Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ризик як характеристика небезпек 9 22.04.2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
190.46 Кб
Скачать
  1. Мета заняття

Метою практичного заняття є засвоєння способів визначення розміру (ступеня) ризику можливого впливу наслідків небезпек в найбільш характерних життєвих ситуаціях, які розглядуються у курсі «Охоронні заходи і цивільна оборона».

Як свідчить статистика,сьогодні сотні моряків стають жертвами стихії та отримують травми в період роботи на суднах. Щоб зменшити кількість жертв від нещасних випадків , необхідно постійно мати знання по діях в аварійних ситуаціях , загальний, підхід до розробки і реалізації відповідних засобів та заходів щодо створення і підтримки здорових та безпечних умов життя і діяльності екіпажу як у повсякденних умовах побуту та виробництва, так і в умовах надзвичайних ситуацій .

Ризик постійно присутній в любому морському підприємстві,так як діяльність людини на морі супроводжується форс-можарними обставинами –це надзвичайні ситуації,які визначені стихійними явищами природи.Обєктивним показником ризику в мореплавстві є руйнування суден та їх загибель .

Тема: Ризик, як характеристика небезпек

План виконання роботи:

  1. Ознайомитися з загальними положеннями щодо наслідків небезпек в найбільш характерних життєвих ситуаціях.

  2. Розглянути і в конспективній формі записати в зошит (конспект) положення:

  • ризик, як характеристика небезпек;

  • методика визначення розміру (ступеня) ризику;

  • концепція прийнятого (допустимого) ризику.

  • В ході практичного заняття і під час самостійної роботи підготуватися і бути готовим до відповідей (в усній чи письмовій формі) на запитання, які зазначені на с. 19.

  • Зясувати методику рішення задач щодо визначення величини ризику, використовуючи приклади рішення задач с.10-11.

  • У власних зошитах записати умови рішення завдань, варіанти початкових даних для рішення завдань, які приведені у таблицях 2,3,4,5 на с 12-18, і послідовно провести розрахунки за умовами 4-х задач.