Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Каменные работы методичка 2005.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
829.95 Кб
Скачать

Визначення змінного складу мулярів у бригаді

де Тк.к. – загальна трудомісткість кам'яної кладки (сума трудомісткості по пунктах 1,2,3,4,5,9 калькуляції); m – кількість ярусо-захваток на всьому будинку; К – тривалість роботи (у змінах) мулярів на одній ярусо-захватці (модуль циклічності). Приймаємо К = 1 зміні; Р – коефіцієнт перевиконання норми виробітку (приймається за фактичними показниками бригади за останні три місяці. У нашому випадку Р = 1,3).

Згідно [7,8,9,10] для кладки стін товщиною 51 см вибираємо ланку «п'ятірку», для стін товщиною 38 см – «трійку», а для стін товщиною 25 та 12 см ланка «двійку» (додаток 2).

Визначення довжини ділянки для кожної ланки по формулі:

де - кількість людин у ланці;

tзм – час робочої зміни (8 годин);

Кп – коефіцієнт прорізості;

в – товщина кладки;

h – висота ярусу;

Р – коефіцієнт враховуючий перевиконання норми виробітку.

Коефіцієнт прорізості визначається по формулі:

де Fп – площа прорізів, м2;

Fc -загальна площа стін.

Для стін товщиною в дві цегли коефіцієнт прорізості дорівнює:

Для стін товщиною в 1,5 цегли:

Для стін товщиною в 1 цеглу:

Для стін товщиною в 0,5 цегли:

Тоді довжина для кожної ланки дорівнює:

Для ланки «п'ятірка»

Для ланки «трійка»

Для ланки «двійка», працюючої на стіні товщиною 0,25 м

Для ланки «двійка» працюючої на стіні товщиною 0,12 м

З урахуванням наявного фронту робіт приймається наступний склад робочих мулярів у бригаді.

Довжина стін товщиною в 0,5 цегли на одній захватці складає 23,4 м. Тому на цих стінах необхідна одна ланка “двійка”.

Довжина стін товщиною в 1 цеглу на одній захватці складає 59,5 м. Тому на цих стінах необхідно 59,5:19,8=3 ланки “двійка”.

Довжина стін товщиною в 1,5 цегли на захватці складає 78,4 м, тому на цих стінах необхідно 78,4:26,3 = 3 ланки «трійка».

Довжина стін товщиною в 2 цегли на захватці складає 79,84 м, тому на цих стінах необхідно 79,84:39,9 = 2 ланки «п'ятірка».

Визначення змінного складу теслярів-монтажників, що виконують операції по 6,7,8,10,11 пунктам калькуляції. Загальна трудомісткість цих операцій на всьому будинку складає:

Тм = 31,08 + 40,04 + 15,22 + 15,76 + 7,18 = 109,28 чол.-дня.

Кількість робітників у ланці складе:

Визначення кількості робочих такелажників, що виконують роботи по пунктах 12 та 13 калькуляції, загальна трудомісткість яких дорівнює:

Тт = 26,76 + 13,12 = 39,88 чол.-дня.

Таким чином, загальна чисельність комплексної бригади мулярів-теслярів-монтажників складає:

Nбр = 27 + 3 + 2 =32 чол.

Чисельно-кількісно-кваліфікаційний склад робітників комплексної бригади приведений у таблиці 4. Пізніше визначаеться середній розряд робочих по видам робіт і заповнюються стовпці 8 та 9 таблиці 3.

Організація робіт зі зведення житлового будинку. (Див. Циклограму виробництва робіт додаток 14 та схему черговості робіт – додаток 15 пункт “а”).

У циклограмі виробництва робіт установлюється строга послідовність робіт із кладки стін, монтажу конструкцій, а також по виконанню допоміжних та додаткових процесів.

З додатків 14 та 15 видно, що в першу зміну кожного робочого дня працюють муляри. Крановими операціями в цей час є подача розчину та цегли до робочих місць, а також монтаж перемичок при цегляній кладці третього ярусу кожного поверху. В другу зміну працюють монтажники.

У перший день роботи, у першу зміну, муляри викладають стіну на висоту першого ярусу на першій захватці.

В другий день муляри в першу зміну викладають перший ярус стін на другій захватці, а в другу зміну монтажники готують фронт роботи мулярам на першій захватці – установлюють там помості на висоту першого ярусу.

У ранкову зміну наступного робочого дня муляри на першій захватці будуть викладати другий ярус стін. Тому що для безперервної роботи мулярів потрібно один комплект помостей, то у вечірню зміну того ж дня монтажники будуть знімати помості на першій захватці та встановлювати їх на другу.

На четвертий день у першу зміну муляри будуть на другій захватці викладати другий ярус стін, а в другу зміну монтажники будуть установлювати другий ярус помостей на першій захватці. Крім того, тут же вони будуть монтувати віконні блоки, сходові марші та площадки.

На п'ятий день муляри на першій захватці в ранкову зміну будуть ложить третій ярус стін. Краном окрім подачі цегли та розчину в цей час будуть укладатися перемички. В другу зміну монтажники на другій захватці будуть виконувати той же обсяг робіт, що і в другу зміну попереднього дня на першій захватці.

Таблиця 4