Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
биржева деятельность.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
163.84 Кб
Скачать

Нет ответов на вопросы № 7,39,56,57,80,81

1.Найважливішими рисами середньовічної ярмарки, що збереглися й у сучасній комерційній діяльності, були принципи саморегулювання та арбітражу, а також формалізовані торговельні процеси.

2.Яку назву отримали спеціалізовані торгівельні центри? “бурса”.

3. Якої біржі немає?

Биржи бывают:

1) По видам биржевых товаров (фондовые, товарные, товарно-сырьевые, валютные, смешанные)

2) По роли государства в организации биржи (публично-правовые, частно-правовые, смешанные, акционерно-паевые)

3) По легитивности участников биржевых торгов (открытые, закрытые, смешанные)

4) По уровню специализации (универсальные, специализированные, смешанные)

5) По характеру товара и виду заключенных сделок (реальные, фьючерсные, спотовые, опционные, форвардные, смешанные)

6) По специфике участия в торгах и взаимоотношениях между покупателями и продавцами (акционерно-паевые, брокерские, абониментные, комиссионные, разового обслуживания, смешанные)

7) По месту и географии торговли (международные, национальные)

8) По сфере деятельности (центральные, межрегиональные, региональные(локальные))

4. Мета біржі?

Метою здійснення торгово-біржової діяльності є організація й регулювання торгівлі, шляхом надання послуг суб'єктам господарювання в здійсненні ними торгівельних операцій, спеціально створеною господарською організацією — товарною біржею

5.Ф'ючерсні біржі виникли внаслідок розвитку біржової торгівлі і перетворення бірж реального товару на спеціалізо¬ваний ринок торгівлі контрактами. ф'ючерсні біржі виникли ще в 40-х роках XX ст. (з 1948 р. в США),

6. Найбільшою товарною біржею світу є: "Чикаго Борд оф Трейд"(Chicago Board of Trade, скорочено СВОТ) Заснована у 1848р.,, де укладаються угоди з контрактами на пшеницю, кукурудзу, овес, сою, срібло, золото, а також на державні цінні папери, банківські депозити.

7. Основну масу посредеників в 30-40 рр.14 століття в Росії складали?

-

8. Маклер обираєттся на термін?

- 1-3 лет

9. До важливих умов розвитку товарних бірж відносять?

а)Наличие современных биржевых механизмов, б)развитость брокерской сети, в)доверие сельскохозяйственных производителей к товарным биржам, г)наличие контроля над деятельностью товарных бирж,д) ускорении формирования действенной инфраструктуры для надежного ресурсного обеспечения производства, сбыта и хранения товарных ресурсов, е)а также поставках материально-технических ресурсов и сырья, что должно основываться на прозрачности взаимоотношений на рынке.

10. Регулювання оптового товарообігу на основі ринкових законів дозволяє?

- . Ця функція дозволяє впорядкувати оптовий товарообіг, реалізувати найефективніші шляхи розподілу товарів від виробників до споживачів, мінімізувати зумовлені цим витрати.

11. Члени біржі зобов’язанні?

- Члены биржи обязаны внести вступительный взнос, который возвращается им в случае выхода из состава биржи. Члены биржи обязаны уплачивать ежегодные взносы.

12. Виконавчим органом біржі є?

- Высшим исполнительным органом биржи является биржевой совет, именуемый также советом директоров (управляющих).

13) Біржові операції дозволяється здійснювати ?тільки членам біржі або брокерам.

Членам біржі є: · засновники; · інші вітчизняні та іноземні юридичні і фізичні особи,прийняті до її складу згідно зі статутом біржі.

Брокери є фізичними особами,зареєстрованими на біржі відповідно до її стату-ту,обов’язки яких полягають у виконанні доручень членів біржі,яких вони представляють,на здійснення біржових операцій.

Кількість брокерів біржі визначається біржовим комітетом.

Спеціалісти біржі, що є біржовими маклерами готують проведення торгів, ве-дуть торги,оформляють та реєструють угоди між членами біржі та/або брокерами.

14) Закон України “Про товарну біржу” був прийнятий в Україні у?

