можуть вміщувати:

• заголовок презентації;

• маркіровані списки (розділи презентації);

• масиви даних у вигляді таблиць;

• діаграми як графічне відображення числових даних;

• графічні об'єкти: рисунки, графічні фігури тощо;

• звукові та відеоефекти.

Для початку ми створимо титульний слайд, який буде містити назву підприємства, адресу, телефон, та емблему фірми. Вибравши розмітку – Титульний слайд , натиснути кнопку <ОК>.

  1. Далі вводимо інформацію про фірму. Прямокутники-контейнери, або написи, чи місцезаповнення на слайді призначені, насамперед, для заповнення їх текстом. Щоб внести назву фірми слід клацнути на потрібному прямокутнику, тобто в прямокутнику з текстом Текст слайда або Заголовок, Подзаголовок слайда. З'явиться текстове поле з курсором. Потрібно набрати текст на клавіатурі Піцерія “Челентано” і наприкінці набору натиснути клавішу <Еnter> також так вводиться адреса даної організації (рис. 1.1).

Рис.1.1. Макет Титульного слайду

  1. Після вводу тексту потрібно обрати оформлення даного слайду. Для цього обираємо з головного меню Формат/Оформление слайда. З переліку шаблонів оформлення обираємо такий слайд, що підходить для Вашого підприємства. До різних слайдів презентації може бути застосовано декілька дизайнів оформлення. У будь-який час можна призначити презентації нового шаблону дизайну. На панелі Дизайн слайда є можливість змінити кольорову схему дизайну на іншу стандартну схему. Можна також у стандартній кольоровій схемі на власний смак змінити пофарбування окремих елементів слайдів, наприклад, фону. Це реалізується через посилання Изменить цветовую схему на панелі Дизайн слайда в Области задач. В даному випадку використовуємо шаблон Водоворот. Після вибору шаблона можна оформити усі слайди чи виділені слайди, ми обрали – для усіх (рис. 1.2).

Рис. 1.2. Вибір дизайну слайдів презентації

  1. Далі до створеного слайду, потрібно внести емблему торгової марки даного підприємства за допомогою меню Вставка/Рисунок/Картинки або Вставка/Рисунок/Из файла. Після обрання відповідного малюнка ми розміщуємо його на даному слайді (рис. 1.3.).

Рис. 1.3.Вставлення емблеми з колекцій до слайду презентації

  1. Наступним кроком є створення другого слайду де буде розміщуватися рекламний слоган, тобто декілька слів у віршовій формі про Вашу фірму, та продукцію. Для цього спочатку створимо новий слайд (рис. 1.4) за допомогою меню Вставка – Создать слайд або за допомогою комбінації клавіш <Ctrl>+<M> (латинська літера).

Рис. 1.4. Створення нового слайду

  1. В заголовок вводимо текст назви підприємства – Піцерія “Челентано”, а в текст слайда вводимо наш слоган –