Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект_Метод_Бакалавр_2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
523.78 Кб
Скачать

9 Зміст відзиву керівника бакалаврської роботи

У відзиві керівника бакалаврської роботи, форма якого наведена у додатку К, мають знайти відображення такі питання:

  • новизна розробки та ступінь її складності;

  • вміння студента працювати з науково-технічною та патентною літературою;

  • самостійність роботи студента, виявлена ним ініціатива, вміння користуватись сучасними методами та засобами досліджень, існуючими методологіями, методами та інструментальними засобами розробки ІСТ, комп’ютерною технікою, вміле використання необхідної технічної документації, стандартів тощо;

  • ставлення студента до праці над виконанням бакалаврської роботи, ступінь працездатності, вміння працювати систематично, виявлена при цьому акуратність, грамотність тощо;

  • схильність студента до теоретичних досліджень і узагальнень чи до експериментальних досліджень, практичної роботи тощо.

Наприкінці відзиву керівник бакалаврської роботи має зробити висновок про здатність студента до самостійної роботи в даній галузі та про можливість подання бакалаврської роботи в ДЕК для захисту. Керівник не виставляє оцінку за бакалаврську роботу.

10 Вимоги до рецензії на бакалаврську роботу

Основним змістом рецензії, форма якої наведена у додатку Л, є результати всебічного аналізу та оцінка бакалаврської роботи з обов’язковим висвітленням таких питань:

  • відповідність рецензованої роботи завданню на виконання бакалаврської роботи;

  • актуальність теми бакалаврської роботи;

  • оцінка змісту усіх матеріалів бакалаврської роботи;

  • обгрунтованість прийнятих у бакалаврській роботі інженерних рішень;

  • повнота огляду науково-технічної літератури та вміння цитувати її;

  • науково-технічний рівень та якість розрахунків (якщо вони є);

  • оцінка змісту та якості пред’явленої програмно-технічної та іншої документації (якщо вона є);

  • оцінка вірності використання стандартів, інших нормативних документів;

  • доцільність та обсяг експериментальних досліджень, оцінка отриманих результатів;

  • наявність контрольних прикладiв, зразків, макетів та інших результатів діяльності студента з практичної реалізації та апробації бакалаврської роботи, їх рівень;

  • оцінка стилю та грамотності викладання пояснювальної записки бакалаврської роботи, відповідність її оформлення вимогам стандартів, даних методичних вказівок та інших нормативних документів;

  • помилки та недоліки виконаної роботи.

Наприкінці рецензент робить висновок: чи відповідає рецензована бакалаврська робота вимогам кваліфікаційної характеристики бакалавра за напрямком „Комп’ютерні науки” та оцінює якість бакалаврської роботи за з чотирибальною шкалою оцінювання. Рецензент підписує рецензію, вказуючи місце своєї роботи та посаду і повертає її разом з бакалаврською роботою на профілюючу кафедру.

Перелік посилань

1. Левикін, В.М. Методичні вказівки до організації виконання та захисту бакалаврської роботи з напрямку 6.0804 – Комп’ютерні науки (для студентів спеціальності 7.080401 – інформаційні управляючі системи і технології) [Текст] // В.М. Левикін та ін. – Харків: ХНУРЕ, 2003(?). – ХХ(?) с.

  1. Загальні методичні вказівки з дипломного проектування в університеті /Упоряд.: П.С.Ковтун, З.В.Дудар, В.Я.Журавльов, О.С.Шкіль. – Харків: ХНУРЕ, 2002. – 46 с.

  2. Державний стандарт України 3008-95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення.-К.: Держстандарт України, 1995.

  3. РД 50-698-90. Информационные технологии. Комплекс стандартов и руководящих документов на автоматизированные системы. Автоматизированные системы. Требования к содержанию документов.

  4. Державний стандарт України 3918.99. Інформаційні технології. Процеси життєвого циклу програмного забезпечення.

  5. Державний стандарт України 3919. Інформаційні технології. Основні напрямки оцінювання та відбору CASE-інструментів.

  6. Межгосударственный стандарт ГОСТ 34.601-90 Комплекс стандартов на автоматизированные системы. Автоматизированные системы. Стадии создания.

  7. Межгосударственный стандарт ГОСТ 34.602. Технические задания на создание автоматизированной системы.

  8. Державний стандарт України ДСТУ 3302-96. Системи стандартів баз даних. Структура системи словників інформаційних ресурсів

  9. Державний стандарт України ДСТУ 3329-96 (ГОСТ 34.320-96) Інформаційні технології. Система стандартів з баз даних. Концепція та термінологія для концептуальної схеми й інформаційної бази.

  10. Межгосударственный стандарт ГОСТ 19.701.90 ЕСПД. Схемы алгоритмов, программ, данных и систем

11. Державний стандарт України 3901-99. Інформаційні технології. Мови програмування, їх сере­довище і системний інтерфейс. Незалежні від мов типи даних.

12. Державний стандарт України 3947-1-00. Інформаційні технології. Мови програмування, їх середовище і системний інтерфейс. Мобільне інструментальне середовище (PCTE). Частина 1. Абстрактні спеціфікації.

13. Межгосударственный стандарт ГОСТ 2.201-80 ЕСКД. Обозначение изделий и конструкторских документов.

  1. Державний стандарт України 2941-94. Системи обробки інформації. Розробка систем. Терміни та визначення.