Закон введено в дію з дня прийняття Постановою Верховної Ради України від 10 грудня 1991 року N 1957-XII . Із змінами і доповненнями, внесеними Законами України від 26 січня 1993 року N 2932-XII, від 10 січня 2002 року N 2921-III, від 7 лютого 2002 року N 3047-III, від 15 травня 2003 року N 762-IV, від 20 травня 2010 року N 2275-VI, від 23 вересня 2010 року N 2555-VI, від 23 грудня 2010 року N 2856-VI

15) Торгівля здійснюється контрактами на реальні товари – уе товарна біржа…?

Залежно від характеру біржових угод виділяють: біржі реального товару, на яких пред­метом купівлі-продажу є реальний товар (як вироблений, так і намічений для виготовлення); ф'ючерсні, на яких, здійснюється торгівля не реальними товарами, а контрактами на них; опціонні, предметом торгів на яких є тільки права на купівлю або продаж реальних товарів або контрактів на них у наступному періоді; комплексні, на яких укладаються угоди щодо ре­ального товару, а також ф'ючерсні та опціонні угоди.

16) Фондовий ринок України почав розвиватися після ухвалення…?

після ухвалення Верховною Радою 16 липня 1990г. “Декларації про державний суверенітет” почався процес формування правової бази для створення і функціонування ринку цінних паперів.

17) На відкритій біржі укладати угоди мають право:

 На   відкритій   біржі   укладати   угоди   мають   право :

  • члени  біржі  та їх представники;

  • брокери, акредитовані  на   біржі ;

  • постійні й разові відвідувачі, які отримали  право   на  участь у біржових торгах.

18) До компетенції загальних зборів не входить:

До компетенції загальних зборів більше не відносяться питання:

- про створення, реорганізацію та ліквідацію дочірніх підприємств, філій і представництв, затвердження їх статутів та положень;

- про притягнення до майнової відповідальності посадових осіб органів управління Товариства;

- ухвалення рішення про обрання уповноваженої особи акціонерів для представництва інтересів акціонерів у випадках передбачених законом;

- про передачу ведення реєстру власників іменних цінних паперів (ч. 2 ст. 9 Закону України «Про національну депозитарну систему...»). Зазначені повноваження передані наглядовій раді Товариства (п.21 ч.1 ст. 52 Закону).

19. Виберіть вірне визначення брокерській фірмі

Не существует сколько-нибудь четкого определения брокерской фирмы, так как функции брокерских фирм различных типов могут переплетаться, и иногда возникают ситуации, когда для успешного завершения очередной сделки необходима полная переориентация деятельности фирмы.

Брóкерська фíрма – посередницька (між покупцями і продавцями акцій товарів, цінних паперів, іноземної валюти, патентів, ліцензій тощо) організація, яка займається комерцією, і діє за дорученням і за рахунок клієнтів. Брокерська фірма та її агенти не укладають угод за свій рахунок.

Брокерська фірма - це, як правило, приватне індивідуальне чи колективне (групове} підприємство, яке е юридичною особою і в часником майна та прибутку (за вирахуванням податків та піших обов'язкових платежів у бюджет).

20. Діяльність брокерської фірми фінансується за рахунок

Діяльність брокерської фірми фінансується за рахунок прибутків одержаних за посередницьку діяльність і плати за різні маркетингові послуги, надані клієнтам.

21. В Англії законодавство визначало стандарти поведінки, які булі

У середньовічній Англії законодавство визначало стандарти (правила, вимоги) поведінки, що влаштовували місцеву владу. Ці вимоги були мінімальними, але вони становили основу загальноприйнятої практики оформлення угод, торговельних рахун­ків, фрахтових, складських розписок і квитанцій, акредитивів, актів про передачу та інших торговельних документів.

22. Торговельні ряди у дореволюційній Росії функціонували як

Торгові ряди у дореволюційній Росії функціонували як стихійно організований ринок. На гуртових ярмарках торгували великими партіями товарів за взірцями. Багаторазове збільшення операцій перетворило ярмарок на біржові структури, постійні торговельні місця.

23. Основна причина появи біржі

Основна причина появи біржі — значне зростання обсягів операцій на ярмарках. Ярмарок виявився непристосованим до цього і почав затримувати торговий процес. Виникла потреба в іншому способі організації торгівлі, який забезпечував би різке прискорення укладення торговельних угод. Попит і пропозиція в такому випадку швидко знаходять один одного, покупці і продавці оперативно входять у контакт і швидко міняються ролями, укладаючи зустрічні угоди.