Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Каменные работы методичка 2005.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
829.95 Кб
Скачать

Чисельно-кількісно-кваліфікаційний склад робітників комплексної бригади

Ланки

Професія та розряд

К-сть чоловік в ланці

К-сть

ланок

Загальна кількість

Середній розряд

«П’ятірка»

«Трійка»

«Двійка»

Всього

Всього мулярів

Муляри

2

3

1

2

1

1

2

3

4

4

6

3

6

4

4

11

16

27 чол.

3,4

«Трійка»

Всього теслярів-монтажников

Теслярі -

монтажники

2

1

1

2

1

3 чол.

3,7

«Двійка»

Всього робочих в комплексній бригаді

Такелажники

2

1

2 чол.

32 чол.

4

У першу зміну шостого робочого дня на другій захватці муляри будуть виконувати те ж, що й у попередній день на першій захватці. В другу зміну монтажники на першій захватці будуть монтувати плити перекриттів.

На сьомий день роботи муляри ранком на першій захватці приступають до кладки першого ярусу стін другого поверху, а в другу зміну монтажники на другій захватці будуть розбирати помості та монтувати плити перекриття.

На восьмий день у першу зміну муляри на другій захватці будуть класти перший ярус стін другого поверху, а в другу – монтажники будуть установлювати перший ярус помостей на першій захватці.

  1. Розрахунок заробітної платні робітників.

Розрахунок заробітної платні робочих виконується в два етапи.

На першому етапі здійснюється розрахунок умовно-постійних параметрів заробітної платні, які залежать від рівня цін та середньої зарплати в Дніпропетровському регіоні, а також від середньої норми робочого часу по даним Міністерства праці України. Ці параметри називаються умовно-постійними, тому що, мають одну і ту ж величину для всіх видів робіт із калькуляції трудових затрат об’єкта, який зводиться. По-друге вони можуть мінятися керівником курсового чи дипломного проекта.

На другому етапі, на базі умовно-постійних параметрів, здійснюється розрахунок заробітної платні по конкретним видам робіт із калькуляції.

1 етап. Розрахунок заробітної платні робочих здійснюється по усередненій вартості чоловіко-годин для Дніпропетровської області, яка визначається по формулі:

де Су – усереднена вартість чол-годин по стану на 1 червня 2001 року;

Зм – середня заробітна платня в будівництві на 1 робітника в еквіваленті повної зайнятості в Дніпропетровської області за травень 2001 р. (по даним обласного статуправління), Зм=375,75 грн;

Нрв - середня норма робочого часу в годинах за місяць на 1 робітника на 2001 р. (по даним Мінпраці та соціальної політики України, доповнення до письма №13-4796 від 20.11.2000 р.), Нрв = 166,83 год.

Зм та Нрв можна застосовувати по даним, які періодично друкуються в збірнику “Ціноутворення в будівництві”.

По середній вартості чол-годин із додатка 10, визначається середній розряд ( ) робіт в будівництві, який відповідає цій вартості. Для Су=2,25 грн/чол-год середній розряд робіт в будівництві складає 3,8, тобто =3,8. Дальше по додатку 11 для розряду 3,8 визначається міжрозрядний коефіцієнт ( ), який складає 1,31, тобто =1,31.

Значення Зм=375,75 грн; та Нрв=166,83 год; Су=2,25 грн/чол-год; =3,8 та =1,31 являються умовно-постійними параметрами заробітної платні і можуть коректуватися керівником курсового або дипломного проекту, в залежності від змін цін та рівня зарплати в регіоні.

2 етап. Заробітна платня по видам робіт калькуляції трудових затрат (табл. 3) визначається по формулі:

де Сфу – фактична усереднена вартість чол-годин конкретного виду робіт, виходячи із середнього розряду ( ) цього виду робіт, грн;

Тр– трудомісткість виконання відповідного виду робіт, чол-год (стовпець 7 таблиця 3);

tзм – тривалість робочої зміни в годинах (tзм=8 годин).

Фактична усереднена вартість чол-годин виду робіт, який розраховується, визначається по формулі:

де Су та – умовно-постійні параметри, які визначаються вище;

- міжрозрядний коефіцієнту для відповідного значення середнього розряду ( ) виду робіт, який розраховується, вибирається із додатку 11.

Середній розряд ( ) виду робіт, який розраховується, береться із калькуляції, стовпець 8 таблиця 3).