Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техпроцес Обвідна до друку.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
932.86 Кб
Скачать

8 Управління експлуатаційною роботою на вантажній станції

8.1 ДС здійснює керівництво роботою станції і несе повну відповідальність за виконання задач, покладених на нього "Загальним положенням про залізничну станцію", затвердженого наказом Укрзалізниці від 30.12.2004 р. №1041-ЦЗ (ЦД- 0054). Він безпосередньо вирішує питання розстановки штату, виробничої діяльності станції, безпеки руху поїздів, охорону праці робітників станції, здійснює розробку, впровадження і контроль виконання технологічного процесу роботи станції, передових методів праці, впроваджує заходи по посиленню технічного обладнання, контролює виконання добових та змінних планів.

8.2 Керівництво станцією Обвідна забезпечується ДС через апарат, організаційна структура якого затверджується ДН-1.

8.3 Розподіл обов’язків між керівниками станції і порядок їхнього підпорядкування встановлюється розпорядженням ДС.

8.4 При відсутності ДС його обов’язки виконує ДСЗ .

8.5 Товарний касир 1-ї категорії відповідає за роботу товарної контори, проводить прийом заявок від клієнтів, планування навантаження вагонів, візування документів. Несе відповідальність за складання аналізу вантажної роботи всіх видів звітності на станції. Веде актово-пошукову роботу та облік платоспроможності клієнтів.

8.6 Оперативне керівництво роботою станції, контроль за виконанням добових та змінних планів, обробкою поїздів і вагонів відповідно до технологічного процесу покладено на ДСЗ, змінних керівників - ДСП .

8.7 ДС забезпечує складання плану роботи станції на добу і зміну, в тому числі з приймання і відправлення поїздів, узгодження його з черговим по ДН, складання плану маневрової роботи, виконання змінного плану із приймання, формування і відправлення поїздів.

8.8 Розробка і впровадження технологічного процесу роботи станції, заходів щодо раціонального використання технічних засобів, забезпечення безпеки руху поїздів і охорони праці, аналіз роботи станції здійснюється ДС.

8.9 Своєчасним і безпечним прийманням, відправленням і пропуском поїздів, а також маневровою роботою керує ДСП.

Структура оперативного управління вантажною роботою станції Обвідна показана на рисунку 8.1

8.10 ДСП у процесі роботи забезпечує:

  • складання плану роботи на зміну, у тому числі по прийманню і відправленню поїздів та узгодження його з поїзним диспетчером (ДНЦ);

  • виконання змінного плану по прийманню, формуванню та відправлення поїздів, вантажної роботи;

  • своєчасне подавання вагонів;

  • виконання технологічних норм на обробку поїздів і вагонів, максимальне скорочення між операційних інтервалів і загального часу знаходження вагонів на станції;

  • контроль за ефективним використанням технічних засобів станції;

  • постійний контроль за дотриманням робітниками станції вимог безпеки руху і техніки особистої безпеки при виконанні маневрової роботи;

  • підведення підсумків роботи за зміну.

Розпорядження чергового по станції про забезпечення своєчасного та безпечного приймання та відправлення поїздів, виконання маневрових операцій, а також раціонального використання технічних засобів станції є обов’язковим для працівників усіх служб, пов’язаних із підготовкою, прийманням, відправленням поїздів, вантажною роботою.

Керуючись інформацією про підхід поїздів, наявністю і розміщенням вагонів на станційних коліях, під’їзних коліях підприємств, ДСП визначає черговість формування і розформування поїздів. Він визначає черговість подавання та забирання вагонів, складає план робіт на 4-6 годинний період і доводить його до виконавців.

До кінця чергування черговий по станції повинен створити зміні, що заступає на чергування, умови для нормальної роботи, у тому числі забезпечити наявність вільних колій для безперешкодного приймання поїздів у розформування згідно оперативному плану і графіку руху поїздів, готує состави до відправлення і групи вагонів для подачі їх на під’їзні колії на початку зміни.

Рисунок 8.1 - Схема оперативного управління вантажною роботою станції Обвідна