Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пример реферата.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
204.8 Кб
Скачать

3.1 Туристські центри

Кожна з країн Скандинавського півострова являє собою туристський макрорайону.

Так, у Швеції головним туристським центром є столиця - Стокгольм, де представлена величезна кількість музеїв, театрів, концертних залів, але більшою мірою Швеція приваблює туристів своєю строгою природою: морськими пляжами, численними озерами і невеликими швидкоплинними ріками порожистими, хвойними змішаними, широколистяними лісами. Ще одним важливим туристським центром Швеції є Лапландія, яка приваблює туристів своєрідною приполярної природою та побутом аборигенів.

Туристські центри Норвегії, а саме міста Осло, Берген і Тронхейм, найбільш привабливі для історико-архітектурного та історико-культурного пізнавального туризму. Саме ці три міста, а також фіорди притягують іноземних туристів у цей туристський макрорайону.

Що ж стосується Фінляндії, то тут основними туристськими центрами є міста Гельсінкі, Тампере, Турку і Хямеплінна (де знаходиться будинок-музей великого фінського композитора Я. Сібеліуса). Безліч туристів також відвідують берега найбільшого в країні озера Сайма і північ держави - Лапландію з її зимовим туризмом. У цілому ж Фінляндія - це досить типова природно-атрактивних країна з відповідним туризмом і хорошою туристської інфраструктурою.

3.2 Туроператори та характеристика турів

У даному напрямку представлена велика кількість різних турів. Так, наприклад, у російських та українських туристів популярні екскурсійні та рибальські тури, круїзи по фіордах Норвегії, організовуються морські круїзи в райони полярного кола з катанням на собачих упряжках, з полюванням на птахів і звірів. Багато в чому це обгрунтовано не тільки природними багатствами країн та історичними пам'ятками, а й правильної PR-політикою. Адже тури повинні розкривати туристський потенціал країн, і давати можливість туристу в повній мірі оцінити всю красу. Пропозиції туристських компаній, що представлені на російському ринку, цілком справляються з цим завданням.

Зараз по даному напрямку існують як тури по декількох країнах Скандинавії, так і тури тільки по одній країні Скандинавського півострова. Що стосується турів по декільком країнам, то подібна пропозиція зустрічається практично у всіх туроператорів, що представляють північноєвропейської напрямок. Багато туристські компанії пропонують автобусні тури по трьох або чотирьох країн північної частини Європи. Так, наприклад, «Нева Тур», компанія, яка давно працює в даному напрямку, пропонує своїм клієнтам тури по країнах Скандинавії, які проходять у найбільш комфортних для туристів умовах. Що ж стосується цін, то пропозиції на ринку різноспрямовані і з різною ціновою політикою, що дозволяє задовольнити запити будь-яких клієнтів.

3.3 Туристські потоки

Згідно з останніми даними число міжнародних туристських прибуттів в європейський регіон зросла на 4%. Серед всіх субрегіонів одне з провідних місць посідає Північна Європа, де зростання склало 7%. Завдяки цим даним можна простежити позитивну динаміку у розвитку туристського потоку даного регіону і можна помітити, що кількість туристів, які відвідують цей регіон, незмінно збільшується. Особливо їх число зростає на період зимових свят, так як Скандинавія, перш за все, асоціюється в туристів з місцем, де живе Санта-Клаус, також серед туристів користуються великою повагою гірськолижні курорти даного регіону.

Висновок

Підводячи підсумки дослідження можна зробити наступні висновки:

1.Скандинавія представляє собою туристичний ринок з дуже великим потенціалом.

2.Геологіческа будова і рельєф є важливою складовою у розвитку туристичної індустрії на території Скандинавського півострова, так як саме рельєф і природний ландшафт приваблює туристів у цей регіон. Особливо фіорди, які є однією з головних визначних пам'яток цього регіону і про які чули всі, але навіть підготовлених мандрівників побачене неодмінно захоплює.

3.Найбільше характерна загальна риса географічного положення країн Скандинавського півострова - їх приморське, або, точніше, морське, положення. Море завжди відігравало і продовжує грати дуже важливу роль у формуванні господарства півострова. Воно робить сильний вплив на структуру економіки, вигляд міст і економічних районів.

4.Причудливе і різноманітне чергування суші і води - найчудовіша особливість ландшафтів Скандинавії.

5.Під час відвідування Скандинавського півострова, можна познайомитися з величезною кількістю пам'ятників, як природи, так і мистецтва.

6.Важнішою мотивацією для здійснення туристичної подорожі є бажання побачити видатні витвори природи або людського генія в їх природному стані. У даний регіон приплив туристів зростає.

7.Достопримичательності світового значення різко підвищують рейтинг місцевості, з використанням їх магічною привабливості створюються унікальні затребувані у своїй країні і зарубіжних країнах туристські програми, в безпосередній близькості від них виникають об'єкти туристичної індустрії, вони стають туристським брендом країни.

Література та інші джерела

1. Богданов Е. І. Географія туризму: підручник .- СПб.: Бізнес-Преса, 2007.-264с.

2. Власова Т. В. Фізична географія материків і океанів: навчальний посібник для студентів навчальних закладів .- К.: Академія, 2005 .- 640стр.

3. Окладникова Є. А. Міжнародний туризм: підручник .- М.: Омега-Л, 2002.-470с.

4. Скібіцька О. В. Основи курортології: підручник .- Зростання.: Фенікс, 2008.-450С.

5. Хвостова Д. О. Країни світу: енциклопедичний довідник .- М.: Олма-Медія Груп, 2007.-650С.

6. Хропов А. Г. Фінляндія: путівник .- М.: Навколо Світу, 2009.-350С.

7. Зоуі Росс Норвегія: путівник .- М.: Фаир, 2007 .- 192с.

8. Рапорт А. Д. Скандинавія: путівник .- М.: Навколо світу, 2007.-312с.

9. Джон Спаркс Фінляндія: путівник .- М.: Фаир, 2007 .- 192с.

10. Travel.ru: всі про туризм і подорожі - тонкощі продажів. Режим доступу: www.travel.ru.

21

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]