Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
doc_43718.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
75.09 Кб
Скачать

Стаття 11. Разова грошова допомога для обдарованої дитини

Разова грошова допомога надається дитині в разі одержання перемоги в міській, регіональній, всеукраїнській або міжнародній олімпіаді, конкурсі або змаганні і має офіційне письмове підтвердження такої перемоги.

Разова грошова допомога надається протягом одного місяця з дня одержання відповідної перемоги в обсязі одного прожиткового мінімуму, затвердженому для відповідної вікової групи громадян.

Разова допомога видається згідно порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Стаття 12. Щомісячна грошова допомога для обдарованої дитини

Щомісячна грошова допомога надається дитині з малозабезпеченої родини, дитині-інваліду, дитині-сироті або дитині, що залишилась без батьківського піклування і одержала перемогу в міській, регіональній, всеукраїнській або міжнародній олімпіаді, конкурсі або змаганні і має офіційне письмове підтвердження такої перемоги.

Щомісячна грошова допомога виплачується в розмірі і порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Стаття 13. Разова грошова допомога для обдарованої молоді

Разова грошова допомога для обдарованої молоді надається в разі одержання перемоги у всеукраїнській або міжнародній олімпіаді, конкурсі чи змаганні і наявності офіційного письмового підтвердження такої перемоги.

Разова грошова допомога надається протягом одного місяця з дня одержання відповідної перемоги в розмірі одного прожиткового мінімуму, затвердженому для відповідної вікової групи громадян.

Разова грошова допомога видається згідно порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Стаття 14. Щомісячна грошова допомога для обдарованої молоді

Щомісячна грошова допомога надається особі віком до 30 років, що є інвалідом з дитинства або з малозабезпеченої сім’ї і набула перемогу у всеукраїнській або міжнародній олімпіаді, конкурсі чи змаганні і має офіційне письмове підтвердження такої перемоги.

Щомісячна грошова допомога виплачується в розмірі і порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Розділ ІІІ ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 15. Обов’язки батьків щодо обдарованих дітей

Батьки зобов’язані піклуватись про дитину та створювати усі необхідні умови для розвитку її здібностей та талантів.

Стаття 16. Обов’язки і права навчальних закладів щодо обдарованої дитини та молоді

Навчальні заклади зобов’язані створювати умови, необхідні для розвитку талантів та здібностей обдарованої дитини та молоді.

Навчальний заклад, в якому навчається обдарована дитина та молодь на момент набуття перемоги в міських, регіональних, всеукраїнських або міжнародних олімпіадах, конкурсах або змаганнях, у разі необхідності, має право на поліпшення матеріально-технічного, фінансового, науково-методичного забезпечення в першочерговому порядку.

Стаття 17. Обов’язки і права педагогічних працівників щодо обдарованої дитини та молоді

Педагогічні працівники зобов’язані створювати умови, необхідні для розвитку талантів та здібностей обдарованої дитини та молоді.

Педагогічні працівники, які навчають з профільного предмету дитину та молодь, що перемогла у всеукраїнській або міжнародній олімпіаді, конкурсі або змаганнях, мають право на одержання одноразової премії в розмірі і в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Розділ ІV ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

  1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2005 року.

2. До приведення законодавства України у відповідність з нормами цього Закону воно застосовується у частині, що не суперечить цьому Закону.

3. Кабінету Міністрів України протягом двох місяців з дня набрання чинності цього Закону:

внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законодавчих актів України у відповідність з цим Законом;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність з цим Законом;

прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону.

Голова Верховної Ради України В.ЛИТВИН

7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]