Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_OND.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
299.52 Кб
Скачать

25 Лютого 2010 р., протокол № 7

1. Загальні положення

1.1. Магістерська кваліфікаційна робота (МКР) – це самостійна науково-дослідницька праця, яка виконується з метою встановлення відповідності рівня освітньої та наукової підготовки магістранта освітньо-кваліфікаційному рівню «магістр». Процес написання МКР спрямований на вияв умінь самостійно здійснювати науковий пошук і розв’язувати конкретні науково-теоретичні й практичні завдання професійного характеру.

1.2. Магістерська кваліфікаційна робота зорієнтована на:

  • розширення теоретичних знань із фахової підготовки;

  • систематизацію та самостійний аналіз сучасних підходів до розв’язання складних питань, пов’язаних із новітньою інтерпретацією певних наукових проблем, що є об’єктом цього дослідження;

  • поглиблення знань із суміжних наук;

  • подальше вдосконалення вмінь та навичок самостійної роботи студентів з науковою літературою, виявлення тенденцій і закономірностей досліджуваних процесів;

  • формування вмінь самостійно визначати об’єкт та етапи магістерського дослідження, обґрунтовувати систему заходів, необхідних для розв’язання теоретичних та прикладних завдань;

  • розвиток умінь самостійно формулювати наукові висновки та найвагоміші науково-практичні рекомендації.

1.3. Написання магістерської кваліфікаційної роботи є обов’язковим для всіх магістрантів.

1.4. Захист МКР у Державній екзаменаційній комісії є нормативною формою державної атестації за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр».

2. Порядок визначення і затвердження тематики, керівників і рецензентів мкр

2.1. Тематика МКР визначається на початку магістерської підготовки за погодженням із науковим керівником, послуговуючись рекомендаціями фахових (випускових) кафедр відповідно до їхньої планової наукової проблематики та кола наукових інтересів керівника.

2.2. До керівництва МКР залучаються доктори наук, професори, кандидати наук, доценти фахових (випускових) кафедр університету.

2.3. Теми МКР та кандидатури їхніх керівників розглядаються й затверджуються на засіданні кафедри впродовж першого місяця навчання студента в магістратурі, і не пізніше 15 жовтня поточного навчального року затверджуються засіданням ученої ради факультету.

2.4. Підготовлені МКР підлягають рецензуванню. Для рецензування МКР залучається 1 рецензент, який працює у відповідній галузі, має науковий ступінь та наукове звання за профілем поданої на рецензування МКР (за винятком окремих спеціальностей, зокрема, мистецького напряму). Рецензент не може бути працівником кафедри, на якій виконувалася МКР.

2.5. Кандидатури рецензентів пропонуються фаховою (випусковою) кафедрою і розглядаються вченою радою факультету.

2.5. Не пізніше 15 листопада поточного навчального року теми МКР, кандидатури керівників і рецензентів затверджуються наказом ректора.

2.6. Після оприлюднення наказу ректора про затвердження тем МКР, складу їхніх керівників та рецензентів, зміни дозволяються лише у виняткових випадках за поданням рапорту декана відповідного факультету на розгляд ректору. В окремих випадках можливе літературне редагування теми МКР, яке не може тягти за собою зміну об’єкта та предмета дослідження. Інформація про відредаговану тему МКР подається до навчального відділу університету як витяг із протоколу засідання відповідної кафедри не пізніше 1 березня поточного навчального року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